Servicii gratuite pentru cei aflaţi în căutare de loc de muncă

• publicat la: 20 noiembrie 2014
Servicii gratuite pentru cei aflaţi în căutare de loc de muncă

Persoanele care isi cauta un loc de munca si sunt inregistrate la punctele de lucru sau la agentia locala, pot beneficia gratuit de servicii de informare si consiliere profesionala care au ca scop:

-furnizarea de informatii privind piata muncii si evolutia ocupatiilor;

-evaluarea si autoevaluarea personalitatii in vederea orientarii profesionale;

-dezvoltarea abilitatii si increderii in sine a persoanelor in cautarea unui loc de munca, in vederea luarii de catre acestea a deciziei privind propia cariera;

-instruirea in metode si tehnici de cautare a unui loc de munca.

De asemenea pot beneficia de servicii de medierea muncii prin care se realizeaza punerea in legatura a angajatorilor cu persoanele in cautarea unui loc de munca, in vederea angajarii.

In urma intocmirii unui plan de mediere, persoanele aflate in cautarea unui loc de munca vor primi informatii privind locurile de munca vacante si conditiile de ocupare a acestora.

Daca agentia de ocupare poate oferi un loc de munca corespunzator pregatirii profesionale si nivelului studiilor, se va emite dispozitia de repartizare catre angajatorul identificat.

In cazul in care nu poate fi repartizat conform pregatirii profesionale si a nivelului studiilor, dar indeplineste conditiile pentru a primi indemnizatia de somaj, va depune o cerere pentru acordarea acesteia.

Iar daca nu indeplineste conditiile pentru a primi indemnizatia de somaj, va ramane inregistrat in baza de date ca persoana aflata in cautarea unui loc de munca si va beneficia in continuare de servicii oferite de agentia de ocupare.

Lasati un comentariu