Ambulanţele judeţene vor fi integrate in SMURD, descentralizarea Poliţiei a rămas in pom

• publicat la: 16 October 2013
Ambulanţele judeţene vor fi integrate in SMURD, descentralizarea Poliţiei a rămas in pom

Vicepremierul Liviu Dragnea a precizat, marti, după intrevederea comisiei mixte PSD-PNL pe tema descentralizării, că serviciul de ambulanţă judetean nu va fi descentralizat. Potrivit acestuia, serviciul va fi integrat in sistemul SMURD.

Liviu Dragnea a declarat că decizia a fost luată in urma argumentelor aduse de către ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu si de catre secretarul de star Raed Arafat, informează Mediafax.

Potrivit acestuia, decizia va fi sustinută si in cadrul USL, la discutia finala pe aceasta tema. “Am avut o discutie cu reprezentantii Ministerului Sanatatii, cu domnul ministru Nicolaescu si domnul ministru secretar de stat Arafat despre ambulanta, despre serviciul de ambulanta judetean. Ne-au explicat amandoi care este conceptul integrat de functionare si de dezvoltare a acestui serviciu impreuna cu serviciul SMURD.

In urma acestor discutii, opinia noastra, pe care o vom sustine si la discutia finala din USL, este ca serviciul de ambulanta judetean sa nu fie descentralizat, dimpotriva, sa se integreze in sistemul SMURD”, a spus Dragnea.

PSD si PNL n-au ajuns la acord asupra descentralizării ordinii publice

Pe de alta parte, vicepremierul Liviu Dragnea si prim-vicepresedintele PNL Klaus Iohannis au declarat ca in Comisia mixta PSD-PNL privind reorganizarea nu s-a ajuns inca la un acord pe tema descentralizarii serviciului de ordine publica, decizia politica urmand a fi luata in USL.

“Am avut o discutie cu domnul ministru Radu Stroe, care a prezentat argumentele pentru care componenta de ordine publica din cadrul politiilor orasenesti si municipale nu este bine sa fie trasferata catre autoritatile locale. Asta va fi o decizie pe care o vom lua in cadrul conduceri USL, este o decizie importanta, o decizie grea. (…) Decizia va fi luata la proxima sedinta din cadrul USL care va fi, speram noi, intr-un timp foarte scurt”, a precizat Dragnea, dupa a doua runda de discutii pe tema centralizarii pe care Comisia mixta PSD-PNL a avut-o la Ministerul Dezvoltarii.

Dragnea a spus că in ceea ce priveste ordinea publică, decizia de acum o săptămână, de la prima runda de discutii, a fost ca tema ca să se transeze politic.

“Domnul Stroe a adus azi (marti, n.r.) argumente in ce priveste stabilitatea, faptul ca in viziunea sa trebuie sa existe in continuare o comanda unica in ce priveste Politia, interventiile. Sunt argumente pro, contra. Din acest motiv spun ca e nevoie de o hotarare politica pentru ca aici parerile sunt inca impartite, cel putin in ceea ce priveste cele doua partide”, a spus Dragnea.

El a precizat ca PSD sustine ca ordinea publica sa fie descentralizata, dar a subliniat ca acest lucru nu reprezinta “piesa de rezistenta” in procesul de descentralizare.

Pe de alta parte, prim-vicepresedintele PNL Klaus Iohannis a precizat ca PNL sustine contrariul, respectiv faptul ca serviciul de ordine publică nu trebuie sa fie descentralizat, ci, din contră, e necesar ca acesta să rămână in continuare la Ministerul de Interne.

 sursa ziare.com

Lasati un comentariu