La îndemnul primarului , am aflat de ce nu se filmează şedinţele de CL de la Carei

• publicat la: 29 aprilie 2015
La îndemnul primarului , am aflat de ce nu se filmează şedinţele de CL de la Carei

O sedinţă furtunoasă , plină de scântei si schimburi de replici acide între primar si consilieri a avut loc astăzi la sediul nou al primăriei Carei, de fapt sediul  care adăposteste departamentele agreate de domnul primar, pentru că, aşa cum am mai semnalat, serviciile care au orar de lucru cu publicul larg , inclusiv Starea Civilă cu Sala de Căsătorii, au fost exilate la Centrul Social,  clădirea fostei garnizoane de grăniceri,  reabilitată prin fonduri europene pentru a adăposti activităţi sociale .

Una dintre întrebările adresate primarului Kovacs de consilieri, la sesizarea a numerosi cetăţeni din localitate, s-a referit la lipsa transmisiunilor sedintelor Consiliului Local de către cele trei televiziuni  judetene, asa cum se proceda până acum căteva luni.

„Intrebati pe ei de ce nu vin sa filmeze” a fost raspunsul oferit de primarul Kovacs la intrebarea ce viza lipsa presei judetene si a transmisiunilor de la sedintele CL al municipiului Carei.

Curiosi să aflăm direct de la sursă care este motivul absentei îndelungate si încurajati de îndemnurile domnului primar, Buletin de Carei a decis să pună întrebarea  celor care sunt în măsură să dea un răspuns.

Domnul Alin Rentea, de la TV1 SM , a afirmat că nu a fost înştiinţat de data si ora desfăşurării sedintei, ori de cate ori a fost solicitat a dat curs invitatiei . Evident că nu poate să participe daca nu este instiintat de eveniment pentru a-l putea include in programul de lucru.

Am luat legatura si cu domnul Tulbure de la Nord-Vest TV si dumnealui a afirmat că nu a fost înştiinţat de evenimentul de la primăria Carei si ne-a îndrumat către directorul Răzvan pentru a afla mai multe detalii, domnia sa fiind persoana care ia deciziile finale.

La ITV, domnul  Darian Ienăşoiu , la fel ca şi colegii lui de la celelalte posturi TV,a  semnalat absenţa comunicării ,în  baza căreia se deplasează la un eveniment.  În lipsa unei înştiinţări de la primăria Carei  nu avea cum să afle despre derularea şedinţei CL Carei.

Am fost chiar ieri la Carei, am vrut să filmăm la ştrand, dar nu ne-a spus nimeni despre şedinţa de care întrebaţi. Noi mergem dacă suntem solicitaţi dar nu am primit niciun comunicat de presă„, a menţionat acesta.

Concluzia care se desprinde domnule primar, este cea la care Buletin de Carei  a ajuns de mulţi ani de zile şi pe care am semnalat-o mereu ca fiind o carenţă majoră a administraţiei locale:  Lipsa de comunicare şi de dialog!

În ultimii 3 ani cred că am primit 2 comunicate de presă din partea primăriei. Nu ne încălzeşte faptul că nici colegii sătmăreni nu primesc comunicate pentru că tot careianul e cel care este dezavantajat de lipsa de informaţie direct de la sursă. Dupa  repetatele nostre semnalari din anii trecuti, au fost organizate vreo 2 dezbateri publice dar si acelea la ore la care nu aveau  cum sa participe cei care au un loc de munca .

Tot de la colegii din Satu Mare am aflat domnule primar că aveţi restanţe la plata serviciilor solicitate lor dar nu cred că e restant salariul pe care îl plătiţi consilierului personal pe care l-aţi racolat din presa de limbă maghiară şi care pentru cei 2.200 lei lunar din 2008 încoace nici nu binevoieşte să se deplaseze la locul de muncă din primărie.
În consecinţă, motivul pentru care televiziunile locale nu filmează şedinţele de Consiliu Local Carei este cel bănuit de la bun început- nesolicitarea lor de către primar.

De ce nu doriţi  domnule primar   să vadă alegătorii prestaţiile celor pe care i-au ales să îi reprezinte?

De ce sunt privaţi contribuabilii careieni, cei care îşi plătesc conştiincios dările către stat şi bugetul local, de posibilitatea de a urmări desfăşurarea şedinţelor care de altfel sunt publice?

