Primarul Careiului: “Mă bucur pentru acest incident! …măcar vom avea cabluri noi”

• publicat la: 2 January 2015
Primarul Careiului: “Mă bucur pentru acest incident! …măcar vom avea cabluri noi”

UPDATE: 3 ianuarie 2015

Potrivit unor informatii din interiorul Electrica , Careiul are curent datorită grupurilor electrogene si nu datorită remedierilor defectiunilor. Incă  mai asteptăm un Comunicat oficial din partea SC Electrica in care să fie aduse la cunostinta careienilor informatii legate de avaria  ce a durat 3 zile precum si de evolutia ulterioară a stării circuitelor de curent din oras.  Scuze pentru deranjul creat careienilor nu cred că vor veni din partea unei societăţi ca Electrica SA ,promptă când e  de încasat facturile de la consumatori si mută când vine vorba de vreo avarie chiar si de dimensiunea celei din 31 decembrie 2014 care a durat până în seara zilei de 2 ianuarie 2015.

UPDATE, h22,00

Potrivit ultimelor informatii ,toti careienii beneficiaza de curent electric.

UPDATE

A început reconectarea consumatorilor la reţeaua de curent. În centru, în zona străzii Vasile Lucaciu,becurile abia pâlpâie dar se cheamă că funcţionează. Vremea rece de afară îngreunează lucrările de reparaţii dar sunt promisiuni că până mâine situaţia se va remedia.

-

Vineri 2 ianuarie 2015,la ora 12,00, a avut loc la sediul Prefecturii Satu Mare,şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă în vederea soluţionării avariilor electrice din municipiul Carei. Au participat la şedinţă prefectul Eugeniu Avram,subprefectul Alfater Tamaş,preşedintele CJ,Adrian Ştef şi directorul Tamaş de la SC Electrica SA,alături de  ceilalţi membrii ai acestui comitet pentru situaţii de urgenţă.

Nici măcar în ceasul al 12-lea ,directorul Tămaş de la SC Electrica nu a realizat situaţia disperată a careienilor şi a venit cu tot felul de prezentări  de tip comunistoid în care se vorbeşte mult fără a se face la fel de mult. La un moment dat afirma  că pe data de 1 ianuarie a existat o perioadă în care toţi careienii au beneficiat de curent electric. Evident că cine nu e în situaţia de la Carei nu are cum să verifice spusele unui  director de ditamai sucursala. Eu vă asigur că nu este adevărat,fiind una dintre persoanele care nu are curent din data de 31 decembrie 2014  de la ora 19,00.

În ce priveşte data la care se prevede a se remedia avaria de la Carei, toţi cei de faţă s-au ferit să ofere date concrete. Au fost oferite în schimb tot felul de promisiuni pentru investiţii. Am aflat chiar că situaţia a ajuns la cunoştinta înalţilor demnitari din Guvern care vor  face  o deplasare la faţa locului. Din păcate reprezentanţii guvernului se bazează pe  comunicatele directorilor din teritoriu care afirmă peste an  că toate sunt bune şi frumoase iar când intervin situaţiile de urgenţă dau vina pe vreme şi vechime şi tot la guvern apelează chiar dacă informările lor de-alungul timpului nu au fost tocmai reale.

Bănuiesc că  demnitarilor din guvern nu li s-a comunicat că sunt zone întregi în oraş unde cablurile de curent datează din 1967 şi nici că ele sunt îngropate în pământ la doar 30 de cm.  Dar ne milogim acum la Guvern pentru sume şi ajutor ca să remediem ceea ce se putea înlocui  ” fain frumos”  eşalonat, fără ca să ajungem în situaţia de avarie în care peste  jumătate de municipiu să rămână fără curent electric cu tot ce implică aceasta. Guvernul  a mai trimis de altfel sume mai mult decat importante pentru renovarea sediului noii primarii dar din pacate nu urmareste cum cheltuie banii primaria Carei si astfel se ajunge in situatia ca guvernul sa finanteze fitele unor primari care nu tin seama de nevoile careinilor  ci de ale grupului lor de interese .

Singurii care s-au implicat activ,au făcut deplasări la Carei constant,au luat atitudine şi au emis comunicate de presă au fost  prefectul şi subprefectul. Cei doi au implicat şi au tras de mânecă toţi factorii pentru a lua măsuri în regim de urgenţă.

Afirmaţii de genul celei a directorului Tămaş care să nu cunoască exact situaţia din teritoriu denotă faptul că societatea în cauză nu are contact cu realitatea. Ştie oare domnul director că  la una din defecţiuni au început lucrările de remediere abia în data de 1 ianuarie 2015 la ora 15,00?  Oricum de situaţia conectării careienilor la curent nu are date exacte.  Ce s-ar întâmpla domnule director dacă noi,consumatorii,nu am plăti factura de curent în momentele în care avem greutăţi finaciare sau suntem plecaţi  în excursie?

“Toate aspectele apărute sunt din cauze obiective şi nu subiective. Vă asigur că s-a lucrat zi şi noapte  dar viaţa ne-a demonstrat că nu ajunge…am primit o lecţie neplăcută…vom lua măsuri de ordin investiţional…propun acum două măsuri,una pe termen scurt,în care să ne manifestăm profesionalismul  şi una pe termen lung..Va sosi la Satu Mare directorul de la Cluj în urma dispoziţiei directorului general al societăţii electrica..” a declarat la final directorul Tamaş.

Un personaj la fel de colorat în afirmaţii şi la fel de departe de viaţa reală a fost şi primarul Kovacs,o mai veche cunoştinţă a careienilor,cunoscut pentru capacitatea sa de disimulare şi dispariţie în situaţii de urgenţă şi pentru alocarea de fonduri exorbitante pentru articole elogioase legate de investiţiile făcute din bani europeni.

Nu ştiu cât de cunoscut este domnia sa de către cei prezenti dar cu siguranta de această dată a ridicat sprâncenele celor de faţă prin afirmaţiile sale.

