Doi pe loc la concursul pentru director Fundaţie şi administrator parc

• publicat la: 23 iulie 2013
Doi pe loc la concursul pentru director Fundaţie şi administrator parc

Luni,de la ora 10,00 a avut loc la Primăria Carei concursul pentru desemnarea directorului general pentru  administrarea Fundației Centrul de Promovare a turismului Cultural grof Károlyi și a Castelului Károlyi dar si a administratorului pentru  parc și seră.

Pentru ambele posturi s-au solicitat studii superioare, disponibilitate de a lucra peste program, abilități de lucru în echipă, capacitate organizatorică,cunoaşterea de limbi străine de circulaţie internaţională.

Concursul a fost organizat de Fundația ”Centrul de promovare a turismului cultural grof Károlyi”,al cărei comitet director a desemnat    comisia de examinare care să fie alcătuită din  primarul Kovacs Eugen,Bogdan Georgescu,cel care s-a ocupat până in prezent de coordonarea activităţii de administrare a Castelului şi Kiss Istvan,sef Birou Resurse Umane din cadrul primăriei Carei.

Dacă iniţial au fost inscrisi 5 candidati pentru cele 2 posturi,la interviu s-au prezentat doar 4 ,câte doi la fiecare  optiune.

Acestia au trebuit să depuna in prealabil şi un CV – model European şi  un scurt Proiect de  2 pagini A4  cu motivația înscrierii la concurs  și cu viziunea  proprie asupra a ceea ce ar face în cazul în care ar fi admis.

Interviurile au durat intre 20 si 30 de minute,urmând ca rezultatele să fie comunicate abia joi,25 iulie intre orele 14,00 si 15,00.

Pentru postul de director general au concurat Doboş Iosif,actual consilier USL in Pişcolt si Ackerman Zoltan,informatician.

Pentru postul de administrator parc si seră s-au prezentat la interviu Venig  Laszlo, agronom şi Adrian Aciu,inginer horticol,fost absolvent al Liceului Teoretic Carei.

Nota finală  va fi o medie între nota obținută pentru proiect și cea de la  interviu.

Cel mai tânăr dintre candidati este Adrian Aciu,care deşi are  posibilităţi de a rămâne in centrul universitar Cluj ,doreste să revină in oraşul natal pentru a pune in practică cele invăţate la Universitatea de Stiinte Agricole.

Desi face parte din generatia tânără,Adrian Aciu a venit cu idei interesante de reamananjare a parcului care să mulţumească  atât tinerii cât  şi pensionarii careieni.

Locurile de muncă ofertate sunt  pe  perioadă nedeterminată, dar cu o perioadă de probă de trei luni.

Vă reamintim că Fundația ”Centrul de promovare a turismului cultural grof Károlyi” a fost constituită in toamna anului 2012 de Consiliul Local Municipal Carei,membrii acestuia fiind si membrii fondatori.

Consiliul director al acestei fundatii a fost stabilit să aibă 5 membrii:Venig Gabriela,Marius Ciucoş,Ciută Ilie,Fazakas Zoltan si Tempfli Vasile.In luna decembrie 2012,la solicitarea primarului Kovacs,cei trei membrii UDMR au votat  ca fondul fundatiei să fie direcţionat integral către achizitionarea unui autoturism Renault,(vezi aici),până in prezent in folosinţa personală a primarului.In urma acestei decizii,consilierul Ilie Ciută  şi-a  dat demisia din comitetul director.

redacţia

comentarii

de Gigi la 23 iulie 2013 - 14:57

Trebuia din nou scobit rahatul cu masina respectiva. Sunteti patetici!

de Geza la 23 iulie 2013 - 15:20

venig laci nu e cumva sotul doamnei consilier venig din consiliul director al fundatiei?
apoi atunci cum sa nu puna pe primar care e si seful udmr carei iin comisie de examinare daca tot a folosit toti banii fundatiei ca sa isi cumpere masina ca pe numele lui nu poate sa cumpere pana are datorii la stat si retinere pe salarul de primar.!

de csuriburi la 23 iulie 2013 - 16:07

dapoi tu gijika,tomna cu gura ta spui ca e de rahat treaba cu masina cumparata de primar pe fundatie si folosita numa de el si familia lui.inde zici ca e patetismul cela????
dapoi numa din comeseoanele bagate in jeb de la nuntile la castel si putea plati pana acum tate datoriile si mai si ramanea de masina si nime nu mai ave treaba cu el,da magaru tot magar ramane si numa ia de la stat bani da darile numa noi sa le platim????

