Isărescu: Fac ochii cât cepele

• publicat la: 6 November 2014
Isărescu: Fac ochii cât cepele

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu a întrebat joi ”cum vor fi mişcate accizele în 2015″, în jos, în sus, jurnaliștii precizându-i acestuia că lor Ministerul Finanţelor nu le spune nimic.

”Şi credeţi că nouă ne spune? Nu vă faceţi niciun fel de…vis în acest sens. Revin cu o informaţie strict secretă, nu aude nimeni: avem conturile Ministerului de Finanţe, mă uit în fiecare dimineaţă la ele. Fac ochii cât cepele. De unde atâţia bani?”, a răspuns Mugur Isărescu,potrivit cotidianul.ro

Tot azi,la Radio România Actualităţi ,Ministrul de Finanţe, Ioana Petrescu, a declarat că proiectul de buget va fi disponibil abia la jumătatea lunii ianuarie, când este programată următoarea vizită a FMI, iar până atunci se vor purta discuții tehice.

“Proiectul de buget pe anul 2015 se va lucra împreună cu Fondul Monetar, la începutul lunii decembrie, la nivel tehnic. El va fi însuşit de posibilul nou guvern şi de posibilul nou premier, foarte probabil, în ianuarie 2015 şi asta pentru că Fondul Monetar insistă să vină în misiune oficială în ianuarie 2015, pentru că ei au politica să nu negocieze sau să semneze scrisori de intenţie cu guverne interimare. Cum ştim, este posibil să existe un alt guvern şi, ca atare, ei vor să vină la mijlocul lunii ianuarie, deci în jur de 13 ianuarie. Din ultimele discuţii cu ei, urmează să fie definitivat împreună cu ei, în jurul acelei date, bugetul pe 2015″ a declarat ministrul Petrescu.

Si daca tot  suntem la sectiunea  “economic”,va aducem la cunostinta ca nici nu a fost bine “uns’ ca posibil premier de candidatul PSD la prezidențiale Victor Ponta, si deja Călin Popescu Tăriceanu  pune  sub semnul intrebarii mentinerea cotei unice de 16%.

România are cea mai scăzută fiscalitate din Europa şi va veni momentul în care nivelul actual de 16% al cotei unice să fie reconsiderat pentru că pretenţiile sunt în creştere, există nemulţumiri legate de lipsa de proiecte în infrastructură sau a altor investiţii, a declarat  la Europa FM, Tăriceanu. Declarația acestuia a fost descoperită de adevarul.ro.

În România, în momentul de faţă, este cea mai scăzută fiscalitate din Europa. Eu cred că acesta este un atu pentru atragerea investiţiilor şi dezvoltare economică, dar probabil că, la un moment dat, va trebui să vină momentul să reconsiderăm acest nivel pentru că pretenţiile, aşa cum spuneam, sunt în continuă creştere“, a declarat Tăriceanu.

Declarația fostului premier vine în contextul în care Victor Ponta a susținut că nominalizarea lui Călin Popescu Tăriceanu ca premier este garanția că se va păstra cota unică.

Lasati un comentariu