...e o situaţie aşa de gravă..cablurile sunt  vechi..acum s-au copt…( oare acum o fi aflat că sunt vechi? n.r.)…dacă pică unul pică apoi toate..dintr-un necaz în altul…la spital nu a fost problemă nici o clipă,acum au problema cu spălătoriile…rog personalul de la Electrica să curent ca să ştie lumea ce se întâmplă,chiar şi adevărul să spuneţi,oamenii trebuie informaţi.Nu ştiu ce anume vrea Electrica să facă cu noi…nu mă îngrijorează ce s-a întâmplat ci ce se poate întâmpla….dacă tot se va lucra la Masterplanul cu apa să profităm şi să schimbăm cablul ( mai ales că una din firmele implicate în masterplanul cu pricina are legătură cu unul din consilierii UDMR Carei)….cei de la Apaserv când lucră taie cablul electric iar cei de la Electrica taie conducta de apă când lucră…aceste servicii se încurcă unul pe altul…

Rugămintea mea e ca Apaserv,Electrica,Eon Gaz,cei care răspund şi ştiu …să dea răspunsuri. Noi ne uităm ca spectatorii,ca ziariştii…că nu ne pricepem ( oare ne consideră pe toţi la fel de nepriceputi ca finul dumnealui din presa judeţeană? -n.r.) … căutaţi posibilitatea ca prin mass-media  să informaţi,să daţi planul de măsuri ( nu aşa ca la primăria Carei unde nu se dau cu anii comunicate-n.r.)…să nu vă gândiţi că nu vă vine rândul şi la Satu Mare….

Depăşit de situaţie,primarul Kovacs  a uitat că nu e în situaţia de a da indicaţii unor persoane care nu au ajuns în situaţii limită datorită neglijenţei şi indiferenţei faţă de cei  pe care a promis să îi reprezinte.

Intervenţiile sale din această zi nu mai au nevoie de comentarii. Şi ca să fie totul clar,să nu care cumva cei de faţă să aibă impresia că nu au înţeles bine mesajul,primarul Kovacs a încheiat şedinţa în stilul caracteristic,până acum cunoscut doar careienilor. Înregistrările televiziunilor prezente pot confirma cele menţionate de noi.

Mă bucur pentru acest incident..degeaba ne supărăm acum..situaţia e creată…dar măcar vom avea cabluri noi şi oraşul va face tot ce depinde de noi pentru a obţine autorizaţiile….” sunt cuvintele de incheiere ale primarului municipiului Carei care nu are curent in proportie de 75% din 31 decembrie 2014.

Prefectul Eugeniu Avram a facut un apel catre toti cei prezenti pentru a se implica  si in  masura posibilitatilor sa contribuie  la remedierea situatiei.

 

Daniela Ciută

PS

Potrivit unor informaţii neoficiale, avaria nu va putea fi remediată în următoarele zile,deci celor ce au posiblitatea le recomand să îşi procure un generator de curent.

comentarii

de gheorghe la 2 January 2015 - 17:57

sunt curios cine va plati pentru acest incident raspunsul vil dau eu aproape nimeni niste sefuti asa mititei poate vor fi schimbati dar vor fi pusi in locuri caldute ca asa se procedeaza la noi

de Horia Mărieș la 2 January 2015 - 18:09

Declaratie și bucurie caracteristică.
De bou.

de tlosz la 2 January 2015 - 18:11

Abia astept comentariile si pt acest Update

de luko la 2 January 2015 - 18:58

jeno se poate bucura pentru ca la el si la viceprimar sunt cabluri noi de curent ca se au bine cu cei de la electrica si doar nu stau in frig ca si noi!
poate trimite guvernul bani pentru investitii ca probabnil tot firmele de casa ale udmr vor face lucrarea sau tehici asist ca e la moda.
la carei nu intereseaza pe cei din primarie legea si angajeaza pe cine vor ei si apoi le da salar da nu vin la servici asa ca boros si ca fandli dar guvernul sa trimite banii la carei ca stie jeno primaru ce sa face cu ei!
si la curtea de conturi satu mare are pe consateanul sau care tine la el spatele mai ales ca primaru da salar de peste 8 mii de lei la beko si angajeaza numai daca cunosti limba maghiara!
cum o sa vorbeste cu ei corpul de control care vine de la minister?

de Liviu la 2 January 2015 - 19:08

diktatura udemerista din carei loveste din nou!!!!!!
demisia si valea de la primarie!!!!!

de nenea la 2 January 2015 - 19:28

dapoi covaciu acum a aflat ca sunt vechi cablurile? din schimbat de cabluri nu iese spaga domnule primar? bine ca unde stati ati stiut sa sunati la elecrtrica sa va schimbe cablurile

de ianculemare la 2 January 2015 - 19:33

pentru voturi a stiut sa umble in biserici primaru da pentru careieni nu.
pe primar doar banu il intereseaza nu si soarta careienilor

de boss la 2 January 2015 - 19:46

Toata lumea se plange, altceva nu stiti sa faceti. Luati masuri, e greu de organizat un protest in fata primariei? Eu am plecat de o vreme din Carei dar stiu cum merg treburile pe acolo, pe forumiri si in presa toti sunt mari si tari dar nimeni nu are curajul sa iasa in strada si sa le zica alesilor ce are de zis. Happy New Year!

de un cetatean la 2 January 2015 - 20:59

gata, s-a dat curentul?

ca vad ca nimeni nu mai comenteaza

deja am si uitat totul?

de un cetatean la 2 January 2015 - 21:00

gata, s-a dat curentul?

ca vad ca nimeni nu mai comenteaza, toti sunt multumiti?

de un cetatean la 2 January 2015 - 21:00

gata, s-a dat curentul?

ca vad ca nimeni nu mai comenteaza, toti sunt multumiti?

de bobic la 2 January 2015 - 21:53

ia sa verifice cineva averile primarilor si casele construite de cand sunt primari si veti vedea de ce nu ajung fondurile pentru oras!!!
vicele pe ce bani sde plimba in america daca a pierdut moara si brutaria si cofetaria? ca doar nu din salaru de la primarie; iara primarul care are retinere pe salar de nesimtit ce este ca nu isi plateste datoriile a pus pe numele copiilor tot ce a cumparat!!! unde este padurea de la ianculesti domnule primar???? cu ce bani ati facut uscatoria de la marginera orasului???? cum va permiteti sa va luati masina din banii fundatiei de turism local??? credeti ca omu de la odoreu va sta mereu la curtea de conturi ca sa va tina spatele la fel ca si finul gazetar care nu scrie nimic de carei de parca ar trai in alta tara da catre care virati miliardele..logic ca nu mai ajunge si pentru lucrari de intretinere a retelei de apa si curent din oras,dar oricum voi va faceti pt voi cu electrica voastra si pe banii nostri!

