Procedura operațională de lucru privind stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor

• publicat la: 6 martie 2015
Procedura operațională de lucru privind stabilirea dreptului de proprietate  privată asupra terenurilor

Ca urmare a preocupării conducerii Instituţiei Prefectului în privinţa identificării unor proceduri concrete şi unitare la nivelul judeţului în domeniul aplicării Legilor fondului funciar, în şedinţa ordinară de joi, 5 martie 2015, de la ora 10,00, membrii Comisiei Judeţene pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor au aprobat “Procedura operațională de lucru privind stabilirea dreptului de proprietate  privată asupra terenurilor”. Această procedură a fost transmisă spre informare şi aplicare fiecărei Comisii Locale de Fond Funciar.

Prefectul judeţului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram are convingerea că acest regulament va duce la scurtarea timpilor de aşteptarea în vederea soluţionării dosarelor de fond funciar de la nivelul fiecărei unităţi administrativ-teritoriale.

Procedura de lucru este publică şi poate fi accesată pe site-ul Instituţiei Prefectului, la www.prefecturasatumare.ro.

 

comentarii

de Horia Mărieș la 6 martie 2015 - 19:58

Urmare unor critici total nevinovate exprimate ieri pe aici pe la Comentariile din BdeC, Cancelaria Prefectului a completat Comunicatul (vezi și link-ul din articol care te conduce direct la frumoasa poză a Prefectului) și a menționat că respectiva „Procedură operațională” se găsește pe site-ul Instituției Prefectului SM, la secțiunea „Noutăți”.
Așa este mult mai bine. La sectiunea „Noutăti” , se poate citi acum cu susul paginii in dreapta și cu josul paginii în stânga displayului documentul respectiv, 26 de pagini:

http://www.prefecturasatumare.ro/images/stories/Fisiere/Control%20legalitate/procedura%20de%20lucru%20anexa%20la%20hot.14%20din%2005.03.2015.pdf

Mai faceți Vă rog doar un foarte mic efort intelectual, Doamnelor și Domnilor din Cancelaria Prefectului de SM și rotiți cu 90 grade spre stânga toate paginile documentului .pdf, pentru ca să fim nevoiți să nu ne rupem gâtul citindu-l.

Vă mulțumim pentru înțelegere și pentru fructuoasa colaborare.

de Horia Mărieș la 6 martie 2015 - 20:27

Erată: … „pentru ca să nu fim nevoiți să ne rupem gâtul citindu-l.”

de Horia Mărieș la 6 martie 2015 - 22:22

„…… în şedinţa ordinară de joi, 5 martie 2015, de la ora 10,00, membrii Comisiei Judeţene pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor au aprobat “Procedura operațională de lucru privind stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor”. Această procedură a fost transmisă spre informare şi aplicare fiecărei Comisii Locale de Fond Funciar.”

In Procedură, apare lista membrilor Comisiei Județene de Fond Funciar (2015).

Al șaselea pe listă (cu voia Dvs.) este numitul Ioan Oneț.

Acest Ioan Oneț este cumva una și aceeași persoană cu consilierul local de Carei din partea PSD, numitul Ioan Oneț, azi având și funcția (acordată pe criterii eminamente politice) de director adjunct (parcă) la A.N. Imbunătățiri Funciare, Filiala Criș-Someș, Unitatea Satu Mare? Ca director, am aflat „pe surse” de la Ministerul Agriculturii, că la ANIF SM va fi reînscăunat un fost candidat la funcția de senator, un foarte vajnic specialist funciar in îmbunătățirea organizării nunților, botezurilor și a parastaselor mai vesele decât farșangurile, un actual membru al PMP (remember, ăsta este partidul ăla care se află azi în moarte clinică penală, cel al lui tanti Nuți Udrea și al lui Băse).

Dacă răspunsul la întrebarea de mai sus este unul afirmativ, sunt cât se poate de sigur, judecând după anemicele luări de cuvânt ale domnului consilier local Oneț în cadrul ședințelor CL Primăria Mun. Carei, că de acum încolo ianculeștenii își vor redobândi foarte repede drepturile pe care le-au avut asupra a cca 28 hectare de pădure comunală dispărută azi fără urme și își vor recupera și cele aproximativ (cel puțin) 28 hectare de pășune comunală dispărute fără urmă. De asemenea, ianculeștenii își vor redobândi și toate drepturile pe care le-au avut asupra Lacului (heleșteului) Ianculești.

Așa va fi oare, sau mă înșel (din nou) amarnic?

Lasati un comentariu