Anul editorial sătmărean la cea de a XVI-a ediție

• publicat la: 17 februarie 2015
Anul editorial sătmărean la cea de a XVI-a ediție

Sub egida Consiliului Județean Satu Mare, Biblioteca Judeteană în colaborare cu Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, Filiala Satu Mare, organizează cea de a XVI-a ediție a Anului editorial sătmărean.

Evenimentul cultural va avea loc la Restaurantului „Poesis”, luni, 23 februarie 2015, la ora 1300. Vor fi prezentate publicațiile apărute în anul 2014, după care va urma festivitatea de decernare a premiilor.

Anul editorial sătmărean, prin cele 15 ediții de până acum, s-a dovedit a fi unul dintre evenimentele culturale de prestigiu ale județului. Pe parcursul anilor, această sărbătoare a cărții s-a impus ca fiind un brand al sătmărenilor pasionați de cultură, brand ce a depășit limitele geografice ale județului, fiind apreciat și mai apoi preluat de către alte biblioteci și autorități de rang județean din țară.

Prin organizarea acestei sărbători a cărții și a cuvântului scris, dorim să facem cunoscut publicului larg patrimoniul local de tipărituri și alte documente grafice pe care le colecționează, an de an, Biblioteca Județeană Satu Mare și totodată să ducem la îndeplinire una dintre cele mai importante atribuții ale bibliotecii, aceea de a înregistra și de a păstra toate documentele apărute în județul Satu Mare pentru salvarea memoriei culturale locale., a declarat Lacrima Camelia Istrăuan, directorul interimar al Bibliotecii Județene Satu Mare.

Anul editorial sătmărean este cea mai importantă sărbătoare a cărții de la noi din județ. Ideea organizării acestui eveniment a pornit de la necesitatea de a valoriza eforturile creatorilor din domeniul literaturii, al științelor ori cel al audiovizualului.

Ca de fiecare dată, Consiliul Județean Satu Mare a reușit și în acest an să susțină financiar acest eveniment, pentru că suntem conștienți de importanța ”Anului editorial” și de faptul că manifestarea a devenit deja tradițională și face parte integrantă din zestrea de cunoaștere și simțire a acestor meleaguri., a declarat Mihai Adrian Ștef, Președintele Consiliului Județean Satu Mare.

La eveniment sunt așteptați oaspeți de seamă, oficialitățile județului și ale municipiului, directori de biblioteci județene, directori de instituții, parteneri și colaboratori, scriitori, editori, jurnaliști, iubitori de carte și frumos.

Lasati un comentariu