,,Revista Afirmarea (1936-1940). Din istoria presei sătmărene’’. Lansare volum bibliografic

• publicat la: 28 septembrie 2014
,,Revista Afirmarea (1936-1940). Din istoria presei sătmărene’’. Lansare volum bibliografic

Biblioteca Județeană Satu Mare împreună cu Asociația Scriitorilor de Nord-Vest, Editura „Citadela” şi Consiliul Judeţean Satu Mare ne invită la lansarea volumului bibliografic „Revista Afirmarea (1936-1940). Din istoria presei sătmărene” ce poartă semnătura Mariei Antonescu. Evenimentul cultural şi editorial se va desfăşura marți, 30 septembrie, cu începere de la ora 14.00, în Sala multimedia,  şi va fi moderat de Lacrima Istrăuan, directorul interimar al Bibliotecii Judeţene  Satu Mare.

Volumul  va fi prezentat de către cunoscuți oameni de litere, gazetari și editori din peisajul cultural sătmărean precum Alexandru Zotta, Ioan Nistor, Grigore Scarlat, Viorel Câmpean,Voicu D. Rusu, Aurel Pop, în prezența autoarei Maria Antonescu.

Lucrarea a văzut lumina tiparului la Editura „Citadela” și își propune să prezinte un capitol important din istoria presei sătmărene, beneficiind de un studiu amplu și bine documentat. Cititorii pasionați de subiect au la îndemână instrumente de informare și documentare precum un impresionant indice bibliografic, structurat pe mai multe secțiuni, un capitol dedicat bibliografiei critice și un index de nume.

Pe o perioadă de aproape cinci ani, revista „Afirmarea” a adus o reală contribuție la informația literară și cultural-artistică a cititorilor sătmăreni. Depășind dificultățile financiare care au afectat apariția lunară a revistei, „Afirmarea” a fost consecventă programului propus, cultivând actualitatea literară, întotdeauna accesibilă pentru educația artistică a cititorilor. Pe durata apariției a încercat să se îmbogățească mereu valoric prin articolele și studiile publicate, receptivă la orientările mai noi ale fenomenului revuistic interbelic, consemnează autoarea cărții, Maria Antonescu, în capitolul dedicat concluziilor.

Lasati un comentariu