 

Daniela Ciută

 

comentarii

de Zabolás la 29 aprilie 2015 - 16:09

Îi este destul că-si vede mutra in oglindă in fiecare dimineață atunci când este obligat să se bărbierească.
Nu mai vrea să și-o vadă și pe ecranele televizoarelor, fiindcă până și lui îi este lehamite deja de ea.
Și-ar da mutra și capul la schimbat, dar nu poate, fiindcă are capul mult prea bine lipit cu prenadez de gât.

de bibicu la 29 aprilie 2015 - 16:18

da hinu de primar unde era ascuns???? era prea demevre si mirosea a buli de ieri sara???
dikteaza iara jena comunista ce sa scrie la gazeta de perete udemeristopesedista

de gigi la 29 aprilie 2015 - 18:36

Asa cum am mai scris ;MAFIA pesedisto-udemerista functioneaza forte bine la nivel judetean dar ma intreb pana cand, D N A nu functioneaza pentru ca si acesta este deja pesedizat!!!

de Mosu la 29 aprilie 2015 - 19:12

Oare pana cand isi perimite acest Gabor sa-si bata joc de populatia orasului??
Chiar nu doreste nimeni sa-l ia putin la intrebari?
Chiar nu mai stiu ce sa cred!!

de Horia Mărieș la 29 aprilie 2015 - 20:23

@Moșule, ai inceput să pui întrebări foarte ciudate. Ca de exemplu: „Oare pana cand isi permite acest Gabor sa-si bata joc de populatia orasului?? Chiar nu doreste nimeni sa-l ia putin la intrebari?”
Gabor se scrie cu literă mică. Gaborul in schimb și-a pus in gând să țină și cu dinții tot tineretul și toți Moșii în Carei. Să-i lege de glie. Ia de te uită ( adică vezi articolul despre ședință publicat în nagykaroly de pe domeniul ro.

În schimb, mie mi se pare interesant că au început să apară ca replică la textul autorului și comentarii ca cel de mai jos.
Oare incepe să se „scoale” conștiința și în alte etnii?
Eu unul cred că-i doar un foc de paie.
Își revin ei la anul, li se „culcă” din nou la alegerile locale.
Votează din nou în turmă covaciul.
Dacă nu-i dă A.N.I. cu șutul în tur până atunci.
Procesul covaciului la ICCJ este parcă în luna mai.
Nu mai e mult până atunci și o să aflăm deznodământul.

„lucky84 2015-04-29 19:56:26
Az igen! Micsoda helyzet felismerés!Gratulálok uraim! Nem a munkahely és egyetemek hiánya miatt hagyják el szeretett városukat a fiatalok? Ezekkel a dolgokkal úgy látszik minden oké van Nagykárolyban! Uraim tele van a város munkanélkülivel!!! Ezt nem látják vagy nem akarják látni!!! Ha nem tudnak róla, hogy mennyi munkanélküli van a városban akkor ha fel tudnak kelni tisztelt tanácsos urak menjenek ki egy hétköznap reggel 6 orara a központba és nézzék meg,hogy mennyien kénytelenek naponta Szatmárnémetibe utazni a munkahelyükre mert Nagykárolyban nincs munkalehetőség!Az utóbbi 6 évben csak bezártak gyárak de újak nem létesültek Nagykárolyban! Azért ez több mint fura! Gratulálok a munkájukhoz uraim! Uraim, na hagyjuk inkább!”

(Textul ăsta sună a revoltă, cam cum a fost revolta aia din 1907).

de Horia Mărieș la 29 aprilie 2015 - 20:48

Erată: dosarul Kovacs Eugen vs. Agentia Nationala de Integritate, recurs, obiect: incompatibilitate, se va judeca la Înalta Curte de Casație și Justiție în data de 17.06.2015 la ora 11:00.

de Buletin de Carei la 29 aprilie 2015 - 21:51

In sala de sedinte a Consiliului Local Carei nu a fost prezent la sedinta de azi 29 aprilie nimeni de la presa judeteana de limba romana si totusi, pe gazeta condusa de finul domnului primar apare un articol semnat de Bogdan Tulbure in care apar mai multe erori, mai mult sau mai putin voite. Pentru respectarea adevarului, le punem la dispozitia colegilor nostri inregistrarea filmata, pentru a putea corecta scaparile. Propunerea de recompensare cu 8 mii de lei a performantelor elevului de la liceul Teoretic apartine liberalului Ilie Ciută, chiar dacă e greu de digerat pentru unii. Provocările primarului au atras replici pe măsură din partea consilierilor liberali. Nici un cