Au inceput examenele de admitere la facultate: Unde sunt 85 de candidati pe un loc

• publicat la: 22 July 2014
Au inceput examenele de admitere la facultate: Unde sunt 85 de candidati pe un loc

Mii de absolventi de liceu sustin zilele acestea examene la facultatile care au decis sa pastreze acest tip de admitere. Cea mai mare concurenta este la specializarea Limbi Moderne Aplicate a Facultatii de Limbi Straine de la Universitatea din Bucuresti (UB), unde sunt 85 de candidati pe un loc.

Alte specializari dorite de tineri sunt la Facultatea de Geografie si la Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii (FSJC), scrie Adevarul.

Numarul studentilor inscrisi a scazut insa fata de 2013, din cauza rezultatelor slabe inregistrate la bacalaureat.

La specializarea Jurnalism din cadrul FSJC 461 de candidati au sustinut luni proba scrisa la limba romana, creativitate si expresivitate. Acestia au avut de rezolvat 30 de subiecte de vocabular si de redactat doua texte cu temele: “Convingeti un coleg sa nu plece definitiv din Romania dupa terminarea liceului!” si “Mai aveti 15 minute sa ajungeti la un interviu si nu aveti bani de taxi. Povestiti cum reusiti sa ajungeti la timp la interviu!”.

Unii dintre cei iesiti din examen au spus ca ii au ca modele pe Mircea Badea si Andreea Esca, insa altii au recunoscut ca nu vor sa fie jurnalisti, dar isi depun dosarul ca rezerva, in cazul in care nu intra la alte facultati.

La Facultatea de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei luni a fost sustinuta proba de matematica, iar marti proba de fizica. 1.024 de tineri candideaza pentru cele 600 de locuri bugetate, convinsi ca dupa absolvire isi vor gasi mai usor un loc de munca. Proba de matematica a avut cincisprezece subiecte tip grila si trei subiecte mai complexe.

Examenele continua marti si la urmatoarele facultati: Universitatea Politehnica din Bucuresti: Energetica, Automatica si Calculatoare, Electronica si Telecomunicatii, Transporturi, Inginerie Aerospatiala, Inginerie in Limbi Straine, Stiinte Aplicate Universitatea din Bucuresti: Jurnalism si Stiintele Comunicarii (Comunicare si Relatii Publice), Litere (Comunicare), Psihologie SNSPA: Administratie Publica UMF Timisoara.

Lasati un comentariu