de karate-do-BFKS la 2 January 2015 - 22:50

pe cine intereseaza ca cine va face lucrarea de schimbare a cablurilor.Doar sa fie facuta odata.Probabil nu poate sa o faca numai firmer autorizate

de sudoku la 2 January 2015 - 22:56

pai voi sunteti cei care beneficiati de banii primariei oriunde mergeti asa ca normal ca nu va intereseaza de altii….pacat ca domnu fazekas va tine acolo sa faceti …pureci pe banii altora….lucrarea va face consilierul udmr csizmadia care are firma saminstal care va face lucrarile la masterplan si apoi sa nu va plingeti ca nu veti avea apa curata.

de one citizen la 3 January 2015 - 00:48

poate sa-mi explice cineva asta ?
“La motelul ,,Vraja Viilor’’ sunt persoane cazate care au venit din alte părţi ale ţării pentru perioada de deszăpezire. Avem persoane care sunt cazate în camere, sunt din Botoşani, de la firma de deszăpezire”
adica sa inteleg ca in Carei nu se gasesc oameni care sa se ocupe cu deszapezirea?sau in judetele vecine?…cum adica au venit de la Botosani?au facut contract cu o firma pt. deszapezire tocmai de la Botosani,ca nu inteleg? si aia au venit cu utilajele lor si sunt cazati la Vraja Viilor asteptand zapada sa poata incepe operatiunea deszapezirea Careiului?:)) nu pricep,poate ma lamureste cineva care e mai in tema ;)

de Rus Ioan la 3 January 2015 - 02:30

Intrebare retorica,nu?
Doar se stie cine a castigat licitatia.
Este publica informatia.
Probabil ca cei care vin din zone mai greu incercate de zapezi, au o experienta in domeniu, sau nu?

Dar revin la grava luare de pozitie a autoritatilor
care au VALOARE, nu, din administratia Careiului.
Cum este posibil sa se ‘ bucure’ cineva de un dezastru!
Doar asa se intelege ca se rezolva problemele?
Oare acesti administratori ‘ cu VALOARE, cum le place sa-si spuna,
au facut demersurile din timp?
Au propus proiecte si programe la care sa participe,in formele asociative legale,ca sa rezolve problema?
??Daca da, ‘ mea culpa’ ,dar oricum ca alesi ai cetatenilor, nu poti sta sa vezi ce face o firma privata ( in ce masura firma este privata -este de verificat..), cetatenilor tai, pe teritoriul de a carui buna functionare , ai fost ales , sa RASPUNZI!!!
‘ Ma bucur.. Ca vom avea cabluri noi.,’
Dar ce se va intampla maine ,cu conductele de gaz, de apa, de canalizare , de net, de telefonie, de retele /semnal,????
Asteptam iar sa ne ‘bucuram’??
Sau FACEM ceva , ca AvEM VALOARE, cum ff frumos spunea ,nu demult,
unul din dirguitorii comunitatii???
Pe de alta parte, stiu sigur ca specialistii din sistem, stiau si nu de azi de ieri
ce probleme are sistemul.
Dar decizia finala nu o ia Dl. Tamas ,de altfel un specialist /meserias in domeniu.
ci altii ,la nivele ierarhic superioare!
Care pot duce, chiar pana la Gherea( fost si actual ministru ), sau altii care au numit si numesc decidenti in problema investitiilor
, nu coordonatori zonali…
Cred ca o primarie ca cea a Careiului, prin diligente( sper facute in scris la acesti decidenti)
prin proiecte cu contributie locala, conform legii,
PUTEAU sa rezolve de mult problema!!!
Alte comunitati au dacut-o!
Dar sa stai si doar sa te ‘bucuri’…
este o decizie fara VALOARE, si asa cum s-a demonstrat,
PAGUBITOARE pt. Cetatenii Careiului.
Va rog frumos faceti ceva degrab, nu sperati ca prin ,
CARPIRI, lucrul va fi ‘ bine facut’
Vin soer alte vremuri, si trebuie sa fom parte din ele, Nu?
Ing I.Rus-cj

de Horia Mărieș la 3 January 2015 - 06:08

@ ing. Rus Ioan – Cluj

Localnicii (administratia locală și cea judeteană) n-au făcut în viața lor nici măcar o singură diligență scrisă (adresă oficială) la Electrica pentru a urgenta promovarea investițiilor necesare reabilitării rețelei electrice (obsolete) ce alimentează zona Careiului. Garantez. Fiindcă sunt nepricepuți, iresponsabili și îi doare drept in cot de necazurile concetățenilor pe care ii păstoresc.
În plus, unii dintre ei nici nu știu să scrie. :)

Pe de altă parte – și nici acest lucru nu este de iertat – nici cei care ar trebui să se priceapă (adică cei responsabili cu “dezvoltarea”, cu investițiile de la Electrica SM, Electrica Cluj și Electrica Buc.) n-au făcut nimic deși, sunt convins, cunosc foarte bine situatia existentă la Carei si în zonă de (zeci) ani de zile. Acum însă au “crăpat” cablurile și cineva, unul sau mai mulți, o să plătească oalele sparte. Le arde mai mult de eoliene, de centrale solare, de generatoare sincrone virtuale și de alte parascovenii. Au uitat de acțiunea străveche și mult trâmbițată numită “Trecerea la 20 kV a reţelelor de 10 kV şi 6 kV existente” cu tot ce implică ea. Așa se întâmplă atunci când la vârf, de dezvoltare/investiții se ocupă un fost ajutor de heliografist, apoi fost subinginer, apoi fost lider de sindicat, apoi făcut inginer la seral sau pe la f.f. (dar amănuntul ăsta rușinos rămãne doar între noi doi :) ).
Nu mai lucrează sau nici nu mai sunt printre noi din păcate oameni ca Laurențiu Sava, Ovidiu Marinescu, Gabriel Ruga, Tiberiu Pirici, etc.

