Seminar de instruire şi informare profesională a specialiştilor din cadrul serviciilor financiar-contabilitate ale primăriilor din judeţ

• publicat la: 12 decembrie 2013
Seminar de instruire şi informare profesională a specialiştilor din cadrul serviciilor financiar-contabilitate ale primăriilor din judeţ

Seria seminariilor de instruire şi formare profesională a continuat în data de 12 decembrie cu un seminar adresat  specialiştilor în domeniul  impozitelor şi taxelor locale din cadrul unităţilor administrativ – teritoriale din judeţul Satu Mare. Seminarul a fost organizat de către Instituţia Prefectului în colaborare cu Direcţia de Impozite şi Taxe Locale (DITL) din cadrul Primăriei municipiului Satu Mare, la întâlnire fiind prezenţi un număr de aproximativ 50 de reprezentanţi ai serviciilor financiar – contabilitate din cadrul primăriilor din judeţ.

În cadrul seminarului au fost prezentate tematici privind impunerea corectă şi modul de calcul al impozitului pe clădiri, teren, autovehicule la persoane fizice/persoane juridice, seminarul fiind susţinut de către Iosif Drimuş, directorul Direcţiei de Impozite şi Taxe Locale (DITL) a Primăriei municipiului Satu Mare.

Acest seminar continuă seria acţiunilor propuse de Instituţia Prefectului – judeţul Satu Mare care implementează Planul de acţiune pentru anul 2013 privind creşterea calităţii furnizării serviciilor publice în judeţul Satu Mare, având ca scop modernizarea, eficientizarea şi responsabilizarea serviciului public în judeţ.

O importantă componentă a planului este crearea unui cadru administrativ şi organizatoric de instruire/informare profesională – seminarii şi conferinţe tematice în vederea asigurării unui mod de lucru unitar şi coerent în aplicarea legii. Obiectivul general este de a asigura un mod de lucru unitar şi coerent în aplicarea legii în cadrul tuturor administraţiilor locale din judeţ.

Lasati un comentariu