AJOFM informează

• publicat la: 26 noiembrie 2014
AJOFM informează

Persoanele prevăzute la articolul 17 alin.(1) din Legea 76/2002 cu modificările ulterioare, carora li s-a stabilit dreptul la indemnizatia de somaj, potrivit legii, si care se angajează cu normă intreagă,pe perioada nedeterminată conform prevederilor legale in vigoare, si ca urmare a angajării, le incetează plata indemnizatiei de somaj, beneficiază, din momentul angajării până la sfârsitul perioadei pentru care erau indreptatite să primească indemnizatia de somaj de o sumă lunară, acordată din bugetul asigurărilor pentru somaj, reprezentand 30% din cuantumul indemnizatiei de somaj, stabilita si, dupa caz reactualizata conform legii.

Nu beneficiaza de aceasta suma, persoanele care se incadreaza la angajatori cu care au fost in raporturi de munca sau de serviciu in ultimii 2 ani, precum  si persoanele pentru care plata indemnizatiei de somaj a fost suspendata potrivit art.45 alin.(1) lit.c, iar ulterior, ca urmare a schimbarii duratei contractului individual de munca, plata indemnizatieide somaj inceteaza.

Persoanele prevazute la art. 72 din legea somajului beneficiaza de aceasta suma si in situatia in care, in perioada pentru care au dreptul la indemnizatia de somaj, le inceteaza raportul de munca sau de serviciu la primul angajator si se incadreaza, cu norma intreaga, in termen de 30 de zile, la un alt angajator.

Suma este platita din bugetul asigurarilor pentru  somaj in cuantumul stabilit pana la sfarsitul perioadei pentru care persoana era indreptatita sa primeasca indemnizatia de somaj.

 

Lasati un comentariu