Aur şi argint la Olimpiada Balcanică de Informatică

• publicat la: 13 septembrie 2013
Aur şi argint la Olimpiada Balcanică de Informatică

Elevii români au obţinut patru medalii la Olimpiada Balanică de Informatică, conform unui comunicat al Ministerului Educaţiei, remis redacţiei.

  Lotul naţional de informatică a câştigat o medalie de aur şi trei de argint la cea de-a XXI-a ediţii a Olimpiadei de Informatică de la Sarajevo.

  Laureat şi la ediţia precedentă cu aur, Rareş Darius Buhai, elev în clasa a X-a, la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” din Bistriţa, laureat şi anul trecut cu aur, a reuşit să obţină o nouă medalie la competiţia de anul acesta.

  Medaliaţii cu argint sunt: Radu Ştefan Voroneanu, elev în clasa a XII-a, la Colegiul Naţional „I. L. Caragiale” din Ploieşti, care a câştigat anul trecut o medalie de aur, Silviu-Emil Popescu, din clasa a XII-a, la Colegiul Naţional „Grigore Moisil” din Bucureşti şi Mihai Popa, elev în clasa a XII-a, la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova.

  În 2013, doi din cei patru componenţi ai lotului României au reuşit şi alte performanţe remarcabile pe plan internaţional: Rareş Darius Buhai – medalii de aur la Olimpiada Internaţională de Informatică şi la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada şi Mihai Popa- medalie de bronz la Olimpiada Internaţională de Informatică.

La Olimpiada Balcanică de Informatică de anul acesta au participat 53 de concurenţi din 12 ţări.

La prezenta ediţie a concursului de la Sarajevo au participat 53 de concurenţi din 12 ţări.
Elevii român revin în ţară sâmbătă, 14 septembrie, ora 12.50, pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă”.

sursa ziare.ro

Lasati un comentariu