UN adevăr științific ce dezvăluie secrete bine păstrate

• publicat la: 22 februarie 2014
UN adevăr științific ce dezvăluie secrete bine păstrate

Maghiarii au pretenții teritoriale la toți vecinii. Dacă aceste pretenții sunt întemeiate sau nu, dacă ele sunt corecte și argumentate istoric, e treaba istoricilor maghiari, sloveni, slovaci, austrieci, sârbi, croați și ucrainieni.Pe mine mă privește Transilvania.

În școlile maghiare se învață faptul că la venirea maghiarilor – la începutul secolullui X – în Transilvania era vid de populație.

Asta e principala teorie pentru care maghiarii în ziua de azi revendică Transilvania.

Pentru maghiari nu are nici importanță faptul că populația majoritară – de aproape 80% – din Transilvania e de origine română.

Nu are nici o importanță că în inima Transilvaniei sunt rămășițele statului DAC la tot pasul.

Nu are nici o importanță că românii vorbesc și astăzi limba latină (foarte puțin modificată) deși sunt în mijlocul unor state de origine slavă.

Nu are nici o importanță că Transilvania însăși poartă un nume latin și nu are importanță că Transilvania nu a făcut parte niciodată din Ungaria.

Nu are absolut nici o importanță că ungurii însăși se recunosc pe sine ca migratori, venind din Asia și asediind o mare parte din Europa.

Nu, ei spun că Dacii au dispărut din istorie și că Transilvania era goală când s-au refugiat ei, în urma războiului cu moravii și bulgarii care i-au împins spre Nord.

După creștinarea lor sub Sf. Ștefan, în anii 1001 începe lupta de 200 de ani pentru cucerirea Transilvaniei. Efectiv, două triburi maghiare – Kende și Gyula – pătrund prin bazinul Mureșului și al Someșului, venind dinspre Câmpia Panonică. Kende își stabilește centrul de putere în câmpia Tisei, iar Kende la Apulum care la acea vreme se numea Bălgrad, fiind locuit de români și de slavi, iar acum se numește Alba Iulia.

Convingerile maghiare se bazeaza pe celebra “Gesta Hungarorum” a lui Anonimus. Problema e că până și această scriere vorbește pe alocuri de lupta de 200 de ani a maghiarilor pentru a cuceri Transilvania și de faptul că în anii 904 au de-a face în Transilvania cu un român pe nume Gelu care conduce o formațiune statală românească.

În anii 1003 regele maghiar Stefan (Istvan) cucerește Bălgradul și ia în captivitate pe Gyula. Regii maghiari aduc coloniști sași în Transilvania sau apelează la ajutorul Cavalerilor Teutoni pentru a apăra Transilvania de invaziile cumanilor. Administrația Transilvaniei se află acum în mâna unui “guvernator regal” sau a unui voievod care spre jumatatea secolului XIII controla întreaga regiune.

Societatea era împărțită între 3 “națiuni privilegiate”: maghiari, sași și secui. Deși populația majoritară era românească ea purta numele de “iobagi” și era o pupulație fără drepturi. Iobagii nu puteau deține ranguri nobiliare, cu câteva excepții notabile, precum Ioan (Iancu) de Hunedora – devenit apoi regent al Ungariei, sau fiul său Matei Corvin devenit rege al Ungariei.

În 1437 are loc “Răscoala de la Bobâlna” prin care iobagii își cer drepturile. Aceasta este înăbușită în sânge, iar sclavia iobagilor devine și mai aspră. La 1514 are loc Războiul Țărănesc condus de Gheorghe Doja, ce va zdruncina destul de tare Ungaria. Astfel slăbită, este învinsă de către turci la Mohacs în 1526 și împărțită practic în 2 zone de influență: Ungaria de Vest – sub dominație Habsburgică și Ungaria centrală sub dominație otomană. Astfel, își pierde puterea în Transilvania. Aceasta rămâne totuși sub conducerea familiei Bathory, dar practic puterea e împărțită între austrieci și turci.

