Însuși Dumnezeu ne-a dăruit planta asta cu puteri miraculoase

• publicat la: 12 mai 2014
Însuși Dumnezeu ne-a dăruit planta asta cu puteri miraculoase

La facerea lumii, Dumnezeu ar fi lăsat această plantă pe Pamant cu scopul de a fi întotdeauna prețuită pentru calitătile sale.

Planta ierboasă perenă sensibilă la frig, măghiranul constituie o sursă importantă de vitamina A, vitamina C si uleiuri volatile. Cea mai specifică trăsătură a plantei este aroma care imbină mirosul de pin cu cel de citrice.

Măghiranul este o plantă medicinală considerată remediu natural in tratamentul balonărilor, durerilor reumatice, gastritei, insomniilor, durerilor de cap, stărilor de nervozitate si altora. Pentru revitalizarea părului se freacă pielea capului cu infuzie de măghiran (20 de grame la litru de apă).

Dupa câteva săptămâni firul de păr va deveni mai puternic si va inceta să cadă. Gargara cu măghiran combate afectiunile mucoasei bucale (afte, herpesuri). Sucul proaspăt, extras din frunze, e folosit contra durerilor de cap persistente. Uleiul de măghiran, un excelent sedativ. Uleiul esential se aplică pe zonele atinse de reumatism, artrită, sau afectate de entorse. Conform specialistilor, măghiranul este unul dintre cele mai rapide mijloace de mărire a imunitatii, si asta datorită efectului său de crestere puternică a temperaturii organismului, producând un acces de febra care permite sistemului imunitar să actioneze eficient…..ziuadecj.ro

Lasati un comentariu