CV-ul şomerilor înlocuit de Cardul Profesional European

• publicat la: 6 februarie 2015
CV-ul  şomerilor înlocuit de  Cardul Profesional European

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Satu Mare continua procedura de emitere  a Cardului Profesional European, ce va inlocui CV-ul si carnetul de somaj.

Este un proiect implementat de Agentia  Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca BUCURESTI.Introducerea cardului profesional pentru persoanele in cautarea unui loc de munca face parte din activitatile de dezvoltare si implementare a actiunilor inovative in sprijinul modernizarii  serviciilor de ocupare si crestere a vizibilitatii si accesibilitatii serviciilor oferite.

Somerii care vor porni in cautarea unui loc de munca nu vor mai avea nevoie de CV, ci vor putea folosi un card special, eliberat de ANOFM si numit  ,,Card Profesional European ^.

Documentul va contine toate informatiile necesare angajatorului si poate fi folosit de someri si de cei care isi caută un loc de muncă, cu conditia să fie inregistrati la ANOFM prin intermediul agentiilor judetene sau locale din tara.

Cardul Profesional European va tine loc de CV atunci cand somerul se va prezenta la un interviu, iar datele lui vor fi inregistrate intr-un soft aflat la dispozitia ANOFM.Cardul va contine poza beneficiarului, dar si un cod numeric pentru fiecare persoană în parte.

Acesta va contine toate datele profesionale si medicale ale persoanei respective, la câte firme a lucrat si ce posturi a ocupat, până la datele de contact si domeniile de care este interest.

Cardul a fost creat in baza unui proiect strategic national, care vizeaza  modernizarea Serviciului Public de Ocupare prin introducerea unui sistem informatic complex, ce are la baza acest card ca si instrument de autentificare.

Persoanele din judet aflate in cautarea unui loc de munca, precum si persoanele care se afla deja inregistrate in evidentele institutiei, pot deveni posesori ai acestui card adresandu-se personalului de la sediul AJOFM Satu Mare.

Lasati un comentariu