Zilele comunelor Decebal,Moftin şi Oraşu Nou

• publicat la: 28 iulie 2013
Zilele comunelor Decebal,Moftin şi Oraşu Nou

Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef a participat duminică, 29 iulie 2013 la deschiderile festive ale manifestărilor prilejuite de Ziua Comunei Moftin, Ziua Comunei Oraşu Nou şi Ziua localităţii Decebal.

Ziua a început cu evenimentele dedicate Zilei Comunei Moftin unde Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare Adrian Ştef a participat la manifestări alături de deputatul Octavian Petric,  prefectul judeţului Satu Mare Eugeniu Avram, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare Mircea Govor, viceprimarul municipiului Satu Mare Marcela Papici, primarul comunei Moftin Gheorghe David, numeroşi consilieri judeţeni şi locali din judeţul Satu Mare. La monumentul lui Mihai Viteazu au avut loc depuneri de coroane. Adrian Ştef a subliniat în discursul său faptul că Moftinul este comuna fruntaşă  la atragerea fondurilor europene şi le-a mulţumit încă odată pentru participarea la Zilele Judeţului Satu Mare unde au avut un stand frumos şi bogat felicitându-i şi pentru premiul cel mare al Festivalului Mămăligii.

Zilele Comunei Oraşu Nou s-au desfăşurat pe scena amplasată în centrul comunei după ce au fost depuse jerbe de flori la Monumentul Eroilor căzuţi în primul şi al doilea război mondial. La eveniment au participat deputatii Pataki Csaba, Erdei Istvan, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare Riedl Rudolf, primarul localitaţii Ludroczki Alexandru
Adrian Stef a declarat Vreau să vă felicit că ați reușit să organizați Ziua Comunei Orașu Nou printr-un proiect european, că ați deschis astfel o poartă către Europa. Vreau să le urez și eu Bun venit în județul Satu Mare oaspeților din Kállósemjén și sunt convins că legăturile cu Orașu Nou vor aduce și alte proiecte comune pe viitor.
Orașu Nou are șansa unei dezvoltări puternice în următorii ani, fiind o poartă de intrare în județ dinspre Maramureș, dar și o poartă de intrare în Țara Oașului. Nu întâmplător am reabilitat nu demult drumul județean Oraşu Nou – Oraşu Nou Vii – limită judeţ Maramureş.

Să știți că și pentru mine reabilitarea drumului național Livada-Negrești-Oaș, implicit a porțiunii din Orașu Nou, este o prioritate și am făcut demersuri la Guvern pentru ca proiectul să beneficieze de finanțare. Și acesta e un motiv pentru care avem nevoie de un ministru în Guvernul Ponta care să sprijine proiectele noastre, avem nevoie ca Ovidiu Silaghi sa fie ministru.

La Ziua localitaţi Oraşu Nou preşedintele a participat alături de primarul comunei Vetiş  Ludovic Juhasz şi viceprimarul localitaţii Decebal, Daniel Codrea.

Mesajul Preşedintelui Adrian Ştef a fost:  Îmi face o deosebită plăcere să particip la Ziua satului Decebal. Mă bucur că în timp ce unele comune au renunțat să-și mai organizeze Ziua localității, satul Decebal este azi în sărbătoare.

Sunteți unul din cele mai vechi sate din județul Satu Mare, cu peste șapte secole de existență. Sunteți un model pentru satele din județ, prin investițiile pentru care le-ați atras, pentru proiectele care s-au derulat aici. Ați fost mereu demni de numele satului vostru, de numele regelui vechii Dacii pe care-l purtați. V-ați păstrat mereu identitatea națională și tradițiile românești.

Satul Decebal va căpăta o importantă tot mai mare și pe viitor, va fi o zonă care va atrage investitori după ce vom construi centura de ocolire a municipiului Satu Mare.”

Lasati un comentariu