Primarul Careiului

• publicat la: 27 June 2014
Primarul Careiului

Primarul Careiului trebuie să plece. Indubitabil.

Atitudinea mereu sfidătoare, certăreță, obraznică, intolerantă, dictatorială, șovină și cu puternice accente revanșarde și iredentiste, manifestată de primarul Kovács Jenö la sedința din 24 iunie 2014 a Consiliului Local, dar nu numai, a devenit intolerabilă. Acest primar devine pe zi ce trece o tumoare canceroasă  din ce în ce mai mare, care crește pe obrazul multicultural și multietnic al Careiului. Imi bazez afirmațiile si pe cele ce au rezultat din vizonarea  http://youtu.be/-q0CavaVVw0

Trecem peste exprimarea directă a urii viscerale nutrită de primar față de partidul de opoziție,  ură pe care o scoate la iveală și în public de câte ori are ocazia. Ca de exemplu: “Cu ce merită partidul liberal ca acum eu să mă țin de promisiuni?”

[Nota H.M.: Implicit, Kovács  admite că el nu se poate ține de promisiunile făcute, deci că el nu este un om de onoare. Să spunem că astfel de manifestări ale unui țopârlan n-ar trebui să deranjeze, să spunem că așa este normal să fie dusă lupta politică  în concepția unora, mai ales a acelora care au ca adjuncți foști fotbaliști, adică pe unii obișnuiti cu faulturi grosolane, cu lovituri josnice la gioale.]

Însă, afirmații ca cele de mai jos, extrase din stenograma ședinței, nu pot fi tolerate nici măcar unui oligofren, darmite unui primar aflat în exercițiul funcțiunii  într-o localitate de pe teritoriul României.

“Am putea vorbi despre amplasări de statui…cred că a cincea hotărâre de consiliu este amplasarea acestei statui și nici acuma “săracul” Florian  nu este amplasat pentru că tot îl purtăm dintr-un colț în altul.” Iar mai apoi revine: “Cum am mutat pe “săracul” Florian de zece mii de ori, nu este cazul ca acuma să ne cramponăm că neapărat lângă monument.”

[Nota H.M.: Ce a vrut să spună de fapt,  ce legătură poate fi între statuia Sf. Florian și bustul Regelui Ferdinand I al României numai o minte total încețoșată și îmbârligată ca cea a lui Kovács poate să știe. Primarul a ținut neapărat să mai facă o diversiune la ședința C.L., ca să abată atenția de la subiectul supus dezbaterii. În primul caz este vorba de patronul spiritual al orașului Carei, de Sfântul Florian (protectorul pompierilor), care a fost un cetățean roman și a murit ca martir la 4 mai 304 în Lauriacum (azi Lorch în Austria) și pe care toți credincioșii, nu numai Kovács, pot să-l cinstească dacă vor; iar in al doilea caz este vorba de Ferdinand I de Hohenzollern-Sigmaringen (n. 12/24 august 1865, Sigmaringen - d. 20 iulie 1927, Castelul Peleș, Sinaia) care a fost al doilea rege al României, din 10 octombrie 1914 până la moartea sa. In timpul domniei lui, la sfârșitul primului război mondial, România a încheiat procesul de realizare a statului național-unitar, prin unirea Basarabiei, Bucovinei și Transilvaniei cu Vechiul Regat. La 15 octombrie 1922, la Alba Iulia, Ferdinand s-a încoronat ca primul Rege al României Mari.

Sau oare Kovács nu poate sesiza nici măcar diferența dintre un sfânt și un rege?

Probabil ca pe Kovács îl deranjează enorm faptul că Ferdinand I s-a încoronat ca primul Rege al României Mari, că pe vremea regelui Ferdinand I Armata Română a ajuns până în Budapesta eliberând Ungaria de un regim comunist, sau mai ales faptul că urmare primului război mondial a avut loc semnarea Tratatul de la Trianon  în Palatul  Marele Trianon de la Versailles la data de 4 iunie 1920 între Puterile Aliate învingătoare în Primul Război Mondial și Ungaria, în calitate de stat succesor al Imperiului Austro-Ungar, stat învins în Primul Război Mondial.

Il deranjează serios această realitate istorică ireversibilă  asa cum ea deranjează probabil și pe mulți alți careieni "nostalgici", cum ar fi de exemplu ideologul primarului UDMR-ist Kovács Jenö, anume consilierul lui personal, numitul Boros Ernö.

Reamintim faptul că cele legate de statuia Sf. Florian sunt o cu totul altă poveste. Si încă una foarte veche. După ce a zăcut ani de zile nebăgată în seama în încăperile de la subsolul Castelului degradându-se, după ce a fost mutată apoi sub o scară în timpul lucrărilor de renovare a Castelului, după ce s-au cheltuit o grămadă de bani din bugetul local pentru restaurarea statuii - toate astea sub intelectuala coordonare a nepoatei de grăjdar, fostul consilier local din partea UDMR, fostul administrator al Castelului si al Parcului Dendrologic, acum crescătoare de cai lipițani cu binecuvântarea “Asociației Equus: ai cărei membri fondatori au fost cei 28 de ștabi UDMR-iști locali în frunte cu Bekö Tamás, fostul primar dar azi distins city manager, fostul coleg de clasă al nepoatei de grăjdar - s-a pus problema amplasării statuii Sf. Florian. Foarte frumos, noi considerăm că asta a fost o ințiativă lăudabilă, fiindcă de sfinți o să avem mereu nevoie, doar că până la "Până la Dumnezeu, te mănâncă sfinții", adica până să ajungi Ia cel mai mare, înduri multe de la prostia slujbașii mai mici.

Cine i-a împiedicat oare pe primarii Bekö și Kovács, care prin consilierii UDMR-FDG au deținut mereu majoritatea în C.L. să-l amplaseze pe Sf. Florian exact unde ar fi vrut mușchii lor? Absolut nimeni, în afară de prostia, de îngălarea, de lenea, de lipsa totală de spirit gospodaresc care-i caracterizează plenar.]

“Și NOI suntem aici, trebuie să ne înțelegem … “fraților”… Nu în public trebuie spălate rufele, v-am mai spus de o sută de ori….Dar dacă dvs. vreți ca aici să faceți show-ul, ca să aibă lumea ce vedea la televizor, faceți, dar eu n-o să-l fac.

Trebuie să-i găsim locul … “sensibilități” în statui sunt. Și dacă tot ați provocat acest lucru, trebuie spus, ca să știe și cei care nu știu. În parcul Kosuth,…parcul de lânga catedrala Kalazanci (Nota. H.M.: Joseph Calasanz, cunoscut și ca Joseph Calasanctius sau Josephus a Matre Dei, a fost un preot catolic spaniol, educator si fondator al Școlii Piariste) a fost un mare…o statuie mare Kosuth aruncată în aer, în anii interbelici. Unde este fântâna arteziană, a fost un… o statuie Kölcsey. Stiti foarte bine că și aia a fost demolată tot în anii interbelici. Să nu spuneți că numai dvs. aveți sensibilități, au și ALȚII. Și nu este cazul să mai punem o “lopată” pe aceste “sensibilități” și să provocăm oamenii la alte lucruri care “nu este” în Carei.

[Nota H.M.: Ia de te uită neamule, ce minune! Demnă de Sf. Florian. Un nesimțit sadea ca și Kovacs, mai poate să aibă și "sensibilități". Ca să vezi și să nu crezi! Despre care NOI este vorba, nu este greu de ghicit. Kovács oricum nu știe altceva decât NOI (maghiarii) și EI (românii). El nu înțelege relația NOI cu EI, decât ca pe una mereu conflictuală. Interesant este însă faptul că numai șovinul de Kovács Jenö are tupeul și neobrăzarea să-și exprime în public, probabil dintr-un nemăsurat orgoliu de neam dar mai ales din prostie, astfel de "sensibilități", ce-i drept, fiind urmărit mereu cu cea mai mare admirație, cu gura căscată, de tagma necuvântătoare cu privirile tâmpe ale muților consilieri UDMR-iști, la care s-au adăugat mai nou și privirile ovine precum și voturile cozilor de topor trădătoare de neam, adică ale consilierilor locali din partea PSD.

Cu ce vrea oare să-i amenințe sublimal Kovács pe românii careieni atunci când afirmă că nu este bine "să provocăm oamenii la alte lucruri care "nu este" în Carei"? Cu un nou Satu Mare 12-13 martie 1990? Kovács a uitat probabil deja care parte a ieșit cea mai șifonată atunci. Cine uită, nu merită.

Statuile Kosuth și Kölcsey au existat în mod evident în Carei în perioada interbelică. Da,  este adevărat, in anii 1931 si 1934 (parcă) statuile respective au fost distruse noaptea, de persoane rămase până și în ziua de azi necunoscute, adică de niște vandali. Existau, evident, persoane de această teapă, adică niste vandali, și în perioada interbelică. Este un lucru regretabil ce s-a întâmplat cu aceste statui, nu-I scuză nimic pe acei vandali, indiferent de resentimentele românilor față de personajele pe care le reprezentau statuile. Dar Kovács minte, și asta ca de obicei, atunci când afirmă că stauia lui Kosuth a fost "aruncată în aer". La ignoranța lui, eu unul nici nici nu mă mai mir că tipul minte.