Comentariul și bucuria primașului am caracterizat-o deja mai sus. Nu mai am nimic de adăugat.

Sper și eu să vină vremuri mai noi și mai bune. Dar pentru astfel de vremuri este musai nevoie de oameni cu concepții noi.
Nu mai putem progresa ghidându-ne după sloganul: “La vremuri noi, tot noi!”. EXCLUS.

de Horia Mărieș la 3 January 2015 - 06:18

Pardon. Erată: ing. Rus Ioan – Consiliul Județean.

de Horia Mărieș la 3 January 2015 - 07:11

P.S. Pentru ing. Rus Ioan, Consilier Județean

Ați scăpat o “păsărică”. Ați afirmat mai sus că se știe cine se ocupă in județ de deszăpezire, informația fiind publică.
O fi această informație cunoscută și publică, dar poate doar la CJ SM și nu la nivelul plebei.
N-am acum chef să caut pe site-ul CJ SM.

Dar am citit totuși câte ceva (ceva mai vechi) chiar acum. Au citit că in iarna 2013/2014 CJ SM a atribuit contractele de dezăpezire la două firme. Probabil că la fel s-a întãmplat și in sezonul de dezăpezire 2014/2015 dacă ținem seama de faptul că recepționera de la Motelul Viilor Carei afirmă că are cazați specialiștii în “dezăpezire” (fiindcă pe acolo este mai frig și este de obicei mai multă zăpada, nu-i așa????) de pe la Botoșani. Adică de la S.C. Tehnic Asist SRL Botoșani. Citez din “presa de ziare”:

“Consiliul Județean a cheltuit 1,7 milioane de lei pentru deszăpeziri:
Județul Satu Mare, pentru acțiunile de deszăpezire, a fost împărțit în patru loturi: Lot I – Carei- Tăşnad, Lot II – Supur, Lot III – Satu Mare, Lot IV – Oaş. Două firme s-au ocupat de deszăpezire, contractele fiind valabile în intervalul 15 noiembrie 2013 și 15 martie 2014. Celor două le-au fost împărțite loturile astfel încât S.C. Săgeata Prod SRL a primit în gestiune lotul I, iar S.C. Tehnic Asist SRL, loturile II, III şi IV…… Primăriile s-au descurcat din bugetele locale….Kovacs Eugen, primarul municipiului Carei, ne-a declarat că încă din 2012 a achiziționat material antiderapant în valaore de 30.000 lei. Tot din spusele primarului am aflat că municipiul Carei dispune de cinci autoutilaje proprii, astfel că nu au fost nevoiți să contracteze o firmă pe care să o plătească separat.”

Întreb și eu, ca un naiv incurabil ce sunt:

Oare acolo, la CJ, nu pare de loc dubios, nu pute de loc de la o poștă faptul că s-a mai acordat încă un contract (oare al cãtelea?) unei firme “prietene” despre care pãnă și naivii au citit că este mereu abonată la lucrări, atribuite pe ochi frumoși și pe sprãnceană pe meleagurile sătmărene? Inclusiv pe la Carei?

Oare Silviu Mănăstire știe despre chestia asta cu deszăpezirea județului SM sau i-a scăpat? Sunt chiar curios să aflu răspunsul.

https://www.facebook.com/video.php?v=861157053936032

Puteți cumva, dacă sunteți atãt de amabil, să ne lămuriți și pe noi mai în detaliu, pe ăstia mai naivi și mai necitiți, cum devine chestia asta cu celebra SC Tehnic Asist SRL Botoșani, mereu cãștigătoare de licitații prin județul Satu Mare și asta mai ales fiindcă ați afirmat că “Este publică informația”? Pare să fie interesant și palpitant subiectul.

Cu mulțumiri anticipate.

de disparitie la 3 January 2015 - 07:43

alouuuuum,a disparut viceprimarul si cobsilierii udemeristi, de inghetat in case nu poate fi vorba ca doar pentru ei au fost schimbate cablurile de curent asa ca unde sa se fi ascuns?..or fi fost la ponyvas????
careienii le ureaza la multi ani….ascunsi!

de Carmen la 3 January 2015 - 07:46

ce deosebire intre consilierii liberali si cei udemeristi….domnu ciuta si bontea erau mereu prin oras intre oameni iar udemeristii se ascundeau de frica oamenilor

de Teo la 3 January 2015 - 08:16

halal primar mai aveti daca isi face numai pentru el circuit nou si lasa orasul in frig si intuneric!!!
a impartit si el ceva mancare calda de la cantina la oamenii fara curent sau la muncitorii electrica? daca erau grofii facea comanda direct la hotel dar pentru careieni,,doi bani nu da pe ei si is aduce aminte de ei cand umbla dupa voturi.

de nicu la 3 January 2015 - 10:07

rusine celor care au incurajat dezmatul pe banii publici..HALAL AGENTIE DE STIRI AGERPRES CARE MANGAIE FACTORII VINOVATI SI LE ESTE FRICA SA SCRIE CE SI CUM,,,IA SA VENITI VOI LA CAREI SA VEDETI SI NU DIN SCAUNELE CALDUTE SA TEANSMITETI CE VA SOPTESC DIRECVTORII DE LA ELECTRICA SI KOVACIUL CU MANA DARNICA DIN BANII CAREIENILOR.

de derbedeu la 3 January 2015 - 10:16

primarul kovacs se da vedeta pe la televiziuni si jurnale dar nu se poate rabda sa nu traga minciuna dupa minciuna..de ce nu spuneti jenobacsi ca v-ati tras la toti apropiatii cabluri noi de curent pentru ca stiati de ani de zile situatia vechimii cablurilor din oras??????? de ce nu spuneti ca voi ati avut curent si va doare in cot de careienii de rand …ati prtimit bani cu sacu de la guvern ca sa faceti primaria si voi ati scois afara din primarie starea civila si departamentele de lucru cu publicul….stiu ca nu aveti rusine da tot sunteti nemernici si tilhri si furati pe rupte si puneti pe numele copiilor terenuri si paduri si case si masini din banii ce vin din fondurile europene si unde voi puneti pavaj de doi lei si facturati calitatea super…..va vine si voua vremea sa jucati barbut cu gigi la jilava

de avram iancu la 3 January 2015 - 10:25

cacamas in conducerea voastra,,,,,,taiatile capetele la alegeri!!!!si voi sunteti slabi!

de andrei la 3 January 2015 - 10:38

alianta udemeristopesedista si-a aratat valoarea in carei.
totul pentru ei nimic pentru popor!

de fane la 3 January 2015 - 12:55

singurul primar din ROMANIA cu retinere pe salaru de primar pentru datorii la bugetul de stat de miliarde a dat+o din nou in bara….face ce face si ne arata cum stiei el sa gestioneye destinele unui oras cand nu a fost in stare sa isi gestioneye firmele sale si toate 4 au dat faliment si acum sta in gayda fara casa si masina pana isi plateste datoriile.
vicele e de negasit la CAREI si consilierii udmr stau ascunsi prin case bine incalyite si fara pene de curent ca doar la ei au fost schimbate cablurile vechi!!!

de Horia Mărieș la 3 January 2015 - 14:02

@de ……… la 3 January 2015 – 13:25

Postac anonim și laș: nu umblăm în oraș, nu suntem asa, cum esti tu: egy nyamvat flaszterkoptató.

Peste doi ani, respectivul va fi exact acolo unde íi este locul: la pârnaie.
Ez 100% bisztos.

de freemail la 3 January 2015 - 14:15

asa de mincinos e acest site ca toate televiziunile centrale dau stirea preluata de la buletin de carei si flimeaza in casele oamenilor care au inundatii dupa ce au inghetat conductele de la centralele de incalzire…la primar ii trebuie fantani arteziene si pavaje de unde se poate fura pe factura ca se pune cea mai proasta calitate si se factureaza ca la calitatea extra!
va SUPARA BULETIN DE CAREI CA SCRIE ADEVARUL SI NU PUTETI FURA LINISTITI SI AIA VA ESTE BAIU….gazeta govorista condusa de finul primarului a ramas conectata la elogiile comuniste aduse nanasului primar in timp ce careienii au inghetat in casele lor si au trebuit sa arunce mancarea stricata din frigiderele ramase fara curent…zau asa domnu primar nu va potoiliti postacii nici cand sunteti in kk pina la gat?

de freemail la 3 January 2015 - 14:17

si sa nu uita draghe…. ca primaru are datoriile de miliardele la bugetul de staty si poti sa verifici la finante ca sa vezi ca din 2008 are retinere pe salarul de primar cu 30% si el da indicatii la electrica sa scrie comunicate dar conducerea primariei a stat ascunsa toate noaptea iar portarul de la primarie a zis ca n u e treba primariei ca au ramas careienii fara curent da nici macar un ceai nu s-au gandit sa dea la oamenii inghetati!

de Horia Mărieș la 3 January 2015 - 15:13

I-a venit în sfãrșit la cap mintea romãnului cea de pe urmă. A dat bunul Dumnezeu!

Comunicat Electrica:

“http://www.voceatransilvaniei.ro/careienii-au-din-nou-curent-dupa-trei-zile-de-cosmar-fosr-repus-functiune-circuitul-de-baza-electrica-distributie-promite-investitii-serioase-pana-luna-martie/

de Horia Mărieș la 3 January 2015 - 15:19

Să sperăm că nu vor crăpa din nou cablurile și la noapte.
Ar fi curat ghinion, mai ales că se anunță zăpada și pe la Carei.

http://www.voceatransilvaniei.ro/careienii-au-din-nou-curent-dupa-trei-zile-de-cosmar-fosr-repus-functiune-circuitul-de-baza-electrica-distributie-promite-investitii-serioase-pana-luna-martie/

de anita la 3 January 2015 - 16:03

la primaru nostru trebe pavaje si fantani nu conducte de apa si de curent.
oricum pt ei a facut electrica lucrari de modernizare

de radu la 3 January 2015 - 16:15

sa mearga televiziunile ,sa filmeze acolo unde sta primaru si vicele si sa vada cum pentru ei se poate schimba cablul de catr electrica si careienii rabda frigul si apa murdara ce curge la robinet!!!!!!
nu vezi urma de primari pe strada sau de udemeristi care trimiteau felicitari tiparite din banii primariei cu greseli de exprimare!!!
sa se mute ei la blocul primariei de unde iau chirie de la nevoiasi si lasa lumea in frig si intuneric1!!!

de roland la 3 January 2015 - 16:18

cat de nemernic poti sa fii ca PRIMAR CA sa platesti pe finul tau director de gazeta govorista ca sa scrie ca la carei oamenii au avut un revelion romantic la lumanare si cu o poza sfidatoare la adresa familiilor care au indurat frigul alatyri de copii mici si de batrani bolnavi?/.
e prea gors obrazul primare kovacs ca sa iti crape????

de Vorbe la 3 January 2015 - 16:21

Concret, se pot recupera banii pentru daunele aparute in urma penei de curent ?
Angajeaza Ciuta sau primarul un avocat care sa reprezinte interesele careienilor in aceasta speta? Sau doar se amuza ca de obicei bagandu-si ‘strambe’ unul altuia.

de Horia Mărieș la 3 January 2015 - 16:34

@Vorbe

Un domn avocat numit Calin Poptan, care a avut și dânsul de suferit in cele trei zile de beznă și frig pe care le-a imdurat impreună cu familia (doi copiii) la Carei, mi-a afirmat că ar fi de acord să-i reprezinte “pro bono” pe careienii care ar avea curajul să acționeaze Electrica în justiție pentru a încerca sa recupereze din daunele produse de intreruperea indelungată în furnizărea de energie electrică. Încercați să-l contactați. Îl găsiți pe facebook.

Nu este treaba d-lui Ciută sau a dlui primaș să vă găsească și să vă plătească avocatul.

