Protocol de înfrăţire între judeţul Satu Mare şi raionul Hust

• publicat la: 13 septembrie 2014
Protocol de înfrăţire între judeţul Satu Mare şi raionul Hust

Miercuri, 10 septembrie,  raionul Hust a fost gazda unei delegații oficiale a Consiliului Județean Satu Mare în frunte cu președintele Consiliului Județean Satu Mare Adrian Ștef.

Scopul vizitei a fost acela de a semna un document de intenție de cooperare între raionul Hust și județul Satu Mare. Părțile și-au exprimat disponibilitatea de a semna un acord de cooperare interregională. Documentul adoptat deschide perspective reale pentru cooperare economică, culturală, educațională și a turismului între cele două regiuni învecinate. Acesta, de asemenea vă permite să pună în aplicare proiecte comune transfrontaliere finanțate de Uniunea Europeană. Recent, un document similar a fost adoptat la Vynogradiv.

Locul în care a fost semnat protocolului a fost la Consiliul Rional Hust. Ambele părți au menționat că în toți anii precedenți au așteptat asemenea colaborări între Ucraina și România.

“Semnarea acestui document este primul pas concret în luarea deciziilor cu privire la fraternitate lor. Noi credem că Rusia este responsabilă pentru situația existentă în șara acestă.  Ne dorim pace și succes, Ucraina trebuie să ia o cale europeană.” a declarat  presedintele Adrian Ștef.

 

Lasati un comentariu