Poliţia Locală Carei trimite 2 echipaje după un cal

• publicat la: 4 aprilie 2014
Poliţia Locală Carei trimite 2 echipaje după un cal

Satul Ianculeşti,ce aparţine de UAT Carei ,se află in ultima perioadă de timp  pe lista traseelor preferenţiale ale Politiei Locale  Carei.Dacă  acum două zile agentii atrăgeau atentia localnicilor că lasă gâştele din gospodărie să circule liber pe…stradă,in conditiile in care satul Ianculesti este încadrat în zona 1 a municipiului Carei,a venit acum rândul păşunii.

In cursul zilei de vineri,4 aprilie,două echipaje ale Politiei Locale  Carei au descins în sat în urma unei reclamaţii,a Margaretei Todea,care solicita sprijin pentru înlăturarea unui cal care nu  ar permite păşunatul oilor sale.La faţa locului,agenţii au constatat că  animalul nu se afla pe suprafata de păşunat ci în faţa casei proprietarului iar pe păşunea propriu-zisă   se aflau 2 găini.

Contactat telefonic,seful Politiei Locale Carei,Ecsedi Ioan  a afirmat că aceiaşi persoană sesizează mereu  nereguli care nu se confirmă la faţa locului dar că el este obligat să trimită un echipaj pentru constatare.

Poliţia Locală Carei se află  in directa subordine a Primăriei Carei care suportă toate cheltuielile inclusiv cele cu combustibilul necesar masinilor din dotare.In ultima săptămână,satul Ianculesti a fost vizitat de 3 ori de maşinile Politiei Locale in conditiile in care în sat nu a avut loc nici măcar un conflict sau vreo altercatie.

Potrivit unor persoane care au dorit să îşi păstreze anonimatul,unul din echipajele sosite azi in sat,a dorit să facă măsurători la păşunea comunală,moment in care oamenii au cerut explicatii,fapt ce a  determinat retragerea agentilor  de pe păşune.

Păşunea comunală a satului Ianculeşti este de multă vreme râvnită de administraţia locală Carei care a dorit chiar să o diminueze cu 10,51 ha,pentru a împăduri o porţiune cu pin negru.Fără a consulta localnicii, a iniţiat chiar un proiect prin care menţiona că acea suprafaţă este una neproductivă,degradată.Doar interventia promptă a sătenilor a  impiedicat împădurirea unei portiuni de păşune comunală.

De la an la an însă păşunea se diminuează văzând cu ochii.Mai ales în acte.Dacă ar fi să dăm crezare surselor noastre,chiar în perioada aceasta a fost diminuată cu alte 6 ha ,suprafaţa din imediata vecinătate a lacului,cea pe care a fost deja construită o fundatie,fără nici un fel de autorizatie  desi era incadrată ca păşune.

comentarii

de ardeleanu la 4 aprilie 2014 - 21:54

de la un cal si doua gaini se ajunge la pasune ! si daca era un ponei ce mai comentarii ! poate se reducea pasunea mai mult ! toata stima pentru acei cetateni romani ,problema lor este ca stau departe de oras si se cam vede ! exact ca Satu Mare cu Satmarel !

de ianculesteanu la 5 aprilie 2014 - 07:11

daca stam departe de oras ce va trebe atunci pasunea noastra si lacul si toate cele si veniti puhoi la noi dupa pamantul nost????
noi am cumparat pamnturile noastre si nu ne trebe altace de la nime!baiu mare ca nu ne puteti poronci ca pe vremea grofilor si noi sa dam banii de dari la oras iara voi sa va distrati cu ei!stie tat satu cine impinge margareta sa aduca politia ca lajos demult o cunoaste!fara nari om ca se ocupa de prosti si proaste in loc sa is vada de nacazu lui!

de jurist la 5 aprilie 2014 - 09:51

ianculkestenii sa apeleze la cabinetul de avocatura din Oradea care il reprezinta pe primar si poate vor dobandi inapoi terenurile ce sunt luate cu forta de catre reprezentatii UDMR.in loc sa puneti pe ionika sa tot umble la margareta sa aduca sesizarile direct la politia locala mai bine ati incerca sa va intelegeti bine cu oamenii si nu mereu sa iscati scandal ca apoi sa trimiteti pe onet la judet la sefi sa se planga ca nu e liniste in sat!
nu tine schema cu tulburarea apelor ca sa puteti apoi interveni ca a fost deja aplicata de multe ori si lumea va citeste deja!

http://portal.just.ro/35/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=3500000000012699&id_inst=35

de erik la 5 aprilie 2014 - 20:03

poate luni va trimite ecsedi pe masinile de politie dupa un peste la lacul ianculesti sau pentru ca a iesit din curte o gaina

de ildiko la 10 aprilie 2014 - 17:34

eu sunt sigura ca multi nici n-au auzit de KAFKA dar traiesc in lumea lui cu siguranta . Cine sa-i mai inteleaga pe oameni?Poate primasul si tot el ii si va ajuta .Cu siguranta.

Lasati un comentariu