Sarmalele româneşti, locul trei în preferinţele europenilor

• publicat la: 3 June 2014
Sarmalele româneşti, locul trei în preferinţele europenilor

 Specialităţile bucătăriei româneşti sunt la mare apreciere în Uniunea Europeană, după ce sarmalele din România s-au clasat pe locul trei în cadrul unui concurs online desfăşurat la iniţiativa Parlamentului European denumită „Gustul Europei” (Taste of Europe).

Competiţia lansată pe contul de Facebook al legislativului de la Bruxelles a fost câştigată de salata tradiţională bulgărească „shopska”, care a adunat peste 20.000 de voturi, la distanţă considerabilă de locul doi.

Salata shopska, foarte  recunoscută la nivel european, are o reţetă simplă, cu ingrediente proaspete şi savuroase. Ea conţine roşii, castraveţi, ceapă, ardei gras, pătrunjel, brânză feta, ulei de floarea soarelui, oţet şi respectiv sare şi piper după gust, informează publicaţia bulgară novinite.ro

Pe locul doi în competiţie s-a plasat supa rece de sfeclă lituaniană, cu peste 6000 de voturi. Sarmalele româneşti au reuşit să adune 1294 de voturi pe contul de Facebook al Parlamentului European, obţinând poziţia a treia în clasament. Conform Agerpres, amatorii de sarmale şi-au împărţit însă voturile între (mai mult sau mai puţin) diferitele sortimente de sarmale propuse de mai multe ţări — sarmalele ungureşti au adunat 301 de voturi, iar sărmăluţele greceşti în foi de viţă au obţinut 952 de voturi.

 sursa adevarul.ro

Lasati un comentariu