Primul beneficiar al Apelului Umanitar

• publicat la: 16 decembrie 2014
Primul beneficiar al Apelului Umanitar

Urmare a apelului nostru umanitar,au apărut primii  oameni de bine   care au sărit în ajutorul lui Lakatos Rozalia   pentru ca de sărbători ,aceasta să poată să se deplaseze măcar în locuinţa sa.

Lakatos Rozalia a fost deosebit de norocoasă,beneficiind în timp record de scaunul cu rotile dorit şi mult asteptat. Grupul de consilieri care a  reusit să procure scaunul cu rotile a făcut deplasarea la adresa doamnei Lakatos şi i-au oferit obiectul  necesar pentru uşurarea disconfortului  acesteia. Au fost primiti de către partenerul de suferinţă al acesteia,şi el un om suferind,imobilizat într-un scaun cu rotile. Se descurcă cum pot,plătesc chirie la primărie pentru acest spaţiu unde se încălzesc cu o sobă de lemne. Au fost atât de surprinşi de gestul  concetăţenilor lor încât se tot uitau  dacă la plecare,aceştia vor lua cu ei înapoi scaunul cu rotile sau  într-adevăr este al lor!

Marius,Dan şi Ilie au lăsat-o la  plecare pe Lakatos Rozalia cu ochii în lacrimi,încă surprinsă de cadoul primit .

În urmă cu 4 ani, doamna Lakatos Rozalia a suferit o operaţie colorectală, şi de atunci este imobilizată la pat. Au intervenit probleme la inimă și la glanda tiroidă, fiind plină de apă, acum are retenţie de apă. Ea a lucrat la Mobicrasna şi la fabrica de cărămidă şi  după  40 de ani de muncă are doar o pensie de 520 lei, bani ce abia îi ajung pentru ameliorarea suferințelor de la o lună la alta, cu medicamentele prescrise.

Spaţiul locativ  unde îşi  duc existenţa familii întregi,este o clădire care în vremurile bune funcţiona ca internat al Liceului Agricol din Carei. Camerele  au o încăpere şi un spaţiu folosit ca şi bucătărie iar grupul sanitar este pe coridor ,la comun. Blocul este în administrarea primărie Carei care percepe chirie de la locatari. Recent,pentru a nu deranja privirile celor ce frecventeaza Casa de Cultura, s-a apelat la  solutia construirii  unui gard imprejmuitor.

Vă redăm mai jos imagini care reflectă starea grupurilor sanitare comune , acum,înainte de începerea sărbătorilor. Direcţia  de Sănătate Publică poate rămâne în continuare în birourile lor din Satu Mare, primăria Carei va găsi mereu o scuză pentru situaţia existentă în acel spaţiu locuit de oameni,buni de căutat numai în perioadele electorale.

Acesta este unul din spaţiile locative ale primăriei Carei. Situaţia nu este una recentă ci persistă de ani şi ani de zile,potrivit articolelor noastre de semnalare a acestui posibil focar de infecţii. NIMENI nu este interesat de normele de igienă din acest spaţiu locativ al unei primării de municipiu, preocupată doar de  lucrări de unde se pot obţine fonduri consistente,fie guvernamentale fie europene !

Spaţiile insalubre nu sunt pe placul niciunui funcţionar din domeniul sănătăţii. Vor veni doar când vreunul dintre copilaşi va fi muşcat de şobolanii ce mişună în voie în grupurile sanitare!

Daniela Ciută

comentarii

de fecske la 17 decembrie 2014 - 08:20

asta este primaria careii!!!!
asa stie sa arate cum are grija de cladirile ei.
sa aveti sarbatori fericite!!!
bine ca primarii pot sa aiba sarbatori si altii stau in mizeria din blocul primariei!!!!

Lasati un comentariu