Concurs de recitări cu ocazia Zilei Internaţionale a Limbii Materne la Carei

• publicat la: 9 February 2015
Concurs de recitări cu ocazia Zilei Internaţionale a Limbii Materne la Carei

Direcţia de Cultură din cadrul Primăriei Carei organizează în 20 februarie 2015, cu ocazia Zilei Internaţionale a Limbii Materne, cea de-a treia ediție a concursului de recitări în limbile română, maghiară și germană.

    O şcoală/liceu poate înscrie maximum 5 elevi într-o categorie. Aceştia vor avea dreptul să recite o singură poezie, pe care o pot şi citi. Premiile constau în diplome și cărți. Concursul de desfășoară pe două categorii: clasele V-VIII și clasele IX-XII.
    Recitările se vor desfăşura pe trei secțiuni:
  1. Secția română: vor fi recitate în limba română poezii aparținând unor renumiți poeți maghiari sau germani, traduse în limba română (de exemplu: poezie de Ady Endre în limba română)
  2. Secția maghiară: vor fi recitate în limba maghiară poezii aparținând unor renumiți poeți români sau germani, traduse în limba maghiară (de exemplu: poezie de Lucian Blaga în limba maghiară)
  3. Secția germană: vor fi recitate în limba germană poezii aparținând unor renumiți poeți români sau maghiari, traduse în limba germană ( de exemplu: poezie de Eminescu tradusă în limba germană)
    Evenimentul se va desfăşura de la ora16.00 în Sala Deák Endre a Centrului Cultural Carei (lângă Teatrul Municipal).
    Termenul limită de înscriere este 18 februarie 2015, ora 15.00. Înscrierea se face prin depunerea unui tabel după modelul de mai jos la Direcţia de Cultură din castel (sala 26) de luni până vineri, între orele 10.00 şi 15.00 sau prin e-mail la adresa festivalcarei@yahoo.com. cu specificația: concurs limbi materne.
     Informaţii suplimentare se pot obţine la numărul de telefon 0261-861-481.
Instituţia şcolară
Numele elevului
Clasa
Titlul şi autorul poeziei
Cadru didactic coordonator

Lasati un comentariu