Sper să n-avem @Vorbe, în sensul că sunteți într-adevăr titularul unui contract de furnizare a e.e. semnat cu Electrica.

de careian la 3 January 2015 - 16:41

nu e nevoie de avocat pentru a recupera paguba pentru ca se pot adresa pagubitii direct la societatea electrica

de Horia Mărieș la 3 January 2015 - 16:57

@careian la 3 January 2015 – 16:41

Cu tot respectul cuvenit vă imformez că dați dovadă de cea mai copilărească naivitate.
Fără a apela la justiție și fără a pretinde daune pe această cale, n-o să obțineți niciodată nimic de la Electrica.

@simion

Nu cunosc CV profesional al respectivului domn avocat, nu-l cunosc, nu l-am întãlnit niciodată în viața mea.
Nu cunosc absolut nimic despre istoria proceselor care au avut loc in speța “trichineloză”.
Recunosc, am citit cândva, pe undeva, sentințele cazului respectiv. Habar n-am însă cine a fost avocatul păgubiților.
V-am relatat exact ce mi-a afirmat dãnsul pe un chat avut acum circa 24 ore, pe facebook.
Până la proba contrarie, mă simt obligat să iau de bune toqte cele pe care mi le-a afirmat domnul avocat.

de Horia Mărieș la 3 January 2015 - 17:08

@simion

Se pare că despre dânsul este vorba.
Habar n-am avut.
Îmi retrag pe această cale sugestia făcută la 3 ianuarie ora 16:34
Ar cam insemna ca oamenii păgubiți să cadă din lac în puț.
Incurcate mai sumt căile Domnului și cele ale justitiei romãnești.
Sq te ferească Dumnezeu de cei se slujesc această justiție. Vă pot da și eu niscaiva nume de avocati și magistrați din Carei de care să vă feriți.
Concluzie, descurcați-va simguri cu avocații sau angajați-o pe madam tãnăra speranță smochinită, doamna aia drăguță care apare pe la TV și care i-a avut ca și clienți celebri printre alții pe Nicu Ceaușescu și pe Gigi Becali. E bună, bună de tot, ca Elena Udrea.

Cel mai bine și cel mai cinstit ar fi însa să vă apărăți singuri interesele în instantă. Invătăți noul cod civil și noul cod de procedură civilă și o să vedeți apoi ce simplu o să fie. Eu unul așa procedez. Pierd, câștig (procese), avocat (amator) mă numesc. Și nici nu fug cu proprii mei bani pe care mi-i ofer drept onorariu. Stau pe loc.

de QHoria Mărieș la 3 January 2015 - 17:46

@simion

Sunt obligat să dau publicității aceste rânduri, altfel sunt in pericol de a nu fi crezut sau bănuit că am cine știe ce interese ascunse,
că fac pe intermediarul avocatului Portan (care, azi, fiind anchetat de DNA, nici nu mai are drept de practică ca si avocat), etc.

“Calin Portan:

Cu respect domnule Horia Mărieș dar pe acest profil de facebook scrie Portan Calin si nu avocat Portan Calin. Nefiind o modalitate de promovare sub nici o forma a profesiei mele vorbeam ca si simplu careian si nu ca si avocat. Deci inainte de avocat sunt om ca toti de aici, careian care a avut de suferit in urma acestei situatii.

Totusi in masura in care va exista o reactie din partea careenilor, satul fiind de vorbe goale, si se va solicita ajutorul meu ca avocat, da va voi sustine pro bono. Insa ma repet sunt curios cati oameni vor dori sa faca ceva in afara de a cauta scuze.

Si ca sa fiu inteles nu am gandit problema din punctul de vedere al avocatului nefacand nici cea mai mica referire la un eventual demers juridic, ci din punctul de vedere al tatalui a doi copii care au stat 2 zile in conditiile binecunoscute de toti alaturi de alte cateva mii de copii careieni si a omului care aa ales sa isi petreaca sarbatorile alaturi de familie si prieteni vechi dar nu a putut din cauza lipsei de curent, lipsa pe care personal inanul 2014-2015 intr-o tara care se pretinde a fi civilizata, nu o pot considera altfel decat impardonabila”.

de QHoria Mărieș la 3 January 2015 - 18:03

@simion

Am consultat recent o vrăjitoare/prezicătoare/ghicitoare in cafea, una de aia ceva mai borâtă, cu ghioc. Am întrebat-o:

- Madam, cum pisici și soareci albi se face, că eu, în Carei, ori în ce parte mă întorc, tot de câte un escroc dau?
Mi-a raspuns după ce mi-a palmat îndelung banii:

- Ficior, hapăi matale ai o haromă heecială care miroase a “frahier” și care-i hatrage pe hescroci.
Iar in Carei, densitatea măsurată in hescroci pe metru pătrat este foarte mare. Vezi și de havocatul hăla hamator de trichineloză.

La prima fază n-am prea crezut-o, dar la cea de a doua înclin să-i dau dreptate.

de Vorbe la 3 January 2015 - 20:05

@Horia Maries.
Ba da, daca Ciuta sau primarul pretind ca isi rup camasa de pe ei de grija mea, acum e momentul sa o demonstreze. Daca atata nu pot sa faca pentru voturi, atunci mai bine isi tin gura.

de QHoria Mărieș la 3 January 2015 - 20:26

@Vorbe

Treaba Dvs.

Negociați cu dãnșii, eu nu mă mai bag.
Ați văzut ce-am pățit cu …. trichineloza! :)

de fapte la 3 January 2015 - 20:29

Primar e kovacs chiar daca are retinere pe salar pentru datoriile neplatite.
Daca era Ciuta primar atunci cantina sociala ar fi oferit o masa calda sau macar un ceai celor greu incercati de lipsa de curent 3 zile la rand.
Pariu ca primaru nu stie situatia exacta din oras mai ales ca de revelion chefuia la sediul FDG care avea generatoarele de curent de la primarie care ar fi prins bine bolnavilor de la unitatile unde acestia erau in noaptea de an nou!
Domnul Ciuta nu mai are nevoie sa demionstreze ceea ce vad si stiu toti. la usa lui e coada de oameni aflati in nevoi si nu refuza pe nimeni si nici nu injura pe nimeni asa cum face primarul cu angajatii din primarie.
Diferenta cea mare dintre ei e ca domnul Ciuta face toate acestea in mod natural de cand se afla in oras iar primarul o face numai cand umbla dupa voturi. Ilie Ciuta are din ce trai si fara functii dar primarul a candidat pentru ca daduse faliment cu toate cele 4 firme si portareii bateau la usa dupa casa ipotecata iar acum a ramas cu retinerea pe salar si sta pe la altii in casa!

