Noi descinderi la traficanţi din jurul Careiului

• publicat la: 27 August 2014
Noi descinderi la traficanţi din jurul Careiului

 

Tigări, tutun vrac, alcool, o puşcă şi bani au fost descoperite şi ridicate de poliţiştii de la combaterea criminalităţii organizate din Satu Mare şi procurorii D.I.I.C.O.T., în urma a 36 de percheziţii efectuate la membrii unei grupări infracţionale.

La data de 27 august a.c., poliţiştii Serviciului de Combatare a Criminalităţii Organizate Satu Mare şi procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Satu Mare au efectuat 36 de percheziţii domiciliare, pentru destructurarea unei grupări infracţionale specializate în contrabandă cu ţigări.

De asemenea, au fost puse în aplicare 30 de mandate de aducere. Activităţile s-au desfăşurat în judeele Satu Mare, Maramureş şi Bihor, cu sprijinul poliţiştilor de la I.G.P.R. –D.C.C.O, B.C.C.O. Oradea, I.P.J. Bihor  şi I.P.J. Satu Mare, precum şi al jandarmilor.

În urma percheziţiilor, au fost descoperiţi şi ridicaţi 234 de litri de alcool, 107.080 de fire de ţigarete, 25 de kg. de tutun vrac, o puşcă cu aer comprimat, 26 de telefoane mobile, 24 de cartele telefonice, 2 laptopuri, 2 tablete,1 hard-disk, 5.391 de lei şi 500 de forinţi.

Din cercetări a reieşit că membrii grupării ar fi avut cel puţin patru furnizori de ţigări de contrabandă care ar fi fost trecute ilegal peste frontiera de stat a României, în zona râului Tisa.

Ţigările ar fi fost depozitate temporar la membri ai grupării special desemnaţi să se ocupe de această activitate, fiind apoi vândute şi revândute în mai multe judeţe ale ţării, de către alţi membri.

Autoturismele în care erau transportate ţigările erau predate sucesiv între membrii grupării, până când produsele de contrabandă ajungeau în siguranţă, la locurile de depozitare, pentru a eluda controalele.

De asemenea, transportatorii evitau filtrele Poliţiei Rutiere, fie prin abandonarea autoturismelor, fie prin neoprirea la semnalele regulamentare ale echipajelor.

Astfel, la data de 5 iulie a.c., unul dintre liderii grupării, când ar fi transportat ţigări de contrabandă cu un autoturism, la intrarea în municipiul Marghita, judeţul Bihor, nu ar fi oprit la semnalele echipajului Poliţiei Rutiere.

Acesta ar fi trecut de două dintre barajele poliţiştilor, deşi aceştia au folosit armamentul din dotare. Membrii grupării au fost conduşi la sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Satu Mare, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R., S.R.I. şi DIPI.

Lasati un comentariu