Câştigătorii ediţiei a III-a a Memorialului ,,Mircea Dohan” la handbal

• publicat la: 16 mai 2014
Câştigătorii ediţiei  a III-a a Memorialului ,,Mircea Dohan” la handbal

Vineri, 16 mai, la sala de sport a Colegiului Tehnic ,,Iuliu Maniu’’  a avut loc cea de a III a ediţie a Memorialului ,,Mircea Dohan’’ la handbal. Familia acestuia a organizat acest eveniment la care au fost invitate să participe echipele de băieți ale   Colegiului Tehnic „Iuliu Maniu”, Liceului Romano-Catolic Josephus Calasantius şi Liceului Teoretic Carei,  şi echipele   la fete ale Liceului Teoretic Carei  , Liceului Tehnologic Tășnad cu prof Ciceu Marian si Clubului Sportiv Romsport Oradea, club ce a luat ființă in anul 2000.

Meciurile  au început la ora 9.00 şi s-au disputat în două reprize a câte 20 de minute fiecare . Au fost meciuri atractive,cu golurile frumoase, finalizări ale unor faze de joc la fel de frumoase, ce au smuls ropote de aplauze  de la public şi echipele adverse.

Mircea Dohan  jr., organizatorul frumosului eveniment sportive,a declarat pentru Buletin de Carei:

,,Ne bucurăm foarte mult că am ajuns la cea de a treia ediţie a concursului  organizat în memoria tatălui meu şi că echipe importante ne-au onorat cu prezenţa.Sperăm să păstrăm tradiţia acestui campionat-memorial şi să organizăm cât mai multe ediţii pentru că doresc să duc mai departe acest sport în cinstea tatălui meu, Mircea Dohan. Cu această ocazie, putem să reamintim tinerei generaţii că poţi să te formezi ca om prin sport,  mai ales prin handbal, de aceea nu vrem să întrerupem ediţiile acestui eveniment sportive. În ediţia aceasta, pentru prima dată, ne onorează cu prezenţa clubul Romsport din Oradea, care  a promis că vor reveni şi la ediţia următoare pentru că le-a plăcut tare mult aici. Această competiţie s-a dovedit a fi una cu mult fair play şi avem mult de învăţat unii de la ceilalţi”.

Fete – rezultate

Liceul Tehnologic Tăşnad  Liceul Teoretic Carei  20- 13

Liceul Teoretic Carei  Club Sportiv Romsport Oradea  19-  25

Liceul Tehnologic Tăşnad  Club Sportiv Romsport Oradea  24 – 26

Clasament fete

Loc 1.  Club Sportiv Romsport Oradea

Loc 2.  Liceul Tehnologic Tăşnad

Loc 3.  Liceul Teoretic Carei

Băieţi – rezultate 

Liceul Romano-Catolic ”Josephus Calasantius” Carei  Colegiul Tehnic ”Iuliu Maniu” Carei   9-21

Colegiul Tehnic ”Iuliu Maniu” Carei  Liceul Teoretic Carei  15-13

Liceul Romano-Catolic ”Josephus Calasantius” Carei  Liceul Teoretic Carei   8-11

Clasament Băieţi

Loc 1.  Colegiul  Tehnic ”Iuliu Maniu” Carei

Loc2.  Liceul Teoretic Carei

Loc3. Liceul Romano-Catolic ”Josephus Calasantius” Carei

Titlul de cel mai tehnic jucător al turneului  a fost câştigat de Lazea Gabriel de la Colegiul Tehnic ,,Iuliu Maniu’’ Carei, iar la fete, Bala Gabriela a fost declarată cea mai tehnică handbalistă la această competiţie.

O surpriză a acestei întreceri sportive a fost domnul Ardelean Cristian, care este arbitru secund în divizia A a campionatului naţional de handbal.Acest invitat a venit din Oradea special pentru Memorialul Mircea Dohan şi  a declarat  pentru Buletin de Carei:

,,Mă bucur să fiu invitat la acest eveniment sportiv organizat în memoria marelui Mircea Dohan. Eu cred că e benefic pentru copii acest tip de întreceri sportive, pentru că la noi, din păcate, sportul suferă din lipsa organizării evenimentelor sportive.Aşteptăm să fim la cât mai multe astfel de competiţii, dar din păcate, sunt tot mai rare. Ne bucurăm mult să fim  aici la Carei şi ar fi frumos, cînd organizăm la Oradea un turneu de handball să invităm echipe din Carei.’

