Cum să devii un cunoscător in materie de vinuri în 3 paşi simpli

• publicat la: 2 septembrie 2013
Cum să devii un cunoscător in materie de vinuri în 3 paşi simpli

Sa fii un expert in vinuri inseamna mai mult decat sa stii sa tii paharul in mana si sa-l degusti. De la citirea etichetei la temperatura potrivita de servire – trebuie sa stii toate detaliile.

Inainte de toate, trebuie sa stii sa citesti eticheta vinurilor. Numele companiei este trecut primul, varietatea de vin, regiunea, tipul de struguri folosit si anul in care a fost produs. Continutul de alcool este trecut in partea de jos a etichetei.Diferitele tipuri de vinuri trebuie servite la temperaturi diferite. Vinul rosu trebuie servit la temperatura camerei, adica 20-25 grade C, vinul rose trebuie sa fie mai rece, adica 7-13 grade Celsius, iar vinul alb si sampania trebuie sa fie cat mai reci – sub 5 grade Celsius.

Paharul de vin se tine intotdeauna de picior, pentru a evita incalzirea vinului.

sursa ziare.ro

 

comentarii

de emil la 2 septembrie 2013 - 22:30

Pasul 1

Sa fii din Asuaj

Pasul 2

Sa fii primar in Carei

Pasul 3

Sa devii cavaler de szentorban.

Lasati un comentariu