Principele Nicolae şi-a lansat prima carte la Cluj-Napoca: „El este dintre românii care se întorc în ţară”

• publicat la: 7 mai 2014
Principele Nicolae şi-a lansat prima carte la Cluj-Napoca: „El este dintre românii care se întorc în ţară”

ASR Principele Nicolae al României a lansat marţi la Cluj-Napoca, la Centrul de Cultură Urbană – Bastionul Croitorilor, cartea autobiografică “Drumul spre casă. Filip-Lucian Iorga în dialog cu Principele Nicolae al României”, prima carte dedicată celui mai tînăr membru al Casei Regale a României, în colecţia “Cărţi Regale”.

Volumul vorbeşte despre copilăria şi adolescenţa ASR Principelui Nicolae al României, despre studiile şi experienţa comunitară, despre primele sale călătorii şi expediţii, sporturile extreme pe care le practică, interesele şi activităţile întreprinse în folosul ţării noastre. Cititorii au reuşit să cunoască viața celui mai tânăr membru al Casei Regale, pornind de la amintirile sale, documente, fotografii, obiecte personale din Colecția Regală, prezentate în premieră.

Despre carte au vorbit Florin Moroşanu, directorul Asociaţiei „Cluj Capitală Culturală Europeană 2021”, care a evidenţiat partea ludică şi omenească din copilăria şi tinereţea Principelui Nicolae, precum şi dragostea faţă de sport a Alteţei Sale. Directoarea editurii Curtea Veche, Irene Arsene, a subliniat modelul moral pe care îl oferă Principele Nicolae pentru tinerii români astăzi, care trebuie să nu plece din ţară şi să-şi facă o carieră în România. „El este dintre românii care se întorc în ţară” a adăugat directoarea editurii.

Gazda evenimetului Cristian Manolachi, directorul Centrul de Cultură Urbană Cluj, a subliniat că lansarea cărţii autobiografice a Principelui Nicolae contribuie la promovarea oraşului  pentru câştigarea competiţiei Cluj-Napoca Capitală Culturală Europeană 2021.

În cadrul lansării Principele Nicolae a subliniat că această carte este un dialog cu românii şi o autobiografie a unui tânăr ce a descoperit treptat România de la prima vizită în ţară cu Regele Mihai I în aprilie 1992. Principele Nicolae şi-a prezentat cartea ca o interacţiune, uşor ludică, cu publicul, a unui tânăr cu bucuriile şi experienţele sale pe drumul iniţiatic spre reîntoarcerea definitivă în ţară, în anul 2012. Principele Nicolae prin reîntoarcerea în ţară doreşte cu discreţie să ofere un exemplu pentru tinerii români că pot construi durabil cariere şi împlini vise în România.

sursa napocanews.ro

Lasati un comentariu