Memorialul ,,Micea Dohan’’, aflat la a treia ediţie în anul 2014 a  adus la Carei echipa  feminină a Clubului Sportiv Romsport Oradea, un club ce a luat ființă în anul 2000,  este condus de prof. Doina Ardelean şi are ca motto  “mişcare pentru sănătate, dezvoltare şi educaţie”. Echipa orădeană a fost căştigătoarea acestui eveniment sportiv.Am stat de vorbă cu antrenoarea echipei feminine din Oradea, care s a aflat pentru prima dată la Carei.  Doamna prof. Doina Ardelean a declarat pentru Buletin de Carei:

,, Meciul a fost foarte strâns, noi am crezut că vom câştiga lejer, dar ne-am înşelat. A fost un meci foarte bun în care s-a solicitat mult îndemânarea, atenţia fetelor şi spiritul lor competitiv.

,,Este pentru prima dată când venim la Carei. Ne bucurăm tare mult că am fost invitaţi aici, cu ocazia acestui  memorial ,,Mircea Dohan’’. Este foarte frumos aici, am fost plăcut surprinşi de oamenii pe care i-am cunoscut aici şi de condiţiile pe care le am văzut. Ar trebui să fie organizate cât mai multe competiţii de felul acesta, e important în ziua de azi să fie atraşi copii înspre aceste tipuri de sport de echipă. Handbalul este, după părerea mea, cel mai complet dintre sporturi pentru că solicită toate calităţile şi le formează totodată şi  de asemenea, sunt angrenate aproape toate grupele de muşchi, inima, plămânul, care ne dă sănătate, susţine tot organismul şi te formează mult din punct de vedere al disciplinei, al educaţiei şi de aceea e foarte important ca tinerii să aleagă acest sport şi să fie încurajaţi în eforturile lor.”

AnaMaria  Roman

comentarii

de Baciu la 17 mai 2014 - 15:44

felicitari organizatorilor!

de podinaioan la 17 mai 2014 - 19:53

Felicitari pentru o noua reusita a handbalului careian care se straduieste sa adune la un loc intr o competitie sportiva deja interjudeteana!Felicitari participantilor si multumiri tuturor care au pus suflet la acest turneu !Sa ne intalnim si la anul pentru a ne aduce aminte de un minunat prof.MIRCEA DOHAN .

de gratian boros la 18 mai 2014 - 21:37

Felicitarile mele jucatoarelor si jucatorilor , d-nei profesor Ardelean , d-lor profesori Ciceu, Ghindele , Kind , Nintas ! Multumiri mele d-lor Karacsonyi , Ardelean , Brem si ziarului Buletinul de Carei pentru sprijinul acordat la organizarea evenimentului .

de Horia Mărieș la 19 mai 2014 - 06:51

Bine spus de către Mircea Dohan Jr.: „… putem să reamintim tinerei generaţii că poţi să te formezi ca om prin sport, mai ales prin handbal, de aceea nu vrem să întrerupem ediţiile acestui eveniment sportive.”

Vă rog eu foarte mult: continuați!

Și eu îmi doresc, în cel mai sincer mod posibil, renașterea handbalului careian, cel puțin la nivelul și la performanțele la care îl practicam noi la Liceul din Carei, pe vremea când il aveam ca mai tânăr coechipier pe Mircea Dohan Sr.

Nu mă pot abține să nu scriu din nou: Bunul Dumnezeu să-i odihnească în pace, atât pe el cât si pe ceilalți care mi-au fost foarte dragi și care din păcate, nu mai sunt printre noi: Bebe (Nicolae) Tegzes, Duțu Stoia, Puiu Podoabă, Tibi Toth (Nagyfeszek) si nu în ultimul rând, pe dragul și apropiatul meu prieten, portarul excepțional care s-a numit Joska Szabó. Ne-au părăsit mult prea devreme. Un gând pios și curat si o lacrimá fierbinte pentru ei. Să le fie țârâna ușoară și să rămână de-a pururi in amintirea noastră.

de geo la 19 mai 2014 - 12:58

felicitari mircea dohan jr.!
nu lasa handbalul de izbeliste in carei!\memoria parintilor trebuie cinstita si daca se poate si munca lor.
careiul a avut multi oameni de seama.pacat ca noii primari impart careienii in romani si maghiari!

Lasati un comentariu