În 1599 Bathory este învins la Șalimbăr de către Mihai Viteazul care preia controlul asupra Transilvaniei, ajutat de armata austriacă. În 1600 cucerește și Moldova, întregind astfel o parte din vechea Dacie. La 9 august 1601 Mihai Viteazul este asisinat, iar construcția sa politică se prăbușește, conducerea Transilvaniei revenind din nou Austriei.

În 1604 Ștefan Bocskay conduce o revoltă împotriva stăpânirii austriece, iar în 1606 e recunoscut de către împăratul austriac ca prinț al Transilvaniei. Sub domnia sa și a succesorilor săi, Transilvania devine capitala maghiară a culturii. Artele, comerțul și religia înfloresc. Sunt acceptate 4 culte religioase. Catolicii, luteranii, calviniștii și unitarienii. Religia ortodoxă nu este oficială, dar este îngăduită alături de cultul mozaic. Cele mai vechi biserici ortodoxe nedistruse din  Transilvania datează de la mijlocul secolului XV.

Pe fondul creșterii puterii militare austriece, la 1711 Transilvania își pierde independența, căzând total sub influența Habsburgilor care numesc guvernatori în provincia Transilvana.

În 1765, Transilvania este proclamată de către Habsburgi “Mare Principat”. În 1791 românii elaborează o petiție către împăratul austriac Iosif al II lea în care cer drepturi egale cu maghiarii și sașii. Petiția este respinsă de către Dieta Transilvaniei, iar românii majoritari rămân în starea de tolerați ca și grecii, armenii și evreii.

La 1848 PENTRU PRIMA DATĂ ÎN ISTORIE, TRANSILVANIA ESTE ANEXATĂ UNGARIEI. Românilor li se promite abolirea sclaviei în schimbul ajutorului împotriva intervenției austriece. Românii refuză, în schimb, împreună cu sașii ajută coaliția austro-rusă, astfel că Ungaria Mare a lui Lajos Kossuth a fost reprimată în mai puțin de 1 an.

Între 1849 și 1860 a avut loc o guvernare militară austriacă, foarte severă în care maghiarii au fost discriminați ca pedeapsă pentru încercarea lor de alipire a Transilvaniei. Din 1860 până în 1867, austriecii renunță la atât la guvernarea militară cât și la discriminarea maghiarilor, însă oferă drepturi egale românilor.

Totuși prin compromisul de la Ausgleich din 1867, Austria oferă Transilvania Monarhiei Ungariei, aceasta făcând parte din Ungaria până la 1918 când este proclamată România Mare.

La 1 Decembrie 1918, românii din Transilvania adunați la Alba Iulia proclamă unirea cu patria mamă, născându-se astfel, pe ruinele Daciei o nouă Românie.

Comuniștii lui Bela Kun intră în Transilvania spre a pedepsi unirea, însă armata română ocupă Budapesta și schimbă guvernul lui Bela Kun.

După Primul Război mondial câștigat de puterile aliate, imperiul austro-ungar este declarat învins, iar ca succesor al său e numită Ungaria. Prin Tratatul de la Trianon din 1920 sunt consfințite granițele României. Ungaria rămâne nemulțumită și datorită faptului că peste 3 milioane de maghiari rămâneau în afara granițelor noul stat maghiar.

Urmare a dorinței de revizuire a tratatului de la Trianon, Ungaria se aliază în cel de-al doilea război mondial cu Germania și Italia. Misiunea este încununată de succes, iar la 2 noiembrie 1938 are loc Primul Arbitraj de la Viena, unde Ungariei i se oferă o parte din Slovacia (Felvidék) și una din Ucraina (Rutenia). În urma celui de-al doilea Arbitraj de la Viena (pe care noi românii îl numim Diktatul de la Viena) Ungariei i se oferă la 30 august 1940 43.492 km pătrați din Transilvania.

În 1947, după înfrângerea Germaniei, Arbitrajul de la Viena este anulat prin Tratatul de pace de la Paris, unde Ungaria în calitate de învins renunță la specificațiile celor două arbitraje de la Viena, iar Transilvania se reîntregește în sânul României.

Și acum, după ce am prezentat pentru clarificare faptele, urmează dovezile care atestă cele afirmate.

Dacă pretențiile teritoriale ale Ungariei au ca fundament “Cronica Anonimă” ce susține teoria migraționistă a românilor și vidul de populație găsit de triburile maghiare în secolul IX în Transilvania, genetica spune altceva.

