Detergentul de vase – 10 întrebuinţări neconvenţionale

• publicat la: 31 ianuarie 2015
Detergentul de vase – 10 întrebuinţări neconvenţionale

Un detergent de vase poate fi folosit in mai multe situatii, în casăsau in jurul ei, nu doar la spălatul farfuriilor. Detergentul de vase nu atacă pielea si are o multime de intrebuintări.

Scoate petele de grăsime de pe haine

Dacă ti-ai pătat hainele cu sos sau ai observat gulerul cămăşii ingălbenit, freacă zonele vitale cu putin detergent de vase inainte să le bagi la spălat. Majoritatea detergentilor de vase actioneaza blând asupra tesăturilor, chiar si asupra celor delicate cum ar fi lâna sau mătasea.

Curăţă gresia, dar nu şi parchetul

Toarna putin detergent de vase intr-o găleată cu apă caldă si vei avea un amestec mai bun pentru curatat linoleumul. Nu aplica insa pe parchet sau pe podelele de lemn.

Degresează mobila de grădină

Acelasi amestec de apa calda cu putin detergent de vase poate fi pus intr-un pulverizator si folosit pentru degresarea mobilierului de gradina, fie ca e facuta din rachita sau plastic.

Redă strălucirea bijuteriilor

Amestecă putin detergent de vase cu apă minerală si vei obtine lichidul ideal in care iti poti curate bijuteriile. Lasa bijuteriile cinci minute in acest amestec   si apoi bagă-le sub un jet de apa. Dacă mizeria dintre striatii nu s-a curăţat complet, freacă cu o periuţă  de dinti.

Curăţă periile de păr

Pune peria de păr intr-un recipient cu apă călduţă in care ai turnat o picătură de detergent de vase. Sebumul depus pe perie se va indepărta imediat.

Curăţă rufele spălate la mână

Toarnă echivalentul unei lingurite de detergent de vase intr-un lighean cu apa calduta pentru rufele delicate care se spala la mana.

Prinde si ucide muştele de oţet

Toarna 3 picaturi de detergent de vase intr-un castron de otet. Acesta atrage mustele, iar detergentul de vase va face ca tensiunea superficiala a lichidului sa se sparga, astfel ca mustele se vor scufunda in lichid si se vor ineca.

sursa feminis.ro

Lasati un comentariu