Vocaţie de dreapta a electoratului român în mai 2014

• publicat la: 29 mai 2014
Vocaţie de dreapta a electoratului român în mai 2014

 Cititorul va fi  desigur  surprins văzând  modul în care ne-am  titrat această intervenţie şi asta pentru că potrivit comunicatelor de largă circulaţie PSD+UNPR+PC sunt date cu 37 şi… la % în timp ce formaţiunile  de dreapta de la 15 şi.. la % în jos, astfel că opiniei publice i s-a    spălat creierul cu o mare victorie a stângii. Nimic mai fără substanţă  decât acest neadevăr, strecurat politecianist populaţiei.

Dacă este să căutăm vocaţia electoratului va trebui să apelăm la  rezultatul „finit” al exerciţiului electoral din mai 2014. Stânga reprezentată de U.S.D (PSD+PC+UNPR)  vor avea în Parlamentul European 15 mandate. Răzleţele formaţiuni de dreaptaromâneşti vor trimite la Bruxeles 16+1 deputaţi., respectiv 16 mandate ale formaţiunilor de dreapta disipate sub o sumedenie de sigle,plus mandatul independentului Mircea Diaconu, despre care se ştie că are orientare de dreapta, fost membru, fost vicepreşedinte, fost ministru,evident liberal.

La raportul 17 la 15 situaţia se prezintă astfel. Dreapta a cules cea mai mare parte a opţiunilor electoratului român, atâta doar că datorită lipsei de substanţă intelectuală a conducătorilor hârbuleţelor cu vocaţie de dreapta, a se înţelege, partide şi partiduleţe, voturile s-au disipat pe unităţi mici între care nu s-a vrut a se constitui o unitate.

Dacă cele trei unităţi politice ale stângiiPSD; UNPR; şi PC au ales o vestimentaţie unitară , respectiv USD, şi şi-au cules zestrea electorală într-o unică unitate, formaţiunile de dreapta, având în frunte o seamă de „cocoşei” şi un „buldog” ce se socoteau a fi „buricul pământului” au frânt voinţa electoratului în sensul că voinţa acestuia, clar de dreapta, nu s-a putut constitui într-o unitate distinctă, respectiv,i-au falsificat mesajul, în profitul celor învinşi la scrutin, se va înţelege USD.

 Acum când a devenit limpede că formaţiunile de stânga vor să trimită la Cotroceni un personaj incomodat de împrejurarea că „Justiţia Română” şi-a găsit drumul şi a început să-l bată cu intransigenţă, unul ce promite la toate răspântiile, a se vedea spre exemplu Piteştiul, unde a declarat fără ruşine că decembrie 2014 i-ar putea aduce mântuirea baronului argeşean „Costică”, unul ce, prin camarila sa, ţine în evidenţă o lege a amnistiei şi graţierii ce ar putea mântui de păcate baronii aflaţi sub lege prin condamnări sau în faţa legii. Personaj ce s-a dovedit a fi folosit cabinetul său prim-ministerial întru desăvârşirea unui trafic de influenţă, iar în ordine a jucat dramoleta cu mutarea cabinetului în buncărele MAPN,locaţie ce potrivit minţii sale înguste n-ar putea fi străpunsă de priviri indiscrete, iar el şi-ar putea exercita potlogăriile  prim-ministeriale în deplină siguranţă.

Acum când evenimentul prezidenţial bate la uşă, „cocoşeii” şi „buldogul” ar trebui să se grăbească, pentru că timpul este atât de scurt încât,orice întârziere ar putea să fie fatală. Să fimînţeleşi: trebuie constituită o unitate de dreapta, unitate ce trebuie propusă electoratului, nu numai enunciativ, cât trebuie prestată o intensă muncă de familiarizarea a electorilor privitor la compoziţia acesteia,privindproiectul politic al alianţei, şi nu în ultimul rând trebuie să ofere profilul moral şi politic al conducătorilor din fruntea ei ,mănunchi de operaţii ce nu se pot face de pe o zi pe alta. Cum ceasul ce ne desparte de evenimentul din iarna 2014, îşi consumă implacabil unităţile, nu prea este timp de jucat de pe un picior pe altul, de  afişare a orgoliilor , fie ele personale, fie de altă natură.

Electoratul ce v-a preferat în exerciţiul mai 2014 trebuie ajutat, stimaţi oameni de dreapta.

27 mai 2014-  Tiberiu Vanca

comentarii

de Monica la 29 mai 2014 - 12:14

Ce dreapta? aici e ciolaniada, astia habar n-au de dreapta sau stanga sa fim seriosi, vai de electoratul din tara asta cu asemenea labili psihic.

Lasati un comentariu