de profesor la 23 iulie 2013 - 17:15

Cine din comisia de examinare a constatat aptitudinile candidatilor la limba straina?
Care dintre ei are competente in acest sens?
Dar la peisagistica in cazul administrator parc si sera?

de ilie la 23 iulie 2013 - 17:55

sa traiasca domnul primar kovacs,iar5 ile ciuta sanatate ca sa poata vorbi prosti la se dinta ca sa radem

de kovacsjeno la 23 iulie 2013 - 18:09

ma ilie poate ne putem cumva intelege sa scrii ca acea scrisoare nu a fost adevarata si eu promit sa incerc sa platesc datoriile pe care mai am la buget ca si asa e mic salaru de primar si daca mai si taie din el cu ce cumpar la mia ciorapi fini?
nici o unguroaica nu ma vrea da lasa ca daca mai iau de la ponta ceva banuti iau eu la ea alta casa la debrecen mai frumoasa ca aia unde am fost cand am fugit de la sedinta cand au venit ianculestenii.
bine ar fi daca si eu as putea sa traiesc ca tine din firma da la mine mari sunt cheltuielile ca numa io aduc banu acasa si pretentiile la familie sunt mari dupa cata foame au facut cand banca o luat la noi casa ca am cheltuit mai mult decat am castigat cu mobila dusa la ungaria de la crasna.
bine ca am gasit pe romica si amu se descurca el cumva sa pacalim fiscu si sa ducem iar la ungaria ceva scaunele…negre

de careian la 23 iulie 2013 - 18:18

si ginerele primarului a dat concurs cand a fost angajat la primarie?

de citizen la 23 iulie 2013 - 18:27

pentru postul de administrator la lacul ianculesti cand s-a dat concurs si cine a castigat?
dejo de la apaserv face acolo legea si umple si balta de la capleni de la copil si asa e bine pentru primari?
cine de la APASERV SM plateste pe dejo ca sa lucre la balta la ianculesti?

de Ocean la 23 iulie 2013 - 20:12

D-mn Primar a fost cel care a chestionat candidati la examene, doar dinsul vorbeste cursiv si engleza, si alte limbi de circulatie internationala. Vai de el saracu, stiti proverbul nu: prea mare palaria pentru capul saracului. El si limbile straine, el si cultura. Asta da Primar. Sa nu uitati sa il votati si peste trei ani.

de traian la 23 iulie 2013 - 20:40

da sigur ca trebe votat ca mai are de facut case si la baiat si ginerica si la nepot si la verisori si verisoare si acum vin proiectele de la guvern si trebe cheltuiti banii cumva

de emil la 23 iulie 2013 - 22:46

Gaga 14:57

Ti-am mai spus si cand scriai sub alte „nick”-uri, ca „patetic” se traduce din engleza in romana cu „jalnic”, iar „patetic” in romaneste inseamna altceva decat jalnic. Daca chiar vrei sa treci drept etnic roman, mai uita-te si tu prin dictionare romanesti, legelist falnic, fiindca slaba cunoastere a limbii romane te tradeaza aproape imediat.

de Dorel la 24 iulie 2013 - 08:06

Primarul udemerist a luat toate obiceiurile si apucaturile incompetentilor si mafiotilor ce fac de rusine societatea romaneasca!
Inlocuieste oamenii de valoare care au demonstrat ceva pana acum si incearca sa aduca tot felul de specimnente artisti la pozitia capra!
Bogdan nu mai corespunde criteriilor primarilor de Carei si se organizeaza un concurs pentru a aduce necunoscuti dinafara care nu au nici o legatura cu activitatea culturala din Carei dar care in schimbul functiei vor sti sa faca plecaciuni si vor executa comenzile sosite din primarie!
Doi primari care au dat chix cu firmele lor personale distrug si ce mai era de calitate in oras si incerca acum indepartarea lui Bogdan si a echipei lui!

de virgil la 24 iulie 2013 - 08:26

niciunul din cei doi candidati nu a lucrat la castel sau la alt obiectiv turistic ca sa stie cu ce se mananca postul.
pe nici unul nu l-am vazut pe la evenimente la castel si nu a organizat pana acum vreun eveniment de care sa auzim si noi asa cum a facut Bogdan.
parculete distruse-trandafiri exterminati-lucrari de tot rahatul in oras-urmeaza distrugerea valorilor si acapararea totala de gasca tulipanilor a obiectivelor importante!

de virginia la 24 iulie 2013 - 10:46

Cel mai tânăr dintre candidati este Adrian Aciu,care deşi are posibilităţi de a rămâne in centrul universitar Cluj ,doreste să revină in oraşul natal pentru a pune in practică cele invăţate la Universitatea de Stiinte Agricole.