de emil la 3 January 2015 - 21:05

Oamenii aceia au stat în frig 3 zile, iar primarul se bucură de necazul lor? Bravo! De fapt, e singurul lucru de care e capabil, că de altceva nu a fost în stare. Dacă ar fi fost interesat se starea orașului, ar fi făcut demersuri către Electrica pentru înlocuirea cablurilor. În curând urmează spargerea asfaltului pentru înlocuirea conductelor de apă, conform masterplanului. Se va bucura probabil și de spargerea străzilor, (măcar vom avea conducte noi!) că doar după introducerea conductelor, trebuie asfaltat din nou, deci mai intră niște bani, doar asfaltarea se va face de cine vrea primarul și în condițiile stabilite de el.

de emil la 3 January 2015 - 21:07

Mă refeream la demersuri făcute din timp, de mai multă vreme, că doar despre cabluri se știe încă de dinainte de 1989.

de publicitate la 3 January 2015 - 21:59

daca nu era buletin de carei nici nu se stia ca la carei orgiile primarului cu banii publici lasa careienii in frig si intuneric!<a platit miliarde la satmareni numai ca sa taca si sa nu scrie ni8mic dar adevarul tot iese la iveala/.un primar sovin si extremist maghiar care interzice romanilor dreptul la cultura si la cinstirea eroilor romani!!!\ romanii au demonstrat cu bustul mobil prin oras pentru ca udemeristii in frunte cu primarul se opun amplasarii statuii lui fedinand desi nu e facuta din banii primariei la fel cum se platesc zeci de milioane la manifestarile primarului..pacat ca fantasmagoniile primarului lovesc in toti careienii si uite ca refuzul sau de a in itia proiecte pt schimbare decabluri vechi de curent duce la dezastre ca cel din noaptea de anul nou.
bine ca in romania mai sunt si televiziuni care se respecta si le pasa de soarta oamenilor de rand nu ca si cele satmarene!

de fecske la 3 January 2015 - 22:16

consilerul primarului ernestin si cel platit din banii careienilor ca sa scrie impotriva romanilor dar nu vine la servici din 2008 de cand a fost angajat cum de nu a luat pozitie pentru cosmarul creat careienilor de mister primar avid de banii careienilor si banii uniunii europene?
caplenaru ce vrea postul de administrator la cafeneaua culturala ca nu mai are suficienti bani sa scrie despre datornicul de primar cum se face ca nu a aflat ca nu este curent in carei si abia in 2 ianuarie scrie 2 randuri si alea de musai??? atunci s-a trezit din betia de la capleni sau nu a fost voie de la primarie sa scrie daca vrea sa pupe postul de administrator fara concurs la cafeneaua culturala????
istavan invarte rahatul in primarie si incearca sa bage toti sovinii si extremistii in primarie dar pe bani romanesti

de ghituca la 3 January 2015 - 23:06

Rusine ! SA SE REMEDIEZE CONDUCTELE DE APA SI CABLURILE DE CURENT ELECTRIC CA NU SUNTEM IN EVUL MEDIU POLITRUCI NENOROCITI ! Umflati, nesimtiti si incompetenti……..

de TUDOR POPESCU la 4 January 2015 - 05:34

TREI LUNI DIN VIATA MI-AM SACRIFICAT LA CAREI PRIN ’80 CA SA-I FAC FOSTULUI DIRECTOR PAVEL DE LA IUT UN CAZAN = PE ATUNCI PROTOTIP – ERA PENTRU IUT-UL CARE ACUM … ACEL CAZAN CU GRATAR ERA DE FAPT PREGATIT SA ARDA DESEURILE MENAJETRE IMPREUNA CU CARBUNELE DE VOIEVOZI . TREBUIA SA INCALZIM ORASUL PE MAXIM 50 DE LEI (DE AZI) GIGACALORIA.
ACUM AU FOST AFECTATI MII DE OAMENI
PRINCIPALUL PERSONAJ CARE TREBUIA SA INTRE IN ACTIUNE ERA MINISTRUL OPREA DE LA INTERNE : A FOST AFECTAT UN SERVICIU PUBLIC DE INTERES GENERAL
E DREPT CA N-A MURIT NIMENI CA SA VEDEM IMEDIAT PE OPREA CU ARAFAT IMPREUNA CU SMURDUL PLUS TOATE TELEVIZIUNILE IN SPECATCOL GRANDIOS DAR OBLIGATIA ASIGURARII SERVICIILOR PUBLICE REVINE INTERNELOR INCA DE LA TRATATUL DE ADERARE.
OPREA TREBUIE SA ASIGURE DESPGUBIREA LOCUITORILOR CAREIULUI …
DACA NU SE DERANJEAZA PROBABIL CA VA TREBUI SA APELATI LA LIVIA STANCIU
LASATI INTOXICAREA CU CABLURILE VECHI … CABLURILE SE TESTEAZA LA IZOLATIE IN PERMANENTA … ACOLO E ALTCEVA … EXISTA UN JURNAL AL CABLURILOR .. O SA SE FACA ANCHETA …

de Horia Mărieș la 4 January 2015 - 10:19

@primele VORBE:

Da, o să se facă imediat ancheta lui pește prăjit si a lui Tudor Popescu.

Iar pe urmă o să pice din ceruri despăgubirile.

Fînndcă astfel îi sfătueste pe careieni prXstul satului via digi24:

„….primarul municipiului Carei, Eugen Kovacs (Jenă) dă păgubiților și un sfat:

„Cetăţenii să se constituie într-o organizaţie şi noi, consultandu-ne cu ei, să vedem ce se poate obţine”.