Ar trebui notat totuși faptul că statuile respective au rămas în picioare, în toată perioada domniei regelui Ferdinand I. Și atunci, oare ce legătură are amplasarea unui bust al regelui Ferdinand I în Carei, cu actele de vandalism care s-au petrecut la 4, respectiv la 7 ani de la moartea lui? Evident că nici una. Iar remarca nesimțită și tendențioasă a lui Kovacs referitoare la distrugerea statuilor Kosuth si Kölcsey facute într-o sedință publică a C.L.,  atunci când se discuta despre amplasarea în Carei a unui bust al regelui Ferdinand I, demonstrează încă o dată în plus comportamentul  lui mereu antiromânesc, dar mai ales revanșard.]

“Domnilor, hai să discutăm. Și nu în pauză sau între ședințe, nu vă grăbiți acuma că doar nu sunt alegeri săptămâna viitoare, aveți un pic de răbdare și ne vom înțelege. Numai că forțați acest lucru și nu înțeleg de ce? Mă forțați să vă spun un lucru care n-am vrut, dar sunt OBLIGAT. Rugămintea familiei (Károlyi): “Să nu amplasăm pe nimeni nici politic și nici de alt fel în afara familiei în parcul Carei”. Asta este rugămintea lor, eu sper să ne înțelegem…”

[Nota H.M.: Oare în ce fel este "obligat" primarul Kovács față de familia Károlyi? Chiar dacă familia Károlyi face parte din istoria de netăgăduit, bună sau rea, a Careiului, îl întrebăm pe onorabilul primar Kovács Jenö: În proprietatea cui se află azi Parcul Dendrologic și Castelul Károlyi? Nu cumva se află în proprietatea Statului Român și în administrarea C.L. al Primăriei Municipiului Carei și nu în proprietatea familiei Károlyi?

Foarte sincer vorbind, eu nu cred că membri familiei Károlyi și-ar fi exprimat o astfel de dorință în public. Eu unul cred că este vorba de o nouă miciună sfruntată, de o nouă fumigenă lansată, doar așa la derută, de Kovács. Iar dacă membri familiei Károlyi au adresat cumva o astfel de rugăminte primarului în cadrul unei întâlniri private, la o beție făcută împreună prin Slovacia sau prin Ungaria, atunci chiar că nu are nici un fel de valoare ca argument care să merite să fie băgat în seamă.]

Da, acest primar ne-a convins definitiv și irevocabil că trebuie să plece. Indubitabil.

Nu vă faceți iluzii, nu va pleca de bunăvoie. Kovács va ține cu dinții de fotoliul de primar fiindcă mai are de plătit datorii la fisc, dacă i se reține 30% din salariu lunar, până cam pe la împlinirea vârstei de 120 de ani. Fiindcă a fost ales democratic de un electoral-țintă-captiv, nu-l poți răsturna din fotoliu așa cum ai îmburda de exemplu o căruță trasă de niște boi proști.

Sunt doar două posibilități pentru ca locuitorii Careiului să scape de el în acest mandat, și anume să fie suspendat  automat din funcție urmare procesului cu ANI pe care-l mai are încă pe rolul ÎCCJ, sau să fie implicat în vre-un proces penal urmare unor plângeri făcute împotriva lui la parchet. Slabe speranțe însă ca justiția și magistrații să găsească ac de cojocul lui.  Dacă nu va fi suspendat din funcția de primar, Kovács Jenö va continua să fie pata bolnavă de pe fața orașului, va continua să-și dea arama pe față, să-și dea frâu liber simțămintelor vădit antiromânești și șovine până la alegerile locale din 2016. Acesta este blestemul pe care Bunul Dumnezeu, cel comun credincioșilor ortodoxi, greco-catolici, romano-catolici și reformați careieni l-a abătut asupra capului lor și cu care vor trebui să trăiască în continuare. C’est la vie.

Ar mai fi ceva. Se tot spune că în România avem conducătorii pe care-i merităm. S-ar putea spune mai apoi că și careienii își au conducătorul pe care și-l merită. Iar asta, este doar o consecință firească a faptului că … cetățenii careienii stau de-o parte, adică nu se implică în viața comunității lor.

P.S. O să uzez de dreptul firesc la replică pentru a putea răspunde “nedumeririlor” pe care le are față de umila mea persoană numitul Boros Ernö, exprimate în numărul de azi (25, 1022 szam) al maculaturii tipărite săptămanal si denumită “N&V”.

Horia Mărieș

București, 26 iunie 2014

 

comentarii

de alex la 28 June 2014 - 07:21

ce poti sa astepti de la un primar care are datorii si pentru care fiscul ii ia din salar lunar 30 la suta? ce exemplu da un om care nu a fost in stare sa isi pastreze firmele sale si sta in casele altora si nu are nici masina pe numele lui?
ce fel de om credeti ca este un astfel de exemplar?
doi bani nu da pe careieni daca aduce numal muncitori din alte parti pentru lucrarile din oras sau pentru firma de paza din castel?
nu putini bani da la marghiteni asa ca precis se intoarce de acolo comisionu.

de Horia Mărieș la 2 July 2014 - 08:06

Ai nostri politicieni ca brazii. A nu se uita că politician este și Kovács Jenö.

http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-17589151-din-tara-traficantilor-cazurile-ponta-basescu.htm?nomobile=

de boschito la 2 July 2014 - 08:24

jeno a fost fan basescu si a vrut sa il faca si cetatean de onorare al municipiului carei pe vremea cand zolii pappp era mereu la el in birou.-tipic pentru iudemerei,cum a dat de noul guvern cu ai lui ciraci a uitat de cetateanul basescu si a mai tras o lopata in cap presedintelui ca sa primeasca de la noii guvernanti favorurile finaciare..alt personaj sta acum in biroul lui si tot pentru un post de lucru da musai la birou ca de cand este somer a uitat cum e cu munca mai ales ca nu a dat inca socoteala de banii comerciali.

de arnold la 2 July 2014 - 10:06

primarul careiului a angajt ginerele la primaria carei si a trecut pe numele baiatului toate terenurile invartite si cumparate din ce bani daca el are retinere pe salar?
unde este padurea ianculestenilor domnule primar?
de ce treceti terenurile din ianculesti pe teren extravilan de carei?
nu va ajunge cat ati intabulat pe numele lui robika?
vreti sa va culcati in tot pamantul cumparat din bani furati?
ne faceti de ras si pe noi si rad toti romanii de noi cu asa presedinte!

de Horia Mărieș la 6 July 2014 - 13:10

Bibliografie. Declaratii de avere și declaratii de interese 2012 și 2008.
Care, evident, nu apar pe site-ul oficial al Primariei Carei. De rușine.

Sursa: portalul A.N.I. Portalul este actualizat permanent si va ofera posibilitatea vizualizarii declaratiilor de avere si a declaratiilor de interese, transmise si depuse la Agentia Nationala de Integritate. La “Caută” completați Kovacs Eugen sau orice alt nume doriți dvs.

Cică ar fi 4.475.105 DE DECLARATII DE AVERE SI INTERESE CARE POT FI CONSULTATE ACUM PRIN PORTALUL A.N.I.

http://declaratii.integritate.eu/default.aspx

La “Kovacs Eugen veți găsi următoarele documente:

KOVACS EUGEN BIROURI ELECTORALE DE CIRCUMSCRIPTIE CANDIDATI – CONSILIERI JUDETENI SATU MARE SATU MARE 2012-04-30 declaratie de interese Vezi document
KOVACS EUGEN BIROURI ELECTORALE DE CIRCUMSCRIPTIE CANDIDATI – CONSILIERI JUDETENI SATU MARE SATU MARE 2012-04-30 declaratie de avere Vezi document
KOVACS EUGEN BIROURI ELECTORALE DE CIRCUMSCRIPTIE CANDIDATI – CONSILIERI LOCALI CAREI SATU MARE 2012-04-25 declaratie de interese Vezi document
KOVACS EUGEN BIROURI ELECTORALE DE CIRCUMSCRIPTIE CANDIDATI – CONSILIERI LOCALI CAREI SATU MARE 2012-04-25 declaratie de avere Vezi document
KOVACS EUGEN BIROURI ELECTORALE DE CIRCUMSCRIPTIE CANDIDATI – PRIMARI CAREI SATU MARE 2012-04-25 declaratie de interese Vezi document
KOVACS EUGEN BIROURI ELECTORALE DE CIRCUMSCRIPTIE CANDIDATI – PRIMARI CAREI SATU MARE 2012-04-25 declaratie de avere Vezi document
KOVACS EUGEN NEPRELUAT NEPRELUAT LOCALITATE COMPLETATA NECORESPUNZATOR JUDET COMPLETAT NECORESPUNZATOR - declaratie de avere Vezi document
KOVACS EUGEN NEPRELUAT NEPRELUAT LOCALITATE COMPLETATA NECORESPUNZATOR JUDET COMPLETAT NECORESPUNZATOR - declaratie de avere Vezi document
KOVACS EUGEN NEPRELUAT NEPRELUAT LOCALITATE COMPLETATA NECORESPUNZATOR JUDET COMPLETAT NECORESPUNZATOR - declaratie de interese Vezi document
KOVACS EUGEN NEPRELUAT NEPRELUAT LOCALITATE COMPLETATA NECORESPUNZATOR JUDET COMPLETAT NECORESPUNZATOR - declaratie de interese Vezi document
KOVACS EUGEN NEPRELUAT NEPRELUAT LOCALITATE COMPLETATA NECORESPUNZATOR JUDET COMPLETAT NECORESPUNZATOR - declaratie de avere Vezi document
KOVACS EUGEN NEPRELUAT NEPRELUAT LOCALITATE COMPLETATA NECORESPUNZATOR JUDET COMPLETAT NECORESPUNZATOR - declaratie de interese Vezi document

Lectură plăcută.