În mod normal, dată fiind patima cu care partea maghiară revendică Transilvania, nici măcar genetica care dovedește că românii de acum, vorbitori de limbă  română, au același ADN cu primii locuitori ai Europei, respectiv cu grupa genetică “Haplogroupul I-M170″ nu-i va convinge pe unguri să respecte poporul român și teritorialitatea acestuia.

Mai mult decât atât, studiile ADN dezvăluie că Haplogroupul I-M170 se regăsește mai intens pe teritoriul fostei Dacii și în zona nordică a Europei, consfințind astfel trecutul arian al Dacilor și implicit al acelora care au același ADN și în ziua de azi.

Problema cea mai mare a ungurilor e însă faptul că 25% din ADN-ul lor e identic cu cel românesc.

Așadar, conform studiilor privind distribuția genetică în Europa, pătimașii unguri duc o luptă fratricidă cu românii. Atrocitățile ungurești, pe care le voi prezenta într-un documentar în josul paginii și eterna ură la adresa românilor se dovedește a fi în fapt o manipulare ticăloasă a acelei părți sângeroase din structura enică a poporului maghiar.

Închei cu următorul manifest:

”Fratele meu maghiar, e posibil ca tu cel care înjuri românii să fii român. Român care ți-ai uitat limba în urma maghiarizării forțate ce a ținut un mileniu. Poate că străbunicii tăi au fost români. Poate că str-stră-bunicii tăi vorbeau frumoasa limbă latină. Și mai ales poate că n-ai ajuns în Europa în goana calului ci ai fost aici ca și mine, de mii de ani.”

“In genetica umană, halogrupul I-M170 este cromozomul …. o subgrupă a …… fiind derivat din ……. Y ADN I-M170. Este ADN-ul predominant în Europa, fiind considerat singurul ADN NATIV EUROPEAN. În zilele noastre se găsește cu precădere în Sud-Estul și Nordul Europei.”

Pe hartă, sunt colorate mai intens zonele cu cea mai mare aglomerare a acestui tip de ADN.

sursa rbnpress.info

comentarii

de asa este la 22 februarie 2014 - 12:05

La clasele maghiare si la seminar se predau elevilor informatii false despre istoria ce exista doar in imaginatia unor exaltati ce fac din minciuna si violenta lege!
Si toate astea pe banii statului roman!
Daca Inspectoratul doarme poate Prefectura sau Politia ar trebui sa fie mai atenta

de crestin la 22 februarie 2014 - 19:22

Sunt de acord cu cele mentionate in articol mai ales ca stiu ca romanii care au ramas dupa retrasarea granitelor in ungaria au fost maghiarizati cu tot cu numele lor.Rudele noastre au spus si prin ce modalitati.Nici cei de aici care se declara maghiari nu sunt toti maghiari mai ales daca sunt din familii mixte asa ca ADN ul lor nu minte.Nici Petrofi nu este de origine maghiara si nici Matei Corvin sau Iancu de Hunedoara.In Carei pana in anii ’70 slujbele la biserica de langa politie,la nagytemplom se tineau in latina si nu in limba maghiara!
Deoarece svabii colonizati au fost toti maghiarizati fara drept de apel,ca doar nu au intrat in pamant cei 20 de mi ide svabi sositi pe aceste locuri.
Legea lui Abony nu a fost facuta pentru protectia minoritatilor asa cum urla unii ca din gura de sarpe acum pentru drepturi uitand ca au de fapt si obligatii pentru avantajele primite!

