Guvernul îşi consolidează electoratul cu măriri de salarii şi ajutoare sociale

• publicat la: 28 April 2015
Guvernul îşi consolidează electoratul cu măriri de salarii şi ajutoare sociale

Ministerul Finanţelor a anunţat că în primele trei luni ale acestui an s-a înregistrat un excedent bugetar de aproape 5 miliarde de lei ca urmare creşterilor veniturilor în special din industrie şi exporturi, puternic fiscalizate, şi a unui salt mai puţin consistent al cheltuielilor. În plus, execuţia bugetară pe primul trimestru arată o prăbuşire a investiţiilor publice, cu până la 25% faţă de perioada similară a anului trecut. Asta înseamnă că Guvernul ţine la ciorap 5 miliarde de lei fără să le dea drumul în investiţii, precum cele din infrastructură. În schimb, se observă un salt cu aproape 9% al cheltuielilor de personal, ceea ce înseamnă o creştere medie a salariului bugetarilor, şi un plus de 5,2% la asistenţa socială. Bugetarii şi asistaţii sunt două dintre categoriile de electorat pe care le are în vedere Guvernul PSD.

De exemplu, Cabinetul Ponta a aprobat recent un proiect de lege care prevede eliminarea principiului contributivităţii pentru pensiile militarilor şi stipulează că plata lor se face de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Afacerilor Interne şi Serviciului Român de Informaţii. Mai exact, pensiile foştilor militari, poliţişti, foştilor membri ai SRI sau Securităţii de dinainte de 1990, printre ei chiar şi torţionari, provin din banii celor care plătesc taxe şi impozite la statul român, adică de la noi toţi.

Frica de DNA apare cuantificată de asemenea în cifrele prezentate de Ministerul Finanţelor la capitolul cheltuieli cu bunuri şi servicii. Acestea au scăzut cu ceva mai mult de 3%…

sursa cotidianul.ro

Lasati un comentariu