Invitaţii primarului Kovacs din presa centrală. Lansare de carte

• publicat la: 15 ianuarie 2015
Invitaţii primarului Kovacs din presa centrală. Lansare de carte

Duminică, 18 ianuarie 2015, de la ora 15.00, în Sala Cavalerilor a Castelului Károlyi din Carei, va avea loc o dezbatere cu tema „Presa și Puterea”, avându-i ca invitați pe Robert Turcescu, Radu Moraru, Grigore Cartianu.

Evenimentul  a fost anuntat in cadrul unei conferinte de presa sustinute de primarul Kovacs.

,,Eu cu prietenul meu (n.r. – Gabi Ghişan) am avut iniţiativa de a invita reprezentanţi media de la alt nivel, să încercăm să promovăm Careiul la Bucureşti.  Dacă vrem să se ştie unde e  Careiul trebuie să facem eforturi serioase să promovăm mai mult Careiul dacă vrem turism de calitate. Am o părere foarte bună despre cei invitaţi , deşi unii îi contestă.  Îi mulţumesc lui Gabi Ghişan că aduce astfel de oameni şi dacă aveţi cunoştinţe la Bucureşti şi la Budapesta în presa centrală, să îi aduceţi că doar şi Budapesta contează pentru noi .

După părerea mea, din nefericire, presa este partizană şi este greu de găsit independenţi.  Nu vă strică să faceţi cunoştinţă cu astfel de oameni. Vă invit să participaţi la castel la lansarea unei cărţi a lui  Grigore Cartianu şi a lui Robert Turcescu. Tema dezbaterii va fi ,,Presa şi Puterea’’, un titlu sugestiv şi provocator. Cei care doresc vor putea pune întrebări invitaţilor. Aceştia vor sosi vineri  seara la Carei, iar sâmbătă vor fi la Beltiug. Multietnicitatea nu  a fost o problemă pentru Carei, probleme nu apar datorită careienilor, ci a viniturilor’’ a afirmat primarul Kovacs in debutul conferintei de presa.

A rostit câteva cuvinte si Gabriel Ghişan,din partea invitaţilor  de duminică.

,,E o bucurie că am reuşit să materializăm împreună cu domnul primar această întâlnire la care veţi avea posibilitatea să puneţi întrebări.  Aceşti jurnalişti au mai fost în judeţ, dar în zona Oaşului, deoarece doar acolo au fost duşi de oficialii judeţeni. Duminică,la castel,vor fi discuţii libere, le veţi putea pune întrebări.’’

Evenimentul va fi urmat de o multiplă lansare de carte:

– Grigore Cartianu, cu tema: „Crimele unei revoluții în care teroriștii preiau puterea”. Autorul își va prezenta cărțile publicate pe această temă:

„Sfârșitul Ceaușeștilor”, „Crimele Revoluției”, „Teroriștii printre noi”, „Cartea Revoluției” (ediție enciclopedică, bogat ilustrată), „Moartea Ceaușeștilor” (film pe DVD).

Grigore Cartianu va vorbi și despre alte două cărți ale sale: „Jurnalul unui puci ratat” și „Hagi”. Cărțile lui Grigore Cartianu au creat un adevărat fenomen, fiind vândute în sute de mii de exemplare și traduse în mai multe limbi străine.

– Robert Turcescu: ”Bucureștiul – chinurile și facerea”. Volumul, apărut la Editura Mașina de scris, este o călătorie în Bucureştiul sfârşitului de secol 19, atunci când primar era Emilian Pache Protopopescu, apoi în Bucureştiul anilor ’30, în timpul mandatului lui Dem I. Dobrescu, și mult mai aproape de zilele noastre, când la șefia capitalei se afla Adriean Videanu.

Grigore Cartianu și Robert Turcescu vor acorda autografe pe cărțile lor.

Intrarea la eveniment este liberă!


