Bilanţul Jandarmeriei sătmărene:peste 5 mii de contravenţii constatate

• publicat la: 10 decembrie 2013
Bilanţul Jandarmeriei  sătmărene:peste 5 mii de contravenţii constatate

334 fapte de natură penală şi 5.136 fapte de natură contravenţională constatate de jandarmii sătmăreni în anul 2013

Marţi, 10 decembrie a.c., începând cu ora 14.00 a avut loc în sistem de videoconferinţă evaluarea  activităţii Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Satu Mare.

La această activitate au fost prezenţi: subprefectul judeţului Satu Mare – domnul  Cristian Sasu, viceprimarul municipiului Satu Mare – domnul dr. Radu Roca, şeful de cabinet al preşedintelui Consiliului Judeţean Satu Mare – domnul Claudiu Sulea, şefii instituţiilor din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din judeţul Satu Mare, dar şi cadre militare ale Jandarmeriei Satu Mare.


Obiectivul prioritar al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Satu Mare în anul 2013 a fost acela de a asigura un climat de ordine şi siguranţă pentru sătmărenii întregului judeţ.

Pentru ducerea la îndeplinire a acestui obiectiv jandarmii sătmăreni au executat peste 5.097 misiuni specifice.

Pe genuri de misiuni, situaţia se prezintă astfel:  3.675  misiuni de menţinere a ordinii publice; 516 misiuni de asigurare a ordinii publice; 31 acţiuni de intervenţie; 244 acţiuni executate în cooperare cu alte instituţii; 351 misiuni de punere în aplicare a mandatelor de aducere.

Conform prevederilor legale în vigoare, în anul 2013 Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Satu Mare a asigurat paza şi protecţia unui număr de 18 obiective. Totodată jandarmii sătmăreni au asigurat paza şi protecţia transporturilor speciale, de bunuri şi valori precum şi a transportului corespondenţei clasificate, astfel: 17 transporturi de produse cu caracter special în beneficiul I.J.J. Satu Mare şi 144 transporturi de bunuri şi valori.

În urma executării acestor misiuni, la nivelul I.J.J. Satu Mare, au fost constatate un număr de 334 fapte de natură penală şi 5.136 fapte de natură contravenţională.

 Din cele 334 fapte de natură penală, 127 au fost constatate în mod independent şi 207 în sistem integrat cu poliţia, faţă de  anul 2012, când s-au înregistrat 205 infracţiuni, din care 103 constatate în mod independent şi 102 în sistem integrat cu poliţia, fiind înregistrată o creştere cu 23,3% a infracţiunilor constatate independent şi o creştere cu 102,9% a infracţiunilor constatate în sistem integrat cu efectivele poliţiei.

Din totalul de 127 fapte de natură penală constatate în mod independent, 108 au fost săvârşite şi constatate în mediul urban şi 19 au fost săvârşite şi constatate în mediul rural.

          Cu ocazia infracţiunilor constatate în anul 2013, au fost identificaţi 122 de făptuitori (113 în mediul urban şi 9 în mediul rural), faţă de 106 făptuitori (83 în mediul urban şi 23 în mediul rural) identificaţi în perioada similară  a anului trecut (creştere cu 15%);  

În domeniul constatării contravenţiilor şi aplicării sancţiunilor contravenţionale, personalul I.J.J. Satu Mare a constatat şi aplicat un număr de 5.136 sancţiuni contravenţionale, înregistrându-se o scădere a acestui indicator cu 2.669 sancţiuni contravenţionale faţă de anul 2012, când s-au constatat şi aplicat 7.805 sancţiuni contravenţionale (scădere cu 34%).

            Din totalul sancţiunilor contravenţionale aplicate, 3.598 sunt amenzi aplicate, reprezentând 70%, iar 1.538 sunt avertismente scrise, reprezentând 30%.

Comanda Jandarmeriei sătmărene apreciază activitatea jandarmilor şi le mulţumeşte pentru implicare, pentru dăruirea şi loialitatea, pasiunea şi curajul, cinstea şi onoarea de care au dat dovadă.

PRINCIPALELE DIRECTII DE ACTIUNE PENTRU ANUL 2014

Perfecţionarea activităţi de cunoaştere şi aplicare corectă a prevederilor actelor normative cu incidenţă în activitatea structurilor unităţii, implementarea noilor coduri  în materie penală;

Perfecţionarea activităţii structurilor şi a capacităţii operaţionale a acestora în vederea îndeplinirii în bune condiţii a misiunilor şi sarcinilor ce revin unităţii;

Perfecţionara activităţii structurilor operative în documentarea, planificarea organizarea, executarea şi controlul misiunilor permanente şi temporare ale unităţii;

Consolidarea stării şi practicii disciplinare, creşterea exigenţei şi fermităţii în aplicarea prevederilor legale, reducerea numărului abaterilor şi prevenirea evenimentelor  negative;

Cunoaşterea şi aplicarea corectă de către întreg personalul unităţii prevederilor, legale privind protecţia  informaţiilor clasificate, prelucrarea normelor interne privind protecţia, către întreg personalul unităţii, îndeplinirea măsurilor din Strategia de securitate a Ministerului Afacerilor şi Interne 2010-2014;

Perfecţionarea activităţilor de suport logistic, în vederea îndeplinirii misiunilor specifice unităţii.

 

Lasati un comentariu