Poliţia ne informează !

• publicat la: 23 martie 2014
Poliţia ne informează !

La data de 21.03.2014, lucrătorii Postului de Poliție Comunală Supur împreună cu lucrători din cadrul Serviciului de Investigații Criminale l-au depistat și reținut pe I. Marius de 21 ani, domiciliat în comuna Supur, sat Supuru de Jos, care poseda mandat de executare a pedepsei cu închisoarea din 20.03.2014 emis de Judecătoria Carei, fiind condamnat la 1,5 ani închisoare pentru comiterea infracțiunilor de furt calificat, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere și părăsirea locului accidentului fără încuviințarea poliției, de către conducătorul unui autovehicul implicat într-un accident de circulație produs ca urmare a unei infracțiuni. Susnumitul a fost introdus în arestul I.P.J. Satu Mare.

La data de 21.03.2014, lucrătorii Secției 8 Poliție Rurală Gherța Mică l-au depistat în trafic pe DC 80 în localitatea Lechința, pe numitul A. V. de 17 ani, domiciliat în comuna Călinești Oaș, județul Satu Mare, care conducea autoturismul marca Ford proprietatea lui P. Alin, domiciliat în Dej, județul Cluj, fără a poseda permis de conducere de nici o categorie. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că autoturismul i-a fost încredințat spre a conduce de către numitul M. Vasile de 20 ani, din comuna Călinești Oaș, care cunoștea faptul că minorul nu posedă permis de conducere. Cei în cauză sunt cercetați în stare de libertate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu deține permis de conducere și încredințarea unui vehicul unei persoane pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere pe drumurile publice.

În data de 21.03.2014, lucrătorii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Satu Mare l-au identificat și prins pe numitul I. Radu de 23 ani din Satu Mare, care în perioada februarie – martie 2014 a comis un număr de 11 furturi din incinta unor cabinete medicale, cabinete de avocatură și societăți comerciale, fapte rămase inițial cu autor neidentificat. Din investigațiile efectuate s-a stabilit faptul că la comiterea a 3 furturi a participat și G. Marius de 20 ani din Satu Mare. Din prejudiciul total de 14.000 lei s-a reușit recuperarea a circa 85 %. Față de I. Radu s-a luat măsura reținerii pentru o perioadă de 24 ore, iar la data de 22.03.2014 a fost prezentat Parchetului și Instanței de Judecată cu propunere de arestare preventivă. Prin ordonanța procurorului din data de 22.03.2014 s-a dispus luarea măsurii controlului judiciar pe durata urmăririi penale. Numitul G. Marius este cercetat în stare de libertate sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat.

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale i-au depistat pe inculpații F. Florin de 34 ani și D. Nicoleta de 35 ani, ambii din Satu Mare, împotriva cărora Tribunalul Satu Mare a emis mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, fiind condamnați la câte 2,6 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la cumpărarea de influență. Cei doi au fost introduși în arestul I.P.J. Satu Mare.

În data de 21.03.2014, orele 19,45, numitul V. Miklos de 30 ani din Satu Mare, în timp ce conducea autoturismul marca Volkswagen pe str. Rodnei din municipiu, a intrat în coliziune cu un autoturism oprit regulamentar pe partea dreaptă a direcției de mers. Fiind testat cu aparatul etilotest, acesta a indicat o valoare de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat. Din verificările efectuate s-a stabilit faptul că V. Miklos avea permisul de conducere anulat pentru infracțiuni la regimul rutier. Conducătorul auto a fost reținut 24 de ore pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis și conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice.

În urma investigațiilor efectuate, lucrătorii P.P. Homoroade, au stabilit faptul că minorul P. D., în vârstă de 15 ani, din Homorodu de Jos, a pătruns fără drept în locuința părții vătămate B. Magdalena, de 84 ani, domiciliată în sat Homorodu de Jos, a agresat-o fizic și i-a sustras o sumă de bani, iar ulterior a închis-o pe victimă în propria locuința. Fiindu-i frică de faptul că agresorul s-ar putea întoarce, victima a sărit de la geamul locuinței sale, căzând de la o distanță de 2 m. În data de 21.03.2014, s-a început urmărirea penală față de autor pentru săvârșirea infracțiunilor de tâlhărie calificată și lipsire de libertate în mod ilegal. Prejudiciul nu a fost recuperat, iar minorul este cercetat în stare de libertate.

Lucrătorii Poliției orașului Ardud s-au sesizat din oficiu despre faptul că numita M. Maria de 25 de ani din Ardud, în cursul lunii februarie 2014, aflându-se în locuința lui L. Romeo din Ardud, i-a sustras acestuia un telefon marca IPHONE 4S în valoare de 1000 lei. Bunul sustras a fost recuperat și predat părții vătămate. Susnumita este cercetată în stare de libertate sub aspectul comiterii infracțiunii de furt.

La data de 22.03.2014 lucrătorii Serviciului de Investigații Criminale Satu Mare l-au încarcerat în arestul I.P.J. Satu Mare pe inculpatul N. Ioan de 36 ani, din Satu Mare, împotriva căruia Tribunalul Satu Mare a emis mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la 2,6 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la cumpărarea de influență.La data de 22.03.2014, orele 05.30, polițiștii Serviciului de Investigare a Fraudelor împreună cu lucrători din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Livada și ai Biroului Ordine Publică din Poliția Municipiului Satu Mare, sub directa coordonare a procurorului de cauză din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare, l-au identificat în trafic pe M. Ioan, de 43 ani, domiciliat în localitatea Seini, județul Maramureș, care deținea în afara antrepozitului fiscal și transporta cu un autoturism, pe raza localității Mărtinești, cantitatea de 2000 litri alcool dublu rafinat, peste limita legală prevăzută de lege.

Prin ordonanța din data de 22.03.2014 s-a dispus începerea urmăririi penale față de M. Ioan, pentru comiterea infracțiunea constând în deținerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false. Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activități infracționale. Față de M. Ioan s-a luat măsura reținerii pe o perioadă de 24 de ore, urmând să fie prezentat Judecătoriei Satu Mare cu propunerea de arestare preventivă.

Lasati un comentariu