Incidente la Carei

• publicat la: 24 septembrie 2014
Incidente la Carei

Marţi dimineaţa patrula mixtă formată din poliţişti şi jandarmi din Carei, au identificat pe Gheorghe M., de 18 ani, din Carei care prin escaladarea gardului a pătruns în curtea unui imobil situat pe strada Lacului din localitatea menţionată anterior cu intenţia de a sustrage bunuri . Tânărul a fost prins în flagrant de oamenii legii , el nu se află la prima abatere .

În cauză se efectuează cercetări sub apsectul comiterii infracţiunii de tentativă la furt calificat prin violare de domiciliu.

În urmă cu aproximativ 2 săptămâni un localnic din Supuru de Jos a reclamat poliţiştilor din cadrul Postului de Poliţie Supur faptul că persoane necunoscute au pătruns în locuinţa sa de unde au sustras diferite bunuri. Din cercetările efectuate la faţa locului a rezultat faptul că pentru pătrunderea în locuinţă autorii au folosit chei potrivite , iar din imobil au sustras trei telefoane mobile, o cameră digitală, două tablete şi un ceas de mână electronic. Cu toate că deţineau foarte puţine indicii , oamenii legii au desfăşurat activităţi continue şi specifice pentru identificarea şi prinderea autorilor. Astfel munca lor a dat roade ieri când autorul în acest caz a fost identificat este vorba despre un minor  în vârstă de 14 ani, care se afla la prima faptă de acest gen. Întrucât bunurile sustrase au fost recuperate, între reclamant şi minor a intervenit împăcarea, în acest caz răspunderea penală a fost înlăturată.

Tot ieri, poliţiştii din Săcăşeni au identificat autorul unei infracţiunii de furt calificat comisă în cursul zilei de luni. Un bărbat a reclamat faptul că în timpul nopţii persoane necunoscute au distrus lacătul de pe uşa de la intrarea în anexa de la stâna de oi,pe care o deţine situată pe păşunea de la marginea localităţii Săcăşeni de unde au sustras diverse bunuri. În urma investigaţiilor efectuate oamenii legii au reuşit ieri prinderea autorului în acest caz. Felician  I. , în vârstă de 42 ani , care ar fi pătruns în anexă prin distrugerea lacătului cu un levier şi ar fi sustras bunuri   alimentare şi o lanternă marca „Bailong” cauzând un prejudiciu de 350 lei. Prejudiciul şi în acest caz a fost recuperat şi predat părţii vătămate. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, autorul în acest caz nu se află la prima faptă de acest gen.

                                  A condus deşi avea permisul suspendat

             La data de 23 septembrie a.c , ora 18.45 poliţiştii rutieri careieni l-au depistat în trafic pe Calea Armatei Române din Carei, un braşovean , în vârstă de 39 de ani , care conducea autoutilitara marca Iveco . În urma controlului efectuat s-a stabilit că bărbatul avea dreptul de a conduce suspendat.

În acest caz se s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană cărei aexercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.

                                                    Incident la Socond

                  Marţi , în jurul orei 15.30 poliţiştii din Socond au fost sesizaţi prin apelul unic de urgenţă 112 de către o femeie de 39 de ani care sesiza faptul că

peste fiul său în vârstă de 1 an şi 10 luni au căzut mai multe bucăţi de cărămidă , iar în timp ce minorul a fost transportat la Spitalul Judeţean Satu Mare  acesta a decedat. Poliţiştii s-au deplasat de îndată la faţa locului şi în urma verificărilor efectuate au stabilit că un alt fiu al reclamantei, în vârstă de 12 ani, a efectuat lucrări de curăţare a coşului de evacuare a fumului  şi a dislocat mai multe bucăţi de cărămidă din acesta, bucăţi care au căzut peste fratele său mai mic , de respectiv 1 an şi 10 luni provocându-i leziuni multiple la nivelul capului şi a corpului. Din nefericire în drum spre spital micuţul a decedat .

Acum oamenii legii fac cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de ucidere din culpă.

S-a rănit căzând de pe o scară

 

              Ieri după-amiază poliţiştii de investigaţii criminale sătmăreni au fost sesizaţi prin SNUAU 112 de către Florin F.  despre faptul că un tânăr în vârstă de 24 de ani, angajat al unei societăţi , în timp ce efectua lucrări la  subsolul unei biserici  a căzut de pe o scară .

La faţa locului s-a constatat faptul că Zoltan H. efectua lucrări de compartimentare la subsolul bisericii şi a căzut de pe scară suferind leziuni la mâna dreaptă. Victima a fost transportată la Spitalul Judeţean Satu Mare unde în urma investigaţiilor medicale a fost diagnosticat cu politraumatism prin cădere şi plagă tăiată la mâna dreaptă , râmânâd sub supraveghere medicală. Cercetările continuă în cauză.

Mandat de executare a pedepsei pus în aplicare

Poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale au identificat şi prins în cursul zilei de ieri pe Istvan S., de 40 de ani, pe numele căruia Judecătoria Satu Mare a emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea . Bărbatul are de executat 1,9 ani închisoare pentru infracţiuni la regimul circulaţiei, el figura ca urmărit şi se sustrăgea executării pedepsei.

Persoana a fost introdusă în arestul  Inspectoratului Judeţean de Poliţie Satu Mare şi urmează a fi transferată în penitenciar pentru ispăşirea pedepsei.

În cadrul acţiunilor desfăşurate marţi  pe raza municipiului şi a  judeţului Satu Mare  pentru reducerea riscului rutier  şi pentru prevenirea evenimentelor  rutiere  au fost aplicate     197  contravenţii  în valoare de  18900  lei .

Lasati un comentariu