Desi face parte din generatia tânără,Adrian Aciu a venit cu idei interesante de reamananjare a parcului care să mulţumească atât tinerii cât şi pensionarii careieni.
si ceilalti?

de pisti la 24 iulie 2013 - 10:50

ceilalti sunt pilosii

de nicu la 24 iulie 2013 - 14:07

doar nu credeti ca tinarul adi are vreo sansa in fata sotului consilierei udemeriste venig gabika.
la 60 de ani e greu sa gasesti de lucru asa comod ca la sera si doar nu intereseaza pe primari sa ofere sanse tinerilor specializati in domeniu……
bine zicea cineva pe aici ca profita din plin consilierii udemeristi care nu se descurca numai cu bani de la bugetul statului!

de Legea la 24 iulie 2013 - 19:38

Conflict de interese ,asa se cheama – sotul Consilierei Venig-candidat la un post in Primarie-ea Consiliera.Astia din famiglia Vening chiar nu au pic de jena ???????????

de opinie la 24 iulie 2013 - 20:14

În general, referitor la comentarea unor informaţii constat cu tristeţe că marea majoritatea comentatorilor nu cunosc, nu folosesc, literele utilizate în limba română. Conţinutul textului caracterizează pe fiecare autor, însă în România, într-un ziar de limba română folosirea literelor “împrumutate” de la o altă naţiune înseamnă profanarea a limbii române. Acest lucru este mult mai grav din partea acelora la care această este dulce limba maternă. Oare intelighenţia românească de ce nu ridică cuvântul pentru păstrarea şi îngrijirea limbii română?!!!

de Iancu de Hunedoara la 24 iulie 2013 - 21:14

Ba tulipan sfrijit si ofuscat…pune mana la el si ceteste romaneste ca poate invata si tu ceva….Asta ca sa ne exprimam in pasareasca ta care crezi ca suna romaneste.
Ia mai puneti mana si munciti si voi ca prea v-ati obisnuit sa sugeti de la buget si mai si veniti apoi cu critica.
Posturi grase la primarie va trebuie pentru toti bosorogii.Nu mai merge asociatia lui Venig sau ce te-a suparat si intristat asa de tare mai opinie incat sa stilcesti limba romana in asa hal?

de Gigi la 25 iulie 2013 - 08:05

Totusi ar fi interesant sa fie Adi la carma administratiei, insa lipsa de experienta si-ar spune cuvantul. Plus atacul lupilor asupra lui, nu prea cred ca stie in ce s-ar baga

de icar la 25 iulie 2013 - 08:48

consiliera venig nu e cea care e cu asociatia care a tiparit cartea fals istoric traseul legendelor satmarene unde facea apologeul rasei superioare cica maghiare ca pe vremea fascistilor?
acum va aduce la primarie si pe sotul ei daca tot a dat tonul primarul cu ginerica ?
asaltul asupra tinerilor careieni care vor sa se reintoarca continua si e sustinut de marea famiglie tulipana din primarie care nu sunt in stare sa se intretina decit din banii de la buget!

de oficial la 25 iulie 2013 - 09:08

conflict de interese se numeste incercarea de a promova in functii sotul sau sotia sau copii.

de colegii la 25 iulie 2013 - 11:02

se numeste ca venig gabika a fost colega de clasa cu beko si pe vremea lui a fost sustinute cum a vrut el si pentru serviciile lui gabika acum trebuie sa rasplateste pe el cu post pentru sotul

de Urzica la 25 iulie 2013 - 11:43

un informatician si un consilier satesc candideaza de director la castel????
sunt mai usor de manipulat decat bogdan domnilor primari?

de Arbore la 25 iulie 2013 - 12:08

Stimate Gigi,
Ce experienta poate avea venig care nu are a face cu nimic cu arborii si plantele din parc?
Nici macar varsta nu il recomanda pentru acest post.
Capacitatea de munca e mult redusa fata de tanarul concurent al lui care in plus mai are si o specializare pe acest domeniu.Si nici lupii nu sunt de nedoborat mai ales cand incep sa naparleasca si sunt pusi pe lenevit.

