Noul ambasador al Ungariei in Italia: “Evreii sunt agentii Satanei”

• publicat la: 25 iulie 2014
Noul ambasador al Ungariei in Italia: “Evreii sunt agentii Satanei”

În urmă cu câteva zile presa din Ungaria a anunţat că noul ambasador al ţării în Italia va fi Peter Szentmihalyi Szabo, un scriitor şi comentator politic naţionalist controversat, în vârstă de 69 de ani, care nu a ezitat să-i numească pe evrei “agenţi ai Satanei”. Valul de indignare legat de numirea sa a fost amplificat şi de republicarea unor texte radicale ale acestuia, fapt pentru care a fost numit un “antisemit înrăit”.

“Nu ştiu şi nu înţeleg de ce ei (evreii) ne urăsc atât de mult. Ei trăiesc în Ungaria, vorbesc şi scriu în ungureşte, dar ne detestă. Chiar nu înţeleg de ce nu pleacă dacă nu le convine şi le este atât de rău aici, în această ţară primitoare şi în acelaşi timp prosteşte de răbdătoare. (…) Dumnezeul lor este banul”, declara în anul 2000 Peter Szentmihalyi Szabo, care a mai spus despre evrei că “pot fi găsiţi oriunde pe mapamond” şi “sunt agenţii Satanei”. Acesta i-a mai făcut răspunzători şi pentru ideologia comunistă a “criminalilor internaţionali Marx şi Lenin”, menită să “înrobească lumea”.

Numirea lui Peter Szentmihalyi Szabo, un fost comunist convertit la ideologia naţionalistă, a fost imediat criticată de opoziţia de la Budapesta.

În trecut acesta a colaborat cu mai multe publicaţii iredentiste precum Magyar Forum, Karpatia sau Nemzetor. Actualmente este editorialist al publicaţiei radicale Magyar Hirlap şi invitat regulat al postului naţionalist Echo TV.

Sursa: FrontPress.ro

comentarii

de emil la 25 iulie 2014 - 16:05

“Nu ştiu şi nu înţeleg de ce ei (evreii) ne urăsc atât de mult. Ei trăiesc în Ungaria, vorbesc şi scriu în ungureşte, dar ne detestă. Chiar nu înţeleg de ce nu pleacă dacă nu le convine şi le este atât de rău aici, în această ţară primitoare şi în acelaşi timp prosteşte de răbdătoare. ” Dacă înlocuim în text „(evreii)” cu ungariștii, iar „Ungaria” cu România, obținem:

“Nu ştiu şi nu înţeleg de ce ei (ungariștii) ne urăsc atât de mult. Ei trăiesc în România, vorbesc şi scriu în ungureşte, dar ne detestă. Chiar nu înţeleg de ce nu pleacă dacă nu le convine şi le este atât de rău aici, în această ţară primitoare şi în acelaşi timp prosteşte de răbdătoare. ” Parcă sună adevărat.

de tarabostes la 25 iulie 2014 - 19:45

Joltachescu daca o inlocuim pe ,,mata” cu una care face rondul prin zona Unicarmului e tot una ,pui de catea si de tarfa ce esti…

de ZSOLTI la 25 iulie 2014 - 19:51

imi pare bine ca te am deranjat esti receptiv bravos

de rakoczi la 25 iulie 2014 - 20:31

mai bine taceti zsolti ca noi suntem singuru popor care isi omorau batranii cand nu mai puteau sa se intretina singuri.ziua varstnicilor era atunci marcata prin initierea tinerilor arcasi la tintele vii-batrani.
noi suntem singurii care nu avem o vatra strabuna si am tot migrat dintr-o parte in alta dupa cum a batut vantul..si tot noi suntem singuri care am fugit din fata dusmanului cand ne-au atacat la mohacs si au venit altii sa ne elibereze la fel ca in 1919 cand armata romana a eliberat budapesta.
multumim bravilor romani pentru intelegere si vitejie!
pacat ca si acum suntem singurii care ne facem de ras cu un primar plin de datorii si care e singurul din oras care nu are o locuinta a sa si nici macar un bun pe numele sau.’
din pacate acestea sunt singurele lucruri cu care iesim in evidenta.

de petofi la 25 iulie 2014 - 20:36

nu trebuie sa va suparati pe romanii care au locuit aici dintotdeauna pentru ca au fost ospitalieri cu noi si ne-au primit bine..si eu sunt slovac si atunci si eu sunt venetic?
am gasit aici o tara primitoare care ne hraneste si nu e frunos ca noi sa ne purtam urat cu romanii.
nu ar fi civilizat sa ne manifestam urat si impotriva lor.
si intradevar ca cine nu iubeste aceasta tara poate oricand sa isi gaseasca alta mai ales ca acum se poate circula liber,

de tarabostes la 25 iulie 2014 - 23:02

Joltachescu receptivule…daca ai fi avut aceasta ,,virtute” tu si altii ca tine atunci sigur nu-ti duhnea sufletul,mintea si hoitul a duhoare imputita de sovin si iredentist,xenofob mizerabil ce esti…

de emil la 26 iulie 2014 - 10:41

zsolti 25 iulie 19:36

Obținem exact același lucru dacă înlocuim evreii cu veneticii, pentru că veneticii în România și în Ardeal sunt tocmai….ungurii, dintre care se selectează ungariștii. Sigur, venetici au fost și evreii și nemții și țiganii și alți alogeni. Doar că nici unii dintre ei nu se comportă în România așa cum o fac ungariștii. Ca să nu mai spun că doar ungariștii vorbesc ungurește. De aceea, invitația este adresată numai ungariștilor.

Lasati un comentariu