Asociația să se numească neapărat EQUUS_2 și atumci despăgubirile o să vină pe la paștele cailor lipițani.
Fiindcă primașul o să se uite pe cer și “o să vadă ce se poate face”. Halal fazan (fácán).

de Horia Mărieș la 4 January 2015 - 10:32

@Vorbe

Iată și soluția miracol, pusă pe versuri de primaș:

http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Social/CAREI+PANA+CURENT+LOCUITORI+PAGUBE+ELECTRICA

de Horia Mărieș la 4 January 2015 - 10:42

Nu-mi place copy&paste dar subscriu comentariului apărut pe digi24:

Tout Cristian Ioan
Orasul, dupa cate stiu este in administrarea primariei…deci practic este orasul primarului si dansul stiind despre situatia cablurilor din ,,epoca de piatra” trebuia sa impuna demult la cei de la Electrica schimbarea acestora (idem cu apa murdara pe care o avem de ani de zile). Deci concluzia: demisia domnule Kovacs – scurt pe doi!!!
acum 3 minute

Mai torn și eu nițică benzină pe foc:

Primarul n-avea de unde să știe adevărul referitor la modul în care se face alimentarea cu energie electrică a orașului Carei cu cabluri de 6 kV învechite) fiindcâ el nu a fost primar, până acum, decât timp de 10 (zece) ani. Iar în zece ani nu poți termina nici măcar o școală profesională de tãmplar specializat în cioplirea picioarelor de la scaune.
Să fim deci, mult mai ingăduitori cu dânsul, săracul. Este pur și simplu lovit (in moalele capului) de ghinion.
Atâta tot, in rest este băiat bun. Vagány srác.

de gheorghe la 4 January 2015 - 13:13

intreb si eu ca prostu pe asa zisi politicieni destepti din carei de ce nu sa reunit consiliul local carei in primele ore a crizei de curent

de dorel la 4 January 2015 - 13:23

cu tot respectul,doar liberalii ciuta si bontea au fost permanent in oras la echipele de lucru de la electrica in timp ce la sediul FDG CAREI SE CHEFUIA CU UDMR CU GENERATORELE DE CURENT CARE AR FI FOST BUNE LA CENTRLE DE PLASAMENT UNDE COPII ERAU IN FRIG!
PRIMARUL E PREA OCUPAT CU ASIGURAREA BUNASTARII FAMILIEI SALE CA SA IL MAI INTERESEZE SI CAREIENII!

de Andrei. la 4 January 2015 - 16:51

PANA MINCINOSUL KOVACS SE BUCURA DE NECAZUL CAREIENILOR,FOARTE MULTI BOLNAVI, BATRANI SI COPII SUFERA DE FRUG SI DE FOAME .

de de gigi ! la 4 January 2015 - 19:10

A avut dreptate Govor ca udmr joaca la mai multe capete…la chefuri cu FDG si la cascaval cu PSD.

de Horia Mărieș la 20 January 2015 - 12:40

11 martie 2015. Începe procesul (recurs) Eugen Kovacs Jenö vs. Agentia Natională de Integritate.

Mult a fost, puțin a mai rămas. Zarurile au fost aruncate.

Primarul Careiului: “Mă bucur pentru acest incident! …măcar vom avea primaș și cabluri noi”

ÎNALTA CURTE DE CASATIE ȘI JUSTIȚIE

Număr dosar: 496/35/2013 Număr vechi dosar: – Data formării dosarului la ÎCCJ: 10.06.2014 Data inițială a dosarului: 30.12.2013 Materia juridică din care face parte obiectul dosarului: Contencios administrativ şi fiscal Secție: Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal Obiectul dosarului: anulare act administrativ Obiectele secundare ale dosarului: – Stadiul procesual: Recurs Stadiul procesual combinat: – Părțile din dosar:
KOVACS EUGEN – Recurent (Reclamant)
Data emiterii ultimei comunicări (faza prealabilă judecăţii): 14.10.2014

AGENŢIA NAŢIONALĂ DE INTEGRITATE – Intimat (Pârât)
Data emiterii ultimei comunicări (faza prealabilă judecăţii): 19.09.2014

Ședințe:
Dată ședință Ora de începere a ședinței
11.03.2015 11:00
Complet de judecată: Completul nr.4-NCPC-CF

Căi de atac:
Tip Parte declarantă
26.05.2014 Recurs KOVACS EUGEN

de ANI la 20 January 2015 - 12:47

sa nu uitam ca primarul a adus in primarie de cum a venit pe ginerele sau si nu va miroase a incompatibbilitate????
la fel a a dus in primarie pe consilierul boros de la ziarul unguresc care din 2008 ia peste 20 de miulioane salar dar nimeni din primarie nu a vazut sa vina la program…pentru 22 de milioane nu se da jos din pat de6 ani de zile si asteapta sa trimita jeno banii in cont..la fel cum se trimit banii si in avans la cei care fac lucrarile prin oras de unde ciupeste pentru casutele barosane din hungaria

de Horia Mărieș la 20 January 2015 - 13:10

Urmează, fiindcă se află încă în “coada de așteptare” alți cãțiva primași de pe meleaguri sătmărene. Ca de exemplu:

Număr dosar: 490/35/2013 Număr vechi dosar: – Data formării dosarului la ÎCCJ: 03.07.2014 Data inițială a dosarului: 24.12.2013 Materia juridică din care face parte obiectul dosarului: Contencios administrativ şi fiscal Secție: Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal Obiectul dosarului: anulare act administrativ Obiectele secundare ale dosarului: – Stadiul procesual: Recurs Stadiul procesual combinat: – Părțile din dosar:

COICA COSTEL DOREL PRIMARUL U.A.T. MUNICIPIUL SATU MARE – Recurent (Reclamant)
Data emiterii ultimei comunicări (faza prealabilă judecăţii): 10.11.2014

AGENŢIA NAŢIONALĂ DE INTEGRITATE – Intimat (Pârât)
Data emiterii ultimei comunicări (faza prealabilă judecăţii): 22.09.2014

Ședințe: Cauza se află în procedură de filtru. Primul termen de judecată urmează a fi alocat ulterior. Căi de atac:
Tip Parte declarantă
30.06.2014 Recurs COICA COSTEL DOREL PRIMARUL U.A.T. MUNICIPIUL SATU MARE

Lasati un comentariu