Mesajul conducerii Judetului Satu Mare pentru pensionari

• publicat la: 30 septembrie 2014
Mesajul conducerii Judetului Satu Mare pentru pensionari

In data de 1 octombrie, sărbătorim ziua internaţională a vârstnicilor şi chiar din capul locului am dori să ne exprimăm recunoștința, admiraţia şi susţinerea pentru seniorii judeţului nostru, iar această splendidă zi de toamnă, dedicată dumneavoastră, să vă umple inimile de fericire şi seninătate.

Din păcate, situaţia vârstnicilor din România nu este încă cea mai fericită. Ştim că există foarte multe probleme care-şi aşteaptă o grabnică rezolvare dar credem că totuşi, lucrurile sunt pe un făgaş bun pentru că trebuie să depăşim stadiul în care   pensionarii să reprezinte una dintre categoriile sociale cele mai defavorizate.

Ştim că problema cea mai importantă a pensionarilor este starea de sănătate.

De aceea, de când ne aflăm la conducerea Consiliului Judeţean Satu Mare, am militat pentru creșterea calitativă a serviciile medicale, acestea ajungând astăzi la standarde europene, pentru ca sătmărenii să se poată trata şi la noi acasă, fără să plece în alte judeţe sau chiar în străinătate.

Faptul că speranța de viață în România a crescut semnificativ în ultimii ani, ilustrează ideea că traiul celor vârstnici care chiar dacă este încă departe de cele ideale, a cunoscut o îmbunătățire continuă.

Am fi fericiți dacă am ști că dumneavoastră considerați că și noi ne-am adus, într-un fel sau altul, aportul la această situație dătătoare de frumoase speranțe.

Vârsta a treia nu trebuie să fie una a resemnării şi a ieşiri din activitate, ci una de bilanţ, de trecere într-o etapă existenţială care să-ţi dea destule temeiuri că viaţa trebuie trăită din plin la orice vârstă şi că până la urmă, tinereţea este o stare de spirit. De aceea va trebui să dezvoltăm proiecte specifice, în care seniorii noştri să se poată regăsi şi împlini.

1 octombrie este o zi specială, nu doar pentru seniorii din întreaga lume, ci şi pentru noi toţi, cei care trebuie să le arătăm respectul şi preţuirea  pentru eforturile pe care le-au făcut pentru societate de-a lungul întregii lor vieţi.

Vă urăm viață lungă, plină de împliniri și bucurii, în sânul familiilor pe care le-ați clădit cu credință, sacrificiu și răbdare și pentru care ați trudit o viață întreagă.

Suntem alături de dumneavoastră, cu iubire, sinceritate și gratitudine.

LA MULŢI ANI!

Adrian Ștef

Lasati un comentariu