Avarii datorate vântului puternic

• publicat la: 17 martie 2014
Avarii datorate vântului  puternic

Prefectul Eugeniu Avram a convocat în data de 17 martie într-o şedinţă de lucru reprezentanţi din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Someş” Satu Mare, SC Apaserv SA şi Electrica SA pentru a fi informat cu privire la modul în care s-a acţionat în perioada 15-16 martie în judeţul Satu Mare, urmare a avertizării de vânt puternic emisă pentru judeţul Satu Mare în intervalul 15-16 martie.

Au fost prezentate rapoartele întocmite de către cei prezenţi la şedinţă cu privire la evenimentele petrecute în week-end.

Prefectul Eugeniu Avram a solicitat încheierea unui protocol interinstituţional între Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Someş” Satu Mare, SC Apaserv SA şi Electrica SA pentru a asigura o mai bună intervenţie în cazul apariţiei unor situaţii de urgenţă şi micşorarea timpului de răspuns.

            Potrivit raportului prezentat de către Electrica SA, în data de 15 martie au fost avariate nouă linii de alimentare cu energie electrică, 233 posturi de transformare, fiind afectaţi 17.235 de consumatori din 46 de localităţi, iar în data de 16 martie au fost afectaţi 3.513 de consumatori din 15 localităţi şi 61 de posturi de transformare.

Potrivit aceluiaşi raport, în urma acestor evenimente au fost înregistrate un număr de 220 de deranjamente dintre care 70 individuale şi 150 deranjamente colective cu un număr de 1.427 de consumatori afectaţi. La aceste evenimente s-a intervenit cu un număr de 17 echipe de intervenţie pentru lichidarea cât mai rapidă a incidentelor apărute în instalaţiile de distribuţie. În data de 16 martie, la ora 22,42, toţi consumatorii erau alimentaţi cu energie electrică.

Lasati un comentariu