de Aciu Adrian la 25 iulie 2013 - 12:55

Bună ziua. Am văzut că s-a întrebat de o evaluare peisagistică. Țin să precizez că am studiat Arboricultura, Arhitectura peisageră și Amenajarea spațiilor verzi, Pedologia și multe altele în decursul celor 4 ani de studiu. Am participat la acțiuni de voluntariat la Castelul Banffy din Bonțida, sunt membru SHST (Societatea Horticultorilor și Silvicultorilor din Transilvania), am organizat numeroase workshopuri pe teme ca: Fonduri nerambursabile, Gazon, Material săditor viticol, Solarii Haygrove etc., am participat la București, în cadrul Agronomiadei (sinonim pentru cei care nu cunosc, olimpiadă la nivel național, la nivelul centrelor universitare), am obținut mențiune la Simpozionul Studențesc și articol publicat în reviste de specialitate, etc…
Am vrut doar să vă aduc pe perete puțin din CV-ul meu… Vă mulțumesc pentru susținere! O zi bună! Aciu Adrian

de careian la 25 iulie 2013 - 15:36

Pana la primaria Carei vor fi cei doi udemeristi sovini si iredentisti nu va conta competenta si nic capacitatile intelectuale ale vreunui candidat.
Cu cat esti mai prost decat cei doi sobolani cu atat vei fi mai apreciat iar apartenenta etnica este criteriul de departajare.
Jihadul pornit de udemeristi impotriva romanilor din oras se manifesta la toate institutiile controlate de acestia!

de azvana la 25 iulie 2013 - 16:01

intrebarea este pana cand?????????

de -l- la 25 iulie 2013 - 18:22

de careian
Jihadul pornit de udemeristi impotriva romanilor din oras se manifesta la toate institutiile controlate de acestia!
esti intreg la cap? ceva febra de peste 40?

de careian la 25 iulie 2013 - 18:38

in orasul condus de doi udemeristi afoni si agramati si cu toate comisiile de specialitate conduse de udemeristi multi fara studii de specialitate la ce sa te astepti decat la postaci pe masura….la concret nimic…era si de asteptat!
doar udemeristii sunt tari cand au fonduri bugetare pe mana ca altfel ajung ca cei doi primari cu firmel falimentare si cu datorii dar cu case si masini nenumarate.
departajarea etnica la orice concurs e criteriul de baza in orasul udemerist falimentat cu buna stiinta!

de emil la 25 iulie 2013 - 19:01

@opinie

Vezi cu imprumutarea literelor de la alta natiune, ca imi amintesti de secui cum au imprumutat ei literele de la romani. Daca era asa o „profanare” a limbii – cum sustii fara noima – vezi ca fiecare natiune din Europa ar fi trebuit sa-si creeze un sistem propriu de scriere. Confunzi literele cu semnele diacritice caracteristice diferitelor limbi. Deci, mai studiaza si lasa intelighentia romaneasca sa-si ridice GLASUL (nu cuvantul, cum tu, falnic legelista ai impresia ca ar suna romaneste)si sa se ingrijeasca ea de pastrarea limbii romane. Ceea ce nu inseamna ca, facand abstractie de modul lamentabil in care te-ai exprimat, nu exista un sambure rational in ideea utilizarii diacriticelor caracteristice limbii romane. Uite, eu mă şi conformez pe loc. Eşti mulţumit(ă)?

de -l- la 25 iulie 2013 - 19:04

sa nu faci din asta o chestie etnica,nu merge, daca celalalt candidat era hurka gyurka ,nu alin, castiga hurka gyurka, eu cred ca nu.

de emil la 25 iulie 2013 - 19:13

icar

Ba da, Pici (Venig, nu Wenig, că e mare magară, nu este şvăboaică, numai soţul ei, care e ungur de la FDG)Gabi este tocmai partenerul de proiect al doctorului Szar, de la Szamar Korhaz Egyenessebesult, care a scos traseismul legelismelor szamarene in potyad (Patyod). Deci, nu vă miraţi, conexiunea e vizibilă şi din spaţiu.

de florin la 29 iulie 2013 - 11:16

pt domnu ACIU
TOCMAI DE ASTA NU ESTI BUN ,POATE AI PREA MULTE LA CV

CAND TE VA CHEMA AKIU,sau macar ACSIU,SI VEI FI VREUN GINERE SAU CUMNAT DE AL LUI KOVACS,VEI AVEA NOTA5,MAXIM 6 IN LICEU,VEI FI ABSOLVENT AL ,,ACADEMIEI VASILE GOLDIS DIN SATU MARE ,,(preferabil la fara frecventa),atunci vei castiga cu siguranta.

Lasati un comentariu