 

comentarii

de petre la 15 ianuarie 2015 - 15:04

vor vorbi si despre cum interzice primarul bustul lui ferdinand in oras sau despre interzicerea tiparirii cartii tezaur spiritual si cultural careian????
poate va fi intrebat priumarul cum explica ca la punerea bustului lui florian in centru nu au fost vorbitori de limba romana si nici invitati pompierii daca tot au spus ca e aparatorul pompierilor..
in mod sigur vom afla cum l-au prins pe soferul primariei in vama maghiara cu tigari de contrabanda si cu masina primariei cu care facea naveta de un an de zile in ungaria pe motorina primariei carei

de Horia Mărieș la 15 ianuarie 2015 - 18:39

„Multietnicitatea nu a fost o problemă pentru Carei, probleme nu apar datorită careienilor, ci a viniturilor’’ a afirmat primarul Kovacs in debutul conferintei de presa…..

Absolut de acord.

Este indeobște cunoscut faptul că primașul Eugen Kovács Jenö este o „vinitiră” în Carei, el fiind de fel din Asuaju de Sus, județul Maramureș. Fiindcă n-are nici un fel de pedigree (családva) careian; Kovács Jenö este o „vinitură” sută la sută (100%).

Absolut de acord că problemele au apărut in Carei imediat după parașutarea de la Satu Mare la Carei, de către fostul PCR, la Mobiscrasna Carei, a „viniturii” autentice numite Eugen Kovács Jenö.

Ca să se știe f. clar lucrul ăsta de toată lumea, dacă cumva până acum nu se știa!!!

de Descoperit la 15 ianuarie 2015 - 21:10

Pentru cati bani vin vedetele TV Nasu… ci ca doar au alt nivel zise primaru….Iar i-a iesit pasarica din gura.Cred ca a jignit cu aceste afirmatii presa locala.Sper sa fie taxat si el pentru aceasta afirmatie.

de dimitriu radu mihai la 17 ianuarie 2015 - 05:58

ca si invitatie nu am nimic impotriva ,este bine ca avem si noi posibilitatea sa mai punem niste intrebari acestor jurnalisti independenti,ca nu ii vedem decat numai la ei acasa siacolo sunt asa cum sunt sau cum le impune politica postului.Cu domnul Morar nu am nimic chiar intr-o perioada mi-a placut a avut o pozitie chiar verticala si a propagat in bine beneficiile facute de domnul Becali.cat despre tovarasul Turcescu nu am lucruri bune de spus mai ales cu a apartenentaatrsaceea controve la anumite structuri.Oare o sa ne raspunda SINCER la acesta intrebare.Despre tovarasul Cartianu ce sa spun dansul face un fel de chiveci din politica si sport defapt din cate am inteles aceste doua teme vor fi prezentate in cele doua carti pe care le va prezenta .in rest le doresc succese.

de vasile la 18 ianuarie 2015 - 11:21

doua rebuturi ale mizerabilei prese centrale. daca dl. Kovacs cu asta vrea sa se promoveze la centru, trebuie informat ca face Careiului un deserviciu. Sa iil aduca pe Turcescu la Carei pentru a vorbi despre presa e ca si cum ai parasuta o remorca plina de rahat peste oras dar si peste meserie. Dar, nu conteaza,… dl primar are o foarte buna pararere despre tradatorii presei sau de neam [a se citi audienta].

il astepteam pe turcescu [cu t mic] sa ne spuna cand se va retrage in sfarsit din presa, asa cum ne-a promis de ceva timp. inca mai cred ca presa nu e compatibila cu meseria de ofiter acoperit al unor Servicii. Complet lipsit de etica, vine sa ne vorbeasca despre presa, si sa promoveze Careiul. Mandru Kovacs de el.

de careian la 18 ianuarie 2015 - 11:33

oaspetii trebuie primiti ca oaspeti indiferent daca ne plac sau nu asa cum ati primit si pe grofii din straiNATATE CHIAR DACA AU VENIT SA CEARA INAPOI DIN PADURILE DIN ZONA.

Lasati un comentariu