de un roman la 22 februarie 2014 - 19:41

Felicitari pentru publicarea unor astfel de materiale in orice ziar si pe orice site.Sunt adevaruri incontestabile si spre bucuria noastra a ROMANILOR incep sa apara cu o frecventa foarte mare si sunt si mai credibile mai ales ca multe dintre descoperirile in materie poarta girul cercetatorilor din alte tari,de la universitati de prestigiu care nu fac aceste cercetari pentru a ne face noua favoruri ci pentru a scoate la iveala adevarata istorie a vetrei batranei europe…Ca noi ROMANII suntem privilegiati prin alegerea facuta de DUMNEZEU si ne aflam pe aceste locuri de cand e lumea si pamantul asta e alta problema si nu trebuie sa supere pe unii mai ,,minori-itari” care vorba aia au ajuns aici cand deja era impartit ,,norocul”… 🙂
Deranjant este faptul ca nu intreprindem noi ca stat masuri mai clare de a arata cine suntem si ce suntem de fapt,adica sa investim mult mai mult in cercetare,in valorificarea descoperirilor care se fac sau macar sa colaboram mai strans cu cei care investesc in cercetari arheologice aici la noi in tara…
Sa dea bunul Dumnezeu ca macar intr-o suta de ani sa avem in cartile de istorie ceea ce ar trebui sa avem deja si sa avem parte de istorici care sa scrie adevarata noastra istorie si nu o istorie scrisa de unii aserviti anumitor interese…

de descendent de mama careianca la 23 februarie 2014 - 01:37

As dori sa mai adaug ca Transilvania a fost declarata independenta-Principat la 1648 in urma razboiului de 30 de ani!!!!In 1867 erau in Transilvania preponderent romani,dar numarul sasilor+ svabi era la 1 milion!!!Asta a insemnat o adevarata civilizatie pentru acest teritoriu atit de bogat si iubit!Reprezinta si azi cea mai mare concentrare de biserici-fortarete din lume!!!!Asta in sudul Transilvaniei,peste 300de astfel de biserici fortarete cu o organizare militara si administrativa demne de urmat de orice natiune.Au fost intr-adevar maghiarizati multi ,si dupa 1867..noua administratie a defavorizat pe romani si sasi/secui…Pacat de aceste efecte ale administratiei maghiare,care s-au repercutat asupra tuturor dar totusi ..Transilvania a reprezentat o adevarata oaza de cultura si civilizatie prin influenta austriaca..vezi toate orasele importante de aici!!!

de careiandinmosistramosi la 23 februarie 2014 - 08:59

Eu spun ca Ardealul a fost dorit de migratorii unguri pentru bogatiile si frumusetea sa si pentru ca aici puteau trai fara sa munceasca.Austriecii s-au aliat cu ei pentru ca in luptele de cucerire aveau nevoie de soldati care sa faca treaba murdara in locul lor.Masacrele si crimele nu au fost comise de austrieci dar aveau nevoie de aurul din Apuseni asa ca s-au aliat cu cei specializati in violente.Biserici au facut ca sa mai crestineze barbarii ca populatia majoritara romaneasca nu avea voie sa isi construiasca biserici de piatra dar tot au ramas frumoasele biserici de lemn care au scapat de furia frustratilor si tot a ramas credinta ortodoxa cu toate restrictiile impuse!
Degeaba au maghiarizat fortat numele populatiei din Ardeal ca romanii adevarati tot romani au ramas! Romanii sunt romani si cu si fara bisericile fortarete.Acestea au valoare estetica si arhitecturala dar sunt lipsite de suflet.Nu am vazut la niciuna din aceste bijuterii cum le numiti pelerinaje cum se fac la bisericile mai modeste ale romanilor!Bisericile de care vorbiti sunt mereu goale cu toata indoctrinarea care se duce in seminariile unguresti.Oaza de cultura a fost pentru maghiarizare caci altfel nu se explica de ce le era frica ca sa lasa populatia majoritara sa invete in limba ei materna!
Adica o civilizatie se face prin dezradacinarea populatiei bastinase si indepartarea ei de valorile si de limba sa?
Daca au fost asa de evoluati acesti civilizatori de ce au poftit la teritoriul romanilor ardeleni si de ce nu s-au multumit ca sa se bucure in pace de civilizatia de la ei de-acasa?
Cea mai mare concentrare de bisaerici fortarete arata de fapt modul in care a fost facuta asa zisa civilizare-cu arma in mana si prin opresiune.Aceasta a fost dominatia austro-ungara!Restul sunt povesti si mai ales SUFERINTELE poporului roman!

de daciiliberi la 2 martie 2014 - 02:17

DACIA renaste din cenusa si nu va trece mult pana cand intreaga lume va afla adevarul ce a stat ascuns voit1

Lasati un comentariu