de kotlou la 6 July 2014 - 13:40

primarul din carei e cel mai mare jmeker si da cu flit l;a toti careienii care prostii platesc darile!!!!
el nu plateste nimica pana e la guvernare cu ponta si cu udmr ca au intelegere .;platiti voi in continuare impozitele la oras ca mai mult are jeno de cheltuit!!!!
bine a facut ca nu a trecut nici un copil la declaratie de avere ca acolo e grosul dar prostii de la bucuresti nu au observat.

de nikos la 6 July 2014 - 14:44

oricum se stie ca cei mai mari mincinosi din carei sunt cei doi primari asa ca nici nu credeam ca vor scrie altceva la declaratiile de avere si nterese….ei ne cer noua sa fim corecti si ei sunt cei mai mari spagari si datornici.nici o noutate pe planu asta!

de marko la 6 July 2014 - 16:02

nu fiti suparati frati tulipani ca rade lumea de voi doar ca trebuie sa fiti mai atenti cand alegeti conducere si sa puneti un presedinte care nu este koldus si la care sa nu scoata banca casa la vanzare pentru datoriile lui.
pacat numai de acest oras unde se aduc numai investitori care polueaza orasul si pt asta trebuie sa bage la buzunarul nostru sume mari ca sa obtina aprobare.stiu ca fabrica de pantofi din valea nu a fost primita pt ca nu cotiza si nici polipol dar poate ca se va gasi cineva si intre noi care sa nu ne mai faca de rusine si sa nu sara la bataie la romani tocmai acum cand europa e cu ochii pe noi.

de Horia Mărieș la 6 July 2014 - 16:27

@”crin” zis si @”securistu” și “”careianu” și @”zsolti” și @”copy@paste”, etc.

Apropo de mingi care mi le ridică A.N.I. la fileu prin publicarea declaratiei de interese K.E. pe anul 2012.

1. Kovács Jenö este preșul organizatiei UDMR Carei și este membru al Asociatiei Culturale Nagykároly és Vidéke.
2. Presedinta Asociatiei este consilierul local din partea UDMR, numita Vénig Gabriella, care este si administrator al maculaturii sãptãmânale tipãrite pe hârtie de calitatea hârtiei igienice, organul ideologic și de propagandă al UDMR Carei.
3. Săptămănalul N&V este editat de Asociația Culturală Nagykároly és Vidéke.
4. Redactor șef, inclusiv hamalul – distribuitor pe la țară al săptămalului N&V este numitul ștefangheorghist Boros Ernö, salariat al Primăriei Municipiului Carei pe post de consilier al primarului, deci beneficiar fraudulos al banilor plătiți ca impozite și taxe de către contribuabilii careieni fiindcă el nici nu dă măcar pe la primărie, așa cum a afirmat secretara Sróth Clara, nici nu are birou pe acolo.

Această îmbârligătură de interese nu vă miroase de la o poștă a conflict de iinterede, de deturnare frauduloasă, pentru scopuri de propagandă antiromânească, a banilor publici in facoarea organizației UDMR Carei?

Dráge @”crin” zis si @”securistu” și “”careianu” și @”zsolti” și @”copy@paste”, etc., Kovács, Vénig, Boros și mulți alții, mie unuia nu îmi miroase, mie chiar îmi pute toată îmbârligătura asta de mațe, a vădit conflict de interese.

Q.e.d.

de Horia Mărieș la 6 July 2014 - 16:50

P.S.

Mai adăugăm o rămurică la îmbârligătura fetidă de mațe și de interese: numita Vénig Gabriella (Gabriela ca să o găsiți fără probleme pe la site-ul A.N.I.) declară că pe lângă faptul că este Director la Asociația Culturală N&V mai este și secretar lal organizației locala UDMR al cărui președinte este numitul Kovács Jenö.

http://declaratii..eu/UserFiles/PDFfiles/RP1115_53763-C89-I620_7-ANI_BEC2-L099-00001[031075]ready//DI_2012-04-26_VENIG%20GABRIELA_695566.pdf

Dráge @”crin” zis si @”securistu” și “”careianu” și @”zsolti” și @”copy@paste”, etc., drága Kovács, Vénig, Boros barátok și mulți alții, ce dovezi mai clare, mai palpabile, mai evidente vreti ca să înțelegeți în final că numiții Kovacs si Venig se află într-un flagrant și vădit conflict de interese al cărui unic scop este să sifoneze banii publici ai Primariei Municipiului Carei spre organizația UDMR Carei?

Mai vreți și alte dovezi? O să vi le servesc pe rând, fiindcă mai am multe mingi ridicate la fileu.

Poate mă aude si fiscul, inspectorii locali ANAF și se îndură sa-și scoale fundul din fotoliile în care au făcut deja gropi și să viziteze pe rând (nu vă înghesuiți prea tare vă rog) asociatiile lui pește prăjit în suc propriu numite Asociatia Culturală N&V si Asociația Equus, ambele obediente primarului Kovacs Jeno și banuite că sunt o fabrică de spălat bani negri în profitul UDMR-ului local.

Dacă distinșii inspectori ANAF (fisc) locali nu cunosc încă C.U.I. -ul asociațiilor respective (cod unic de inregistrare sau C.I.F) mă oblig eu să le fac rost de aceste cifre și să le pun la dispoziția dânșilor. Free of charge.

de nik la 6 July 2014 - 21:31

portalul A.N.I. e bine pus la punct dar nu si functionarii publici care permit ca UDMR CAREI sa sifoneze banii publici pentru uz personal

de Horia Mărieș la 8 July 2014 - 10:04

Intr-un interviu apărut ieri 07.07.2014 intr-un ziar local online, distinsul The City Manager, Mr. Bekö Tamás afirma ca lucrările cu finanțare europeană pentru renovarea Manejului (Lovarda) și pentru revitalizarea Parcului Dendrologic au ca termene de finalizare sfârșitul lunii august, respectiv sfârșitul lunii iulie.

(Sursa de informare am dezvăluit-o nu pentru a plictisi cititorii ci doar că să preîntâmpin halucinațiile și sindromul paranoic/de persecuție, ambele caracteristice numitului Boros Ernö, similare cu cele pe care mi le-a adresat în maculatura N&V datată 26.06.2014. Nu de alta, dar numai mâine nu este joi, zi in care Boros are acces săptămânal la “vorbitor”).

Mira-m-aș ca lucrările enumerate să se finalizeze la termenele contractuale anunțate, dar cu miciunile demnitarilor locali eu unul m-am obișnuit deja de multă vreme și nu le mai acord nici un fel de importanță. Managerul de city nu a pomenit insă nimic despre termenul de finalizare al celuilalt proiect cu finanțare europeană și anume renovarea Teatrului și Centrului Cultural, deci este de presupus că acolo lucrurile sunt si mai încurcate in ce privește termenul contractual de finalizare și că Bekö Tamás a evitat acest subiect probabil pentru ca să nu se mai facă de râs încurcându-se din nou în propriile sale minciuni.

M-a mirat însă mult mai mult de afirmația făcută de Bekö Tamás și anume cea referitoare la finantarea proiectelor/lucrărilor, în sensul că spre deosebire de celelalte două proiecte cu finanțarea europeană (credem că s-a gândit la Teatru și la Parcul Dendrologic), pentru care sumele aferente părții din lucrări, de plătit de Primăriei Mun. Carei “s-au tras” din creditele incheiate cu bănci, dar că la lucrarea Manej/Lovarda această “soluție” nu mai poate fi folosită de falimantara primărie careiană, lucru care încurcă mult borcanele cu gem de caise și care produce mare îngrijorare demnitarilor locali.

Să facem o mică pauză. Am consultat situația creditelor de la bănci contractate de Primăria Municiului Carei.
Prima constatare. În niciunul din cele patru contracte aflate pe prima pagină a site-ului oficial al Primăriei Mun. Carei, nu se face vorbire de Teatru, de Lovarda sau de Parcul Dendrologic. Se vorbește despre tot felul de bazaconii (reabilitări străzi, trotuare, școli, gradinite, Sf. Florian și multe altele, realizate, dar mai mult decât probabil că nu) dar nu se spune nici pâs de Teatru, Manej, Parc.

De unde tragem concluzia că dacă păsărica scăpata din gurița lui Bekö în interviul apărut pe 26.06.2014 este adevărată, avem de-a face cu o “deturnare” frauduloasă de fonduri, fiindcă s-au utilizat aceste împrumuturi pentru Teatru, și Parc, utilizare care nu a fost autorizată de nici o hotărâre a Consiliului Local și nici prin hotărârile Comisiei de Autorizare a Imprumuturilor Locale.

Atenție foarte mare stimate domnule Președinte Bogdan Alexandru Drăgoi, fiindcă se pare că sunteți pe punctul la a deveni complice la “deturnări” de fonduri, mai precis la reorientarea de către Kovács Jenö, asa cum vor mușchii lui, a unor sume imprumutate de la bănci, spre cu totul alte destinații decât cele pentru care au fost aprobate împrumuturile respective (tragerile din finațarea rambursabilă) atât de către C.L. cât și de Comisia de Autorizare a Imprumuturilr Locale.

Apropo de imprumuturile făcute de Primăria lui Kovács la bănci (BCR – 2009, Banca Comerciala Intesa San Paulo Ro – 2010, CEC Bank – 2011, BCR – 2012).

