Evenimentul cultural Anul editorial sătmărean, la cea de-a XIX-a ediție

• publicat la: 8 martie 2018
Evenimentul cultural Anul editorial sătmărean, la cea de-a XIX-a ediție

Biblioteca Județeană reamintește publicului sătmărean faptul că vineri, 9 martie, cu începere de la ora 1200, în găzduirea Sălii de lectură „Gheorghe Bulgăr”, se va derula cea de-a XIX-a ediție a evenimentului „Anul editorial sătmărean”, cea mai importantă sărbătoare a cărții și a cuvântului scris.

Deschiderea oficială va fi însoțită de expoziția de prezentare a publicațiilor apărute în cursul anului 2017, urmată de festivitatea de decernare a diplomelor pentru cele mai reușite lucrări sub aspect literar și științific, dar și pentru contribuția originală la dezvoltarea culturii, educației și societății.

Producția editorială sătmăreană a anului 2017 însumează 206 documente, repartizate astfel: 158 de cărți tipărite, 43 publicații periodice și 5 documente audio-vizuale. Un bilanț bogat din punct de vedere cantitativ, însă adevărata bogăție este măsurată prin valoarea culturală, educațională, informativă, istorică sau științifică a ceea ce Anul editorial sătmărean aduce, ediție de ediție, în fața comunității.

Comisia de jurizare, constituită din scriitori și oameni de cultură, directori de instituții de cultură și cercetători științifici, au decis decernarea unui număr de 14 diplome ce vor reveni celor mai merituoși reprezentanți ai scrisului sătmărean.

Cu sprijinul unor sponsori inimoși, organizatorii evenimentului vor putea oferi laureaților ediției, alături de diplome de excelență, și premii în produse, iar la finalul evenimentului, în timpul unui moment de socializare, toți participanții vor avea posibilitatea de a împărtăși impresii și opinii, în compania gazdelor.

La ceas de sărbătoare, se cuvine să transmitem mulțumiri și gânduri de recunoștință sponsorilor și susținătorilor evenimentului „Anul editorial sătmărean”, ediția a XIX-a: Asociația Europa Digitală, Crama Rătești, Fabrica de ciocolată „Mueller & Prietenii” din Odoreu, ATC Creativ & Unic, Derșidan S.R.L., Nicovid S.R.L., prof. Ștefan Haiduc din Negrești-Oaș, instituțiilor media locale, canalelor de comunicare social media și autorității tutelare, Consiliul Județean Satu Mare, în special Cabinetului președintelui și vicepreședintelui, Serviciului de Cooperare și Coordonare Instituțională–Biroul relația cu mass-media, protocol și editarea Monitorului oficial al județului și Compartimentul turism, promovarea mediului de afaceri, activități culturale.

La eveniment sunt așteptați oaspeți de seamă, oficialitățile județului și ale municipiului, manageri și directori de instituții, cadre universitare, profesori, parteneri, sponsori și colaboratori, oameni de cultură, scriitori, editori, jurnaliști și bibliotecari.

Evenimentul cultural este dedicat şi cadrelor didactice careiene care se plâng că nu au parte decât de informaţii din spectrul economic local.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu