Concurs organizat de APM Satu-Mare

• publicat la: 1 aprilie 2015
Concurs organizat de APM Satu-Mare

Cu ocazia Zilei Mondiale a Păsărilor din 1 aprilie  Agenția pentru Protecția Mediului Satu Mare a organizat în etapa de evaluare a cantităților de baterii colectate și predate în perioada  ianuarie – martie 2015 din  cadrul  Programului de educație ecologică Ne jucăm și reciclăm  un “Concurs de pictat pe ou”.

Concursul a avut loc la ora 10.00 la Complexul de educație ecologică din Grădina Romei ”Casa verde” unde au participat câte 20 de preșcolari de la fiecare grădiniță câștigătoare  astfel:  locul I Grădinița cu program normal Beltiug, locul II Grădinița cu program prelungit nr.6 , locul III Grădinița cu program prelungit nr.7.

Scopul acestui program este conștientizarea tinerei generații cu privire la importanța colectării selective a bateriilor portabile.

Evenimentul a fost deschis de Doamna Director executiv  Elisabeta Bekessy din partea APM Satu Mare, Domnul Pîrcălabu Sorin reprezentantul CCR Logistic România,  Cristian Sasu Președintele Clubului LIONS Satu Mare, Doamna Elena Mărculesu din partea SC Alpin Recycling SRL care au subliniat importanța acestui eveniment pentru tânăra generație după care a fost dat startul acțiunii.

În cadrul “Concursului de pictat pe ou” criteriile de evaluare  au fost prezentarea, creativitatea, materialul folosit pentru pictat. După evaluarea  tuturor ouălor pictate și aranjate în coșulețe de către fiecare grădiniță, juriul a stabilit câștigătorii concursului astfel : locul I preșcolarii de la Grădinița cu program prelungit nr.6, locul II Grădinița cu program prelungit nr.7, locul III Grădinița cu program normal Beltiug.

La finalul concursului toți copiii alături de  educatoarele   coordonatoare au  primit diplome și cadouri oferite de către organizatori.

Întrucât  în perioada 15 martie – 15 aprilie se sărbătorește Luna pădurii APM Satu Mare şi-a propus ca în 8 aprilie să planteze un număr de 30 pomi în curtea Centrului rezidențial pentru îngrijirea persoanelor vârstnice suferinde de Alzheimer – Căminul de Argint din Viile Satu Mare, ocazie cu care un grup de 10 preşcolari însoțiți de cadre didactice vor ţine un moment artistic,  vor împărţi ouăle pictate persoanelor vârstnice din acest centru, după care vor participa la acțiunea de plantări alături de colectivul APM Satu Mare.

comunicat APM

Lasati un comentariu