Mă refer la cele de care se știe, la cele ale caror contracte se află postate pe site-ul oficial al Primariei Carei (mare atenție Boros bácsi care dă numai cu cracii la sursa mea de informare), suma totală împrumutată a fost de 19.222.534 lei (aproximativ 4.470.356 €) la care se plătesc dobânzi si comisioane în valoare totală de 6.593.341 lei ( aprox. 1.533.341 €) adică, dobânzile ce urmează a fi plătite in contul sumelor împrumutate reprezintă ~ 34% din suma împrumutată.

Îndatorarea totală a Primariei Carei din aceste patru imprumuturi bancare amintite mai sus si care vor fi rambursate abia în luna mai anul 2027 este de 25.755.875 lei (aprox. 5.989.614 €). Cursul de schimb mediu avut in vedere in socoteli a fost de 4,3 lei/€.

Este de presupus că numitul Kovács Jenö speră să mai zacă în fotoliul de primar al Careiului încă cel puțin trei mandate în afară de cel de acum, că sa poată plăti împrumuturile făcute de el, in timpul mandatelor sale.

Doamne ferește să mai apuce atâtea mandate, fiindcă lucrul ăsta ar fi chiar cel mai crut blestem care ar mai putea pica pe capetele careienilor.

Altfel, plata împrumuturilor contractate de geniul managerial numit Kovács va reveni în sarcina unor alți primari, dar, extrem de sigur, și în sarcina noilor generații de careieni. Măcar să știe, să cunoască, să fie informați, să fie conștienți acești tineri la ce se înhamă și cine este de vină pentru asta. Ca să-i poată mulțumi cândva primarului Kovács.

de careian la 8 July 2014 - 10:23

scurt si cuprinzator!
DATE…CIFRE…DOCUMENTE CE POT FI ORICAND VERIFICATE DE INSTITUTIILE DE CONTROL….DE FAPT AR TREBUI SA INTRE SI IN ATENTIA CRIMEI ORGANIZATE PENTRU ASEMENEA SUME DETURMATE DIN FONDURI PUBLICE INDIFERENT CA SUNT ROMANESTI SAU EUROPENE !
DIICOT SI DNA AR TREBUI SA ISI MAI BAGE NASUL SI PE LA CAREI CHIAR DACA PRIMARU SE LAUDA CA ARE ASIGURAT SPATELE.

de Horia Maries la 8 July 2014 - 13:23

@careian la 8 July 2014 – 10:23 > Merci. Dar fiindca demnitarii Primariei Carei sunt niste mincinosi de cea mai joasa speta, nu stii niciodata cand te mint in fata sau cand iti ascund informatiile esentiale ca sa bage in ceata. Cele scrise mai sus, nu sunt complete. Fiindca pe primar si pe secretarul primariei ii doare exact in cot ce se voteaza, ce se hotareste in sedinta Consiliului Local, ce de consemneaza in procesele verbale ale sedintelor si cu scrie la Lege! Ei se fac permanet vinovati de delict de prostie. Si inca de una crasa. Desi in unele HCL in care se aproba imprumuturi se scrie clar (sau mai bine zis, au scris ei cu manuta lor):

“Art. 3. – Din bugetul local al Municipiului Carei se asigură integral plata serviciului anual al datoriei publice locale aferent împrumutului prevăzut la art. 1.
Art. 4. – (1) Pe întreaga durată a serviciului datoriei publice locale, ordonatorul principal de credite are obligaţia să publice pe pagina de internet a Municipiului Carei următoarele date:
a) hotărârea comisiei de autorizare a împrumuturilor locale, precum şi orice modificări şi/sau completări ale acesteia;
b) valoarea finanţării rambursabile contractate/garantate în valuta de contract;
c) gradul de îndatorare a Municipiului Carei;
d) durata serviciului datoriei publice locale, cu precizarea perioadei de graţie şi a perioadei de rambursare a finanţării rambursabile;
e) dobânzile, comisioanele şi orice alte costuri aferente fiecărei finanţări rambursabile;
f) plăţile efectuate din fiecare finanţare rambursabilă.
2) Datele prevăzute la alin. (1) se actualizează în prima decadă a fiecărui trimestru pentru trimestrul expirat, sub sancţiunile prevăzute de lege.”

pe ei ii doare exact in fund de toate cele scrise in HCL. Primasule, domnule draghe, vedea-te-as sub “sanctiunile prevazute de lege” pentru delictul de prostie, ca prea le faci de oaie pe toate!

NU MAI PIERD VREMEA cu prostii, nesimtitii si cu incompetentii.

Va informez pe scurt ca lecturarea HCL aflate tot pe site-ul oficial al primariei Carei va va conduce sa descoperiti faptul ca primarul Kovacs a mai contractat doua imprumuturi care evident ca nu apar pe site asa cum il obliga Art. 4 alin. (1) din HCL.

Unul in valoare de 9.000.000 lei prin Contractul de credit Nr. RQ12120823606386/20.12.2012 cu CEC BANK Agenţia Carei si altul in valoare de 2.237.026 lei de la Ministerul Finantelor Publice pentru plata arieratelor.

Va las sa cititi Dvs si sa va convingeti singuri. Eu nu mai am rabdare cu escrocii astia.

Va mai spun doar ca totalul sumei imprumutate devine astfel 30.459.560 lei la care se vor adauga dobanzi si comisioane de aproximativ 9.200.000 lei (am aproximat fiindca cele doua ultime contracte n-au fost date publicitatii, sunt tinute ascunse!. BREF, tanara generatie careiana va avea de strans cureaua pana la concurenta sumei de circa 10.000.000 euroi (10 milioane Euro, iar ca timp pana in anul 2027, adica inca 13 ani. Si toate astea numai ca sa plateasca pentru grandomania si delictul de prostie al primarului actual.
Gata cu acest subiect, fiindca mi se face scarba!
=============================
R O M Â N I A JUDEŢUL SATU MARE
CONSILIUL LOCAL AL
MUNICIPIULUI CAREI
H O T Ă R Â R E A Nr.__88___ /2012
privind aprobarea contractării unei finanţări rambursabile interne în valoare de 9.000.000 lei în vederea finalizării unor proiecte europene
În temeiul prevederilor art. 36 alin. (2) şi alin. (4) lit. b), ale art. 45 alin. (2), art. 63 alin. (1) lit. c) şi alin. (4) lit. c), precum şi ale art. 115 alin. (1) lit. b), alin. (3), (5) şi (6) din Legea administraţiei publice locale nr. 215/2001, republicată, având în vedere prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 64/2007 privind datoria publică, cu modificările şi completările ulterioare, coroborate cu cele ale cap. IV din Legea nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi cu cele ale Hotărârii Guvernului nr. 9/2007 privind constituirea, componenţa şi funcţionarea Comisiei de autorizare a împrumuturilor locale, cu modificările şi completările ulterioare; ţinând seama de prevederile art. 41 alin. (4) din Legea nr. 24/2000 privind normele de tehnică legislativă pentru elaborarea actelor normative, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, luând în considerare prevederile art. 9 pct. 8 din Carta europeană a autonomiei locale, adoptată la Strasbourg la 15 octombrie 1985, ratificată prin Legea nr. 199/1997,ţinând seama de prevederile art. 942 şi următoarele din Codul civil, referitoare la contracte sau convenţii, luând act de: a) expunerea de motive prezentat de către primarul municipiului Carei, în calitatea sa de iniţiator, înregistrat sub nr. ………/24.07.2012; b) raportul comun de specialitate al administratorului public şi contabil şef din cadrul aparatului de specialitate al primarului, înregistrat sub nr. ……./24.07.2012; c) raportul comisiei de specialitate a consiliului local, constatând necesitatea de a asigura resursele financiare pentru implementarea proiectelor cu finanţare europeană,
Consiliul Local al Municipiului Carei adoptă prezenta hotărâre.
Art. 1. – Se aprobă contractarea unei finanţări rambursabile interne în valoare de 9.000.000 lei, cu o maturitate de 15 ani.
(Nota H.M.:Contractul de credit Nr. RQ12120823606386/20.12.2012 prin CEC BANK Agenţia Carei)
Art. 2. – Contractarea finanţării rambursabile prevăzute la art. 1 se face pentru finanţarea proiectelor cu finanţare europeană, conform Anexei care face parte integrantă din prezenta hotărâre.
Art. 3. – Din bugetul local al municipiului Carei se asigură integral plata:
a) serviciului anual al datoriei publice locale;
b) oricăror impozite şi taxe aferente implementării proiectelor cu finanţare europeană;
c) alte cheltuieli neeligibile ale finanţării rambursabile menţionate la art. 1.
Art. 4. – (1) Pe întreaga durată a serviciului datoriei publice locale, ordonatorul principal de credite are obligaţia să publice pe pagina de internet a municipiului Carei următoarele date:
a) hotărârea Comisiei de autorizare a împrumuturilor locale, precum şi orice modificări şi/sau completări ale acesteia;
b) valoarea finanţării rambursabile contractate în valuta de contract;
c) gradul de îndatorare a municipiului Carei;
d) durata serviciului datoriei publice locale, cu precizarea perioadei de graţie şi a perioadei de rambursare a finanţării rambursabile;
e) dobânzile, comisioanele şi orice alte costuri aferente fiecărei finanţări rambursabile;
f) plăţile efectuate din fiecare finanţare rambursabilă.
(2) Datele prevăzute la alin. (1) se actualizează în prima decadă a fiecărui trimestru pentru trimestrul expirat, sub sancţiunile prevăzute de lege.
Art. 5. – Cu ducerea la îndeplinire a prezentei hotărâri se însărcinează primarul municipiului Carei.
Art. 6. – Prezenta hotărâre se comunică, prin intermediul secretarului municipiului Carei, în termenul prevăzut de lege, primarului municipiului Carei şi prefectului judeţului Satu Mare şi se aduce la cunoştinţă publică prin afişare la sediul instituţiei, precum şi pe pagina de internet http://www.primariacarei.ro.
…………………………………………………………………..
R O M Â N I A JUDEŢUL SATU MARE
CONSILIUL LOCAL AL
MUNICIPIULUI CAREI
H O T Ă R Â R E A Nr. 124//2012
privind modificarea H.C.L. nr.88/2012 – aprobarea contractării unei finanţări rambursabile interne în valoare de 9.000.000 lei în vederea finalizării unor proiecte europene
Consiliul local al municipiului Carei judeţul Satu Mare, întrunit în şedinţa extraordinară la data de 15 octombrie 2012.
Având în vedere raportul comun de specialitate al administratorului public şi contabil şef din cadrul aparatului de specialitate al primarului, înregistrat sub nr.122/10.10.2012 prin care propune modificarea H.C.L. nr.88/2012 privind aprobarea contractării unei finanţări rambursabile interne în valoare de 9.000.000 lei în vederea finalizării unor proiecte europene, referatele comisiilor de specialitate precum şi discuţiile purtate în cadrul şedinţei,
În temeiul prevederilor art. 36 alin. (2) şi alin. (4) lit. b), ale art. 45 alin. (2), art. 63 alin. (1) lit. c) şi alin. (4) lit. c), precum şi ale art. 115 alin. (1) lit. b), alin. (3), (5) şi (6) din Legea administraţiei publice locale nr. 215/2001, republicată, cu modificările şi completările ulterioare,
Consiliul Local al Municipiului Carei adoptă prezenta hotărâre.
Art. 1. – Se aprobă modificarea art.1. din H.C.L. nr.88/2012 care va avea următorul cuprins:
“ Art. 1. – Se aprobă contractarea unei finanţări rambursabile interne în valoare de 9.000.000 lei, cu o maturitate de 3 ani.”
Art. 2. – Se modifică Anexa la H.C.L. nr.88/2012 privind aprobarea contractării unei finanţări rambursabile interne în valoare de 9.000.000 lei în vederea finalizării unor proiecte europene, conform Anexei care face parte integrantă din prezenta hotărâre.
Art.3. Prezenta hotărâre se comunică :
Primarului municipiului Carei
Instituţiei Prefectului judeţelui Satu Mare
Art.4. Cu ducere la îndeplinire a prezentei Hotărâri se însărcinează primarul municipiului Carei.
Carei, 15.10.2012
PREŞEDINTE DE ŞEDINŢĂ CONTRASEMNEAZĂ
Bontea Dan Gabriel
SECRETAR
jr. Sróth Clara
……………………………………………………………………..
ROMÂNIA
JUDEŢUL SATU MARE
CONSILIUL LOCAL AL MUNICIPIULUI
CAREI
4481160
HOTĂRÂREA nr. 9 din 11 februarie 2013
privind aprobarea contractării unui împrumut în valoare de maximum 2.237.026 lei, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 3/2013
privind reglementarea unor măsuri pentru reducerea unor arierate din economie, alte măsuri financiare, precum şi modificarea unor acte normative
În temeiul prevederilor art. 36 alin. (2) şi alin. (4) lit. b), art. 45 alin. (2), art. 63 alin. (1) lit. c) şi alin. (4) lit. c), precum şi ale art. 115 alin. (1) lit. b), alin. (3), (5) şi (6) din Legea administraţiei publice locale nr. 215/2001, republicată, cu modificările şi completările ulterioare,
având în vedere prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 64/2007 privind datoria publică, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 109/2008, cu modificările ulterioare, ale cap. IV din Legea nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, cu modificările şi completările ulterioare, coroborate cu cele ale Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 3/2013 privind reglementarea unor măsuri pentru reducerea unor arierate din economie, alte măsuri financiare, precum şi modificarea unor acte normative, precum şi cu cele ale Hotărârii Guvernului nr. 9/2007 privind constituirea, componenţa şi funcţionarea Comisiei de autorizare a împrumuturilor locale, cu modificările şi completările ulterioare, ţinând seama de prevederile art. 43 alin. (4) din Legea nr. 24/2000 privind normele de tehnică legislativă pentru elaborarea actelor normative, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, luând în considerare prevederile art. 9 pct. 8 din Carta europeană a autonomiei locale, adoptată la Strasbourg la 15 octombrie 1985, ratificată prin Legea nr. 199/1997, ţinând seama de prevederile art. 1.166 şi următoarele din Legea nr. 287/2009 privind Codul civil, republicată, cu modificările ulterioare, referitoare la contracte sau convenţii, luând act de:
a) expunerea de motive prezentat de către primarul municipiului, în calitatea sa de iniţiator, înregistrat cu nr.11/07.02.2013;
b) raportul serviciului contabilitate buget din cadrul aparatului de specialitate al primarului, înregistrat cu nr. 11/07.02.2013;
c) raportul comisiei de specialitate a consiliului local,
constatând necesitatea de a asigura resursele financiare pentru achitarea arieratelor înregistrate în contabilitate faţă de furnizorii de bunuri, servicii şi lucrări, în conformitate cu prevederile art. 2 alin. (4) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 3/2013,
Consiliul Local al Municipiului Carei adoptă prezenta hotărâre.
Art. 1. – Se aprobă contractarea de la Ministerul Finanţelor Publice a unui împrumut din vărsăminte din privatizare în valoare de maximum 2.237.026 lei, cu o maturitate de maximum 5 ani.
Art. 2. – Contractarea împrumutului prevăzut la art. 1 se face pentru achitarea arieratelor înregistrate în contabilitate faţă de furnizorii de bunuri, servicii şi lucrări, conform “Situaţiei arieratelor înregistrate în contabilitate faţă de furnizorii de bunuri, servicii şi lucrări” (Anexa nr.1 la prezenta hotarare), pentru care va fi întocmită cererea pentru autorizarea contractării împrumutului.
Art. 3. – Din bugetul local al Municipiului Carei se asigură integral plata serviciului anual al datoriei publice locale aferent împrumutului prevăzut la art. 1.
Art. 4. – (1) Pe întreaga durată a serviciului datoriei publice locale, ordonatorul principal de credite are obligaţia să publice pe pagina de internet a Municipiului Carei următoarele date:
a) hotărârea comisiei de autorizare a împrumuturilor locale, precum şi orice modificări şi/sau completări ale acesteia;
b) valoarea finanţării rambursabile contractate/garantate în valuta de contract;
c) gradul de îndatorare a Municipiului Carei;
d) durata serviciului datoriei publice locale, cu precizarea perioadei de graţie şi a perioadei de rambursare a finanţării rambursabile;
e) dobânzile, comisioanele şi orice alte costuri aferente fiecărei finanţări rambursabile;
f) plăţile efectuate din fiecare finanţare rambursabilă.
(2) Datele prevăzute la alin. (1) se actualizează în prima decadă a fiecărui trimestru pentru trimestrul expirat, sub sancţiunile prevăzute de lege.
Art. 5. – Cu ducerea la îndeplinire a prezentei hotărâri se însărcinează primarul Municipiului Carei.
Art. 6. – Prezenta hotărâre se comunică, prin intermediul secretarului municipiului, în termenul prevăzut de lege, primarului municipiului şi prefectului judeţului Satu Mare şi se aduce la cunoştinţa publică prin afişarea la sediul primăriei Municipiului Carei, precum şi pe pagina de internet http://www.primariacarei.ro.
Preşedintele de şedinţă, Contrasemnează:
Brem Arpad Secretarul Municipiului
jr.Sroth Clara
………………………………………………
R O M Â N I A JUDEŢUL SATU MARE
CONSILIUL LOCAL AL
MUNICIPIULUI CAREI
H O T Ă R Â R E A Nr. 36 /2013
privind modificarea listei de proiecte europene finanţate prin credite interne şi prelungirea perioadei de utilizare
Consiliul local al municipiului Carei judeţul Satu Mare, întrunit în şedinţa ordinară la data de 31 mai 2013.
Având în vedere raportul comun de specialitate al administratorului public şi serviciului de contabilitate buget din cadrul aparatului de specialitate al primarului, înregistrat sub nr._____/27.05.2013 prin care propune modificarea listei de proiecte europene finanţate prin credite interne Contractul de credit Nr.RQ12120823606386/20.12.2012 prin CEC BANK Agenţia Carei, şi prelungirea perioadei de utilizare a creditului, referatele comisiilor de specialitate precum şi discuţiile purtate în cadrul şedinţei,
În temeiul prevederilor art. 36 alin. (2) şi alin. (4) lit. b), ale art. 45 alin. (2), lit.b), precum şi ale art. 115 alin. (1) lit. b), alin. (3), (5) şi (6) din Legea administraţiei publice locale nr. 215/2001, republicată, cu modificările şi completările ulterioare,
Consiliul Local al Municipiului Carei adoptă prezenta hotărâre.
Art. 1. – Se aprobă modificarea listei de proiecte europene finanţate prin credite interne Contractul de credit Nr. RQ12120823606386/20.12.2012 prin CEC BANK Agenţia Carei conform Anexei care face parte integrantă din prezenta Horărâre.
Art.2. – Se aprobă prelungirea perioadei de utilizare a creditului până la data de 30.06.2014.
Art. 3. – Prezenta hotărâre se comunică :
Primarului municipiului Carei
Instituţiei Prefectului judeţelui Satu Mare
Art.4. Cu ducere la îndeplinire a prezentei Hotărâri se însărcinează Primarul municipiului Carei.
Carei, 31.05.2013
PREŞEDINTE DE ŞEDINŢĂ CONTRASEMNEAZĂ
Bucureştean Adrian
SECRETAR
jr. Sróth Clara
Red/dact
S.C./P.A.
======================

de dovada la 8 July 2014 - 17:30

avem acum dovada priceperii primarului careian la manuit minciuni si bani publici in folosul personal!
cu materialele publicate pe site la primarie unde nu apare declaratia de avere recenta si nici studiile pe care le are keizer ludovic ca viceprimar.
sa le fie rusine de ce au facut pana acum?
DIICOT SI DNA SUNT NUMAI BUNI DE VENIT LA PRIMARIA CAREI INTR-O SCURTA PLIMBARE…BERCEA MONDIALU E MIC COPIL PE LANGA CEI DOI PRIMARI CE AU NENOROCIT CAREIUL.

de unacalda la 9 July 2014 - 17:19

sperietoarea cu iesirea de la guvernare am tot auzit-o doar ca ..din ce vor mai trai atunci sefutii ungurasi???
am vazut cum stie sa traiasca primaru cand are numai firmele lui,,,pana si familia a luat de la el tot ce se putea ca sa nu mai fie pusa in situatia sa fie pusa in strada de banca…bun baiat sefu datornic de la udmr carei..a ramas si fara firme si fara casa si masa…sta pe unde apuca asa ca nu stiu cum isii permit ei sa iasa de la guvernare ca de capu lor ..nu le iese pasenta

de Horia Mărieș la 10 July 2014 - 15:34

Are dânsul şi picioare
Dar e-obişnuit să zboare;
Ţin, ţin, ţin şi pişcătura…
Cine-i OBRĂZNICĂTURA?
Răspuns corect (zic unii):Ţânţarul

Nu sunt de acord ce acest răspuns.

Rămân la părerea că nu țântarul este obrăznicatura nesimțiță, ci consilierul primarului, redactorul șef al săptămânalui tipărit pe hârtie igienică și care este distribuit, tot de el, cu mașina proprie, prin Carei és vidéke, în fiecare joi.

De data asta, la pagina a 3-a stânga jos, la minuscula rubrică “Intrebările cititorilor” individul pune în gura unui anonim oarecare, de parcă n-ar ști tot Careiul cine coace scălâmbăielile antiromânești, a unui valaki (se putea altfel decât “anonimă” d-le besugó?):

- Dacă lângă Monument, bustul Regelui Ferdinand ar părea pitic (eltörpülne) atuncí ín apropierea Castelului Károlyi, bustul n-ar mai părea pitic?

Transcriem raspunsul primit direct de la Radio Erevan la această întrebare:

- NU, sau in nici un caz nu atât de pitic ca și cum pare bustul lui grof Károlyi Sándor.

Mai ales fiindcă Ferdinand I a fost Rege și nu un pârlit de grof și, în al doilea rând, fiindcă Regele Ferdinand I a fost în invingător în războaie, ocupând vremelnic până și Budapesta, nu un perdant ca și groful Károlyi Sandor, pe care până și în ziua de azi, mulți unguri îl consideră de-a dreptul un trădător (A szatmári béke megkötése miatt Károlyiban még a 20. század végén is többen árulót láttak.)

Tetszik érteni, kotló szunyog úr?

de ruleta la 10 July 2014 - 15:44

grofii au cedat singuri si de bunavoie castelul lor catre strat ca …de…datoriile de la jocurile de noroc si viata zbuciumata de distractii nu face casa buna cu plata datoriilor;
sa mori de ras ce mai asemanare cu grohu de la premarie care si acum are datorii la bugetul de sta doar ca la statul roman nu cred ca trebe matreata facute de jeno ca altceva personal nu are!

de Horia Mărieș la 10 July 2014 - 23:39

Proces Verbal al Ședinței Consiliului Local al Primăriei Municipiului Carei din data de 27 mai 2016 (înaintea alegerilor locale)

S-a luat în dezbatere cererea dl. Kovács Jenö de a fi recunoscut printre cei mai importanţi contributori din oraşul Carei. Potrivit documentelor prezentate în cadrul ședinței, familia Kovács deţine o locuinţă în Carei. Unde se afla această casă? Aflăm din alt document, adică din declarația de avere a numitului Kovács Eugen pe anul 2008 aflată in arhivele A.N.I.
Proprietatea se află pe actuala stradă Căplenilor, la numărul 10, teren intravilan cu suprafața de 4.100 mp și clădire cu o suprafață de 417 mp.

[Reamintim faptul că în cursul acestui an, pentru a i se face campanie electorală, pentru a-l ajuta pe domnul Kovács Jenö să candideze cu cel mai mare succes pentru un al patrulea mandat de primar, s-a încercat înfiinţarea unui muzeu al marelui politician local. Oraşul Carei a cumpărat casa şi terenul ce aparţinuse familiei Kovács, cu suma de lei 174.084 lei, sumă declarată de dânsul ca valoare de impozitare. Orașul a făcut o afacere bună fiindcă altfel punea fiscul mâna pe casă. Din motive financiare (primăria Carei fiind falimentară si datoare vândută la bănci până in anul 2027) muzeul Kovács nu s-a mai înfiinţat. Din fericire şi azi locuinţa respectivă este în proprietatea C.L. al Primăriei municipiului Carei. A venit timpul ca marelui Kovács Jenö să i se facă dreptate. Această casă trebuie să devină Muzeul Kovács Jenö. Acest om a făcut mult prea mult pentru naţiunea sa şi a primit foarte puţin. A fost fără îndoială cea mai mare personalitate istorică pe care a dat-o în decursul timpurilor municipiul Carei și judeţul Satu Mare.
Nu intrăm aici în amănunte. Documentul aparţine istoriei. La respectiva şedinţă din 27 mai 2016, dl. Kovács Jenö a fost umilit de membrii consiliului local pe motiv că îi îndeamnă pe elevi să învețe limba maghiară. Textul este, într-adevăr, de o duritate extremă. Azi ne este imposibil să ne imaginăm mentalitatea acelor vremuri.]

………………………………………
Fila din procesul verbal al ședinței Consiliului Local Carei din 27 mai 2016.

“La adunarea generală (consiliu) ţinută la 27 nai 2016 la Carei au fost prezenţi 11 membri ai C.L. din partea UDMR, 2 membri ai C.L. din partea PSD, iar din partea opoziției cei 6 membri mereu cârcotași ai C.L. din partea PNL. Au mai participat Domnia sa Kovács Jenö, primar, Kiss Gedeon – comandantul poliţiei locale, Makranczi László – membru în comitetul de orfani, Békéssi Géza – consilier de administraţie publică, Pap Géza, Körösmezei Antal – subnotar, Hérman Mihály – ofiţer-procuror, Boros Ernö – consilier principal, Bekö Tamás – inginer si The City Manager, Kertifalvy Gábor – casier, Joó Ignácz – tutore general, dr. Jéger Kálmán – medic şef, Bartha Endre, Czégényi Dániel, Dolyán József, Ábrahám Antal, Hanyák Albert, Csomai Imre, Dénes Lajos, Böszörményi József, Kolozsvári Mihály, Boros Kálmán, Halmi János, Márton László, Farkas Antal, Fejös András, Makay Antal, Jákó Mihály, Keresztes András, Osvath Ferenc jr., Korányi János, Szücs Nistor, Steinberger Ábrahám, Makay Károly, Ruprecht Antal, Sáfár János, Novák Antal, Vajay Károly, Weiss Gáspár, Jabaigy Lajos, Jeney György membri, Joó Gábor, notar şef.

Jákó Mihály, în calitatea de preşedinte al comisiei de validare şi Joó Gábor, notar şef doresc citirea dezbaterii cu nr. 14 şi 15 din procesul verbal al comisiei de validare care a stabilit lista cu contribuabilii cei mai mari pe anul 2016, dorind o abordare separată a acestei chestiuni. Iniţiază o propunere în acest sens.
După citirea documentelor privind chestiunea de pe ordinea de zi, se stabileşte jumătate din comisia de autoritate legislativă a oraşului liber Carei pe o listă de 37 contribuabili cei mai mari pe anul 2016, după cum urmează: (urmează o listă cu 37 de contribuabili, ocupația, impozitul plătit la stat, observații).

Tabelul stabilit se va afişa pentru a-l da publicităţii imediat, așa cum impune legislatia in vigoare, prin grija Secretarului Sróth Clara, prin postare pe site-ul (portalul) oficial al Primăriei Carei

Cei mai mari contribuabili validaţi vor fi anunţaţi prin scrisoare. Hotărârea se va preda primarului pentru luare la cunoştinţă şi a-i servi la utilizarea oficială.

Dl Kovács Jenö cu domiciliul în Carei, aproprietar, fără carnet de contribuabil atestă că el nu este contribuabil, arătând că pe anul curent 2016 i s-a un impozit de stat de 111 Ft. Pe salariu şi 53 Koroane, pe lângă care cere să i se calculeze şi impozitul aferent ciubucului său de primar de 700 Ft., din partea fiscului. Cere calcularea cumulată a acestor două sume ca să fie şi el inclus pe lista celor mai mari contribuabili.

Hotărâre

Din partea adunării generale nu se admite cererea petentului pentru că:

a.) Petentul nu a făcut dovada că posedă de doi ani proprietăţi în acest oraş după care plăteşte impozit, lucru care este indispensabil conform art. 20 litera b. din legea XII din anul 1870. Se prezintă de către ofiţerul procuror rezoluţia nr. 12.937 a Biroului de Cadastru si Publicitate Imobiliará (de carte funciară) Carei solicitată în data de 15 decembrie 2015. În acest înscris se atestă doar faptul că dl. Kovács Jenö şi soţia au cumpărat terenul cu casă în anul 2003, care a fost transcris prin rezoluţia mai sus amintită pe numele cumpărătorilor. După aceea, ca să fenteze fiscul la care avea mari datorii de plătit urmare falimentării a patru firme la care a fost administrator, Kovács Jenö a trecut (prin donație) casa și terenul aferent pe numele fiicei sale.

b.) Petentul nu a prezentat vreo dovadă privind perioada de când locuieşte în oraş şi dacă a anunţat în acest sens poliţia şi când. Mai mult, nu a dovedit în niciun fel dacă a obţinut aprobarea autorităţilor orăşeneşti privind stabilirea în oraş cu scopul cumpărării unei locuinţe permanente. Din această cauză de ordin legal, dar şi din considerentul că această autoritate de naţionalitate pur română şi cu simţăminte române de necontestat, nu poate primi în rândurile sale un individ care, ca președinte al organizației locale UDMR și ca membru al Asociației Culturale Nagykároly és Vidéke, are tendinţe în direcţia aţâţării naţionale, este adeptul ideilor hunilor veniți de prin Asia şi are activitate în interesul acestora, are poziţii duşmănoase faţă de idealul de stat român, acţioneză în mod josnic şi conspirativ în cercul elevilor greco-catolici de origine maghiară, nesemnificativi ca număr, propagă cu agitaţia sa nepatriotică idei contrare idealului de stat român prin scrierile consilierului său, redactor șef la săptămanalul organizației locale a partidului său, ca primar al unei primării aflate pe teritoriul României, remunerat din tezaurul de stat, acţionează într-o direcţie împotriva patriei în afara graniţelor, unde se remarcă prin corespondenţele sale într-un ziar de limba maghiară.

Această autoritate nu poate primi în sânul ei o astfel de persoană, care este total contestabilă în privinţa loialităţii către idealul românesc, cu atât mai puţin ar putea să o tolereze, în baza acestora nu-l poate valida ca şi cel mai mare contribuabil.

În adresa înaltului minister român al administrației publice și al A.N.I., in procesul pronunțat recent de ICCJ, s-a hotărât ca dl. Kovács Jenö, primar ales al municipiului Carei, este o personalitate pe drept contestabilă în privinţa loialităţii faţă de idealul de stat român, care a fost învinuit public cu aţâţâri maghiare antiromânesti, faţă de care nu s-a disculpat, nu a încercat să se apere în timp îndelungat, care este adeptul ideilor cotropitorilor huni și al celor care vor revizuirea Tratatului de la Trianon, a fost si este membru al unor mişcări cu această direcţie în țară (Asociația Equus) și afara graniţelor acestei patrii, să fie îndepărtat de la această primărie.

Acest minister va fi rugat în continuare să examineze necesitatea existenţei acestei primării, având în vedere că tinerii catolici de la ţară care învaţă aici în general toţi ştiu românește, nici nu există elevi vorbitori exclusiv ai limbii maghiare de dragul cărora limba maghiară ar trebui predată, să nu se ocupe în viitor această primărie, pentru că primarul ales acolo acţionează ca aţâţător naţional.

În acest sens este dovadă faptul că petentul i-a apostrofat în ziarul numit N&V cu apelativul “Iuda cu mâna întinsă şi trădători ai cauzei naţionalităţii” pe acei învăţători maghairi din şcolile populare care au obţinut burse din partea Societăţii “Deșteptarea Fiindcă Sunteți Proști” pentru faptul că au putut obţine cele mai bune rezultate în predarea limbii române, care este obiect de studiu obligatoriu prin lege în şcolile populare. Nu a răspuns nici în termen de 2-3 săptămâni la cele două-trei (sute de) articole care au fost publicate în publicaţia BdeC în care se face referire deja şi la el, lucru care însemna o simplă comunicare din partea lui sau au biroului de relații cu publicul al primăriei. Cu tăcerea sa a recunoscut cele publicate ca şi fapte, şi a acţionat împotriva învăţătorului de şcoală populară numit de el “Iuda”.

Se înaintează iniţiativa cu nr. 17 către comisia de validare.
S-a iniţiat conform legii nr. XXII, 1870 paragraf 19, că comisia se compune pe jumătate din cetăţeni majori care plătesc cele mai mari impozite directe, care au dreptul de a participa la alegerile locale și parlamentare.
La stabilirea impozitului de stat direct se referă paragraful 23, în care se spune că la stabilirea ordinii se ia în considerare numai avuţia aflată pe teritoriul autorităţii legale, nu se iau in considerare vilele construite de petent pe teritoriul Ungariei, impozitul direct după veniturile încasate pe teritoriul autorităţii legale, precum şi impozitul pe venitul personal, deci fără impozit suplimentar, în viitor se va calcula deci fără impozitul suplimentar.”
………………………………………
Ni s-a întâmplat mai rar să cerem o mai dreaptă recunoaştere a celor care au făcut istoria acestor locuri. Cele mai recente cazuri sunt cele legate de amplasarea unui bust al Regelui Ferdinand I in Parcul Dendrologic, sau de cererea de a fi acordat post mortem titlul onorific “Pro Urbe” profesorului Aurel I. Coza și de a se amplasa o placă de cinstire, comemorativă, pe clădirea școlii “Vasile Lucaciu” în memoria lui. Reacţia autorităţilor a fost destul de pozitivă, așa cum rezultă și din articolul de mai sus, dar tot nu s-a făcut nimic.

Dar cazul cel mai spectaculos este fără doar și poate cel al domnului Kovács Eugen.
Intrând în posesia unor acte şi documente aparţinând familei Kovács, în timp ce lucram la documentarul TV “Kovács Jenö la Carei”, fiind plătit de Primăria Carei pentru această opera cinematografică cu 6000 €, am descoperit aceste lucruri uluitoare, total necunoscute publicului larg, chiar şi specialiştilor și pe care am ținut neapărat să le dau publicității.

Multumesc pe această cale domnului I.Z. care mi-a pus la dispoziție free of charge originalul Procesului Verbal al ședinței C.L. al Primăriei Municipiului Carei din data de 27 mai 2016 în

http://www.informatia-zilei.ro/sm/dreptate-pentru-dr-vasile-lucaciu-dupa-130-de-ani/

de Deceneu la 11 July 2014 - 07:03

Domnule H M,esti mare!
Imi scot palaria in fata matale!

de Horia Mărieș la 11 July 2014 - 09:24

@Deceneu la 11 July 2014 – 07:03

Săru’ mâna boierule!

de Tasa la 11 July 2014 - 18:01

noapte mintii primarilor naste monstrii

de andrei la 11 July 2014 - 18:58

pana la urma tot va iesi la iveala adevarul…..

de Horia Mărieș la 12 July 2014 - 07:57

La data și la ora la care scriu aceste rânduri, nu se cunoaște incă data și ora la care Kovács Jenö va trebui să apară reprezentat de avocații săi, in fața Înaltei Curți de Casație și Justiție. Nici el nu știe.

Fişă dosar
Număr dosar: 496/35/2013
Data: 10.06.2014
Materie juridică: Contencios administrativ si fiscal
Obiect: anulare act administrativ
Stadiu procesual: Recurs
Părţi
1. AGENTIA NATIONALA DE INTEGRITATE Intimat, Pârât
2. KOVACS EUGEN Recurent, Reclamant
Nu există termene de judecată asociate acestui dosar.

Bănuiesc că mister Kovács bácsi va fi reprezentat din nou, așa cum a fost și în cazul procesului pe care l-a pierdut în fața A.N.I. (hotărârea nr. 79/15.04.2014 dosar nr. 496/35/2013) de CABINETELE GRUPATE DE AVOCATURĂ DEMETER & RESLER.
Habar n-am ce conține dosarul, stiu doar că este vorba de incompatibilitate, de faptul că primarul Careiului a făcut parte, ca și mulți alti primari sătmareni aflați in culpă (de ex. primarul Sătmarului Coica, iar singura care se pare că a scápat până acum este primarul PSD-ist de Negrești-Oaș, d-na Fedorca) din Consiliul de Administratie Apaserv până anul trecut, când l-a băgat in zeamă și la imaintare pe credinciosul si vechiul lui prieten, pe marele The City Manager, pe Bekö Tamás, pe care, reamintim, l-a detronat, tot prieteneste, dar cu ajutorul unui grup de presiune ceva mai colorat, prin anii 2007-2008 din fotoliul de președinte al org. locale a UDMR și căruia i-a uzurpat, evident, tot prietenește, cu această ocazie și funcția de primar. Are maniere elevate dl. Kovacs, ce sa mai vorbim, nu degeaba il invită la masă grófii, mai ales când le dă el de mâncare cu bani luați din bugetul local (apropo, pe când prezentarea decontului urmare parangheliilor organizate recent, împreună cu distinsa contesă si cu distinsa doamnă Eva Horn?) este un tip extrem de loial, fiindcă este dispus să calce și pe cadavrele prietenilor.

Dar nu asta am vrut să spun.

Mă miră in context foarte mult faptul că un sărăntoc ca și Kovacs, unul care are 30% reținere pe salar, unul care nu are nici fel de alt venit (așa cum rezultă din declarațiile de avere publicate pe site-ul ANI), își permite să apeleze și să plătească serviciile juridice oferite de (bănuiesc) prestigioasa, renumita și (bănuiesc, deși n-o cunosc de nici o culoare) foarte scumpa casă de avocatură reunită plenar și botezată CABINETELE GRUPATE DE AVOCATURĂ DEMETER & RESLER. Am uitat să menționez din prima că aceste cabinete sunt și “grupate”. Recunosc, și eu am (din păcate pentru mine) parte de procese în viața asta trecătoare (mai ales de unele împotriva Primăriei Carei, reprezentată de distinsul domn Kovacs) dar pe mine m-ar speria din capul locului numai felul în care sună denumirea “CABINETELE GRUPATE DE AVOCATURĂ DEMETER & RESLER”. M-ar speria gândul că ăștia s-au “grupat” doar ca să-mi ia toți banii, dacă aș face cumva prostia impardonabilă și incomensurabilă ca să devin clientul lor. Din sperietura asta cred că mi se trage și faptul că nedorind să devin și eu falit cum este Kovács, m-am decis să nu mai apelez in intreaga mea viața la avocați și să mă reprezint pe mine însumi în procese, exact așa cum mă duce pe mine capul, deși n-am nimic în comun (ca studii superioare) cu “dreptul”. Este adevărat, n-m nimic in comun nici cu “stânga”. Stiți cum este la procese: mai pierzi, mai câștigi. Pierzi, câștigi, negustor te numești. Superstiția asta a mea, de care mă țin cu dinții și anume de a nu hrăni cu banii pentru care am muncit cinstit și din greu o viață, rechinii de avocați de toate neamurile, se pare că mă ajută, fiindcă de exemplu vs. Primăria Carei, am câștigat pănă acum toate procesele în care m-am reprezentat singur. Sper ca acest trend să rămână valabil și in continuare.

Revenind. Autorul articolului “Szégyenteljes meghurcoltatás” apărut in 10 iulie intr-un ziar careian, deși un “anonim”, este ușor de desconspirat de cei cărora le merge puțin mintea. Prezintă moderat problema, nu se dă tare în bărci de dragul primașului, nu pare să fie slugarnic, lucru care este de apreciat. Îl lasă pe primaș să vorbească, să-și dea drumul angoaselor care-l macină și îl frământă, iar ziaristul doar consemnează (sper eu, suficient de exact). Trebuie să fiu “fair” cu autorul articolului, recunoscând inclusiv faptul că i-am apreciat relativa neutralitate de care a dat dovadă cu care a relatat despre ultima ședință a C.L. , aia cu ” busturile”. Dintre ziariștii locali maghiari, pare să fie, cel puțin privit de la 750 km depărtare, cel mai moderat. Nu neg faptul că mi-a declarat că și el îmi “apreciază” stădaniile de publicist foarte amator și că deși nu suntem de fel “haverek”, având de cele mai multe ori păreri contrare despre ale vieții valuri, mi-a declarat cândva (dar cred că s-a grăbit și acumîi pare rău): ” És tényleg nem tudja, hogy Ön úgy kell nekünk, mint egy falat kenyér?” :) [Sper că v-am citat exact, Domnule.]

În ce-l privește pe Kovács si procesul lui de incompatibilitate vs. A.N.I.

Părerea mea este că omul trebuie să aibă răbdare, să aștepte și să vadă cum vor evolua lucrurile. Are șanse mari să scape teafăr fiindcă recent Dragnea a trecut prin Parlament o chestie (lege sau ordonanță, nu mai știu exact, dar nici nu merită să-mi pierd vremea cu ea și să verific) care este în favoarea sutelor de primari considerați a fi incompatibili de către A.N.I.
Este de întrebat dacă șmecheria asta clocită de Dragnea, mAiales in scopuri electorale, se va aplica in justiție retroactiv sau nu, cum ar fi de exemplu în speța Kovács. Însă dacă șmecheria Dragnea nu se va aplică retroactiv și dacă Kovacs va fi declarat definitiv și irevoabil incompatibil, deci va fi suspendat de Prefect, ii sugerăm lui Kovács să fie totuși bărbat, să suporte cu stoicism rigorile legii și hotărârile judecătorești, fiindcă “unde-i lege nu-i tocmeală”, indifent de părerile lui de “lemnar” în ce privește legislația românească.

În ce privește criticile și învinuirile pe care le aduce Kovács Prefectului de Sătmar în articol, în sensul că acesta nu este in stare să verifice legalitatea Hotărârilor Consiliului Local care i-au fost transmise in copie, inclusiv hotărârea în care obedientul si majoritarul Consiliu Local al Primăriei Municipiului Carei l-a desemnat pe Kovács ca reprezentant in AGA, sau CA, sau ce pisici o fi fost aia, a APASERV, hai să fim serioși stimate domnule primaș!

Dacă doriți, vă ofer eu o bibliografie de câteva pagini cu HCL-uri adoptate și votate in Primăria manageriată timp de cca 10 ani de către dvs., hotărâri care toate sunt suspecte de ilegalitate și vis-a-vis de care prefecții care s-au perindat in timp prin fruntea județului n-au zis nici pâs. Ce sa mai zică și ei D-le, sunt și ei niște funcționari publici oarecare care se ghidează după principiul de multă vreme cunoscut: Timpul trece, leafa merge, noi cu darg muncim!” Toți unul și unul, de parcă i-ar fi tunat și i-ar fi adunat, toți buni de pus in ramă, dar mai ales pe rănile dumitale, domnule Kovács. Toți doar niște umili mâncători de salarii mari din visteria statului.

Ugy hogy – legyél vitéz most polgármester úr, legyél férfi, ne sirjál még, mert lehet roszab is, mint ma van. Akármikor visza térhetel Felsö Szivagra (jól mondtam?) ugy ahogy én is akármikor visza térhetek Nagykárolyba, pláne mert valaki irta nekem valaha hogy “Ön úgy kell nekünk, mint egy falat kenyér”.

Na szia te, ne busuljál már anyit!

de felia de paine la 12 July 2014 - 08:12

un primar poate sa foloseasca primaria ca pe fimra proprie si sa faca angajari dupa gradul de rudenie sau amicitie?
primarul kovacs a angajat la primarie pe ginerele sau pe zeci de milioane salar si ANI zice ca e bine?
pentru pasunea din iancuklesti unde primarul a spus ca e teren degradat si a inaintat proiecvt sa faca padure nimeni nu spune nimic?
unde este padurea de 30 de hectare de la ianculesti domnule primar??
de ce iti bati joc de sateni?
angajarile la primarie se fac pe familii si nu pe competente de parca acolo ar fi asociatia famiglia tulipana ca altfel ar fi mutiroei de foame aia la ce competenti sunt .traiesc din banii guvernului roman si tot ei injura Romania asa de civilizati sunt.

de csilla la 12 July 2014 - 10:35

nici pe noi nu mai ajuta primarul asa cum promis la campanie cand abatut la noi la usa si in biserica a vorbit despre ce bine va fi pentru noi.
a facut bine numai la apropiatii de la el si noi tot somer am ramas!!

de Roland la 12 July 2014 - 16:46

rusinos ce face acest primar !
numai hitler deporta evreii ca nu erau nemti.
vom ajunge si la noi sa fie deportati romanii numai pt ca primarii sunt de la udmr?
se vede ca nu au multa scoala si incearca numai prin forta sa stea la putere tulipanii !

de Horia Mărieș la 12 July 2014 - 19:50

@Roland: Nu mor caii când vor câinii !

de Horia Mărieș la 12 July 2014 - 20:03

Pe la începuturi, prin 2012, când încă nu știam de loc să scriu, când incă scriam ca și un inginer, ca un “lemnar” cu plaivazul de tâmplar, de rușine, publicam și eu sub pseudonim Când este utilizat de un autor, pseudonimul este numit și pseudonim literar (în limba engleză pen name, în limba franceză nom de plume). În alte cazuri, pseudonimul protejează pe cel care-l folosește de persecuții în cazul în care publică opinii nepopulare. Constat acum că opiniile exprimate atunci erau chiar nepopulare, dar se pare că au rămas relativ actuale până și in ziua de azi….

https://www.buletindecarei.ro/2012/02/nu-mor-caii-cand-vor-cainii.html

de norbi la 13 July 2014 - 11:10

de ce in cartiere primaria isi bate joc de lucrari?
ar trebui sa nu mai platim nici noi impozite daca asa se poarta cu noi si mai ales ca nici primaru nu plateste….de ce sa fim noi prostii orasului si sa platim?

de Horia Mărieș la 14 July 2014 - 11:34

Băse a respins legea lui Dragnea care voia să-i facă scăpați pe primarii declarați incompatibili de către A.N.I.

Fac pariu pe o ladă plină cu sticle de Bikavér că azi Băse a fost înjurat copios de către primás. Ba l-a trecut și Dunărea.

Si când te gândesti că numai ieri-alaltăieri primașul voia să-l facă cetățean de onoare pe individul penal in vapoare și flotă numit Băsem moșierul cu 290 ha la Nana și în plus, cât de tare îl mai iubea primașul pe Băse în timpul referendumului din 2012 care a fost organizat împotriva preșului. Altă dovadă clară de cameleonism din partea întâiului stătător al urbei Careiului.

de emil la 14 July 2014 - 11:53

@ csilla
Și cine vă pune să-l credeți? Votați în continuare rmdiszno, ca niște rmdszamar ce sunteți! Succes!

de emil la 14 July 2014 - 11:56

Horia Mărieș 12 iul 07:57

Dacă luk k0vax nu-i convine, îi va da dracului cu legea lor, așa cum a și declarat nu de multă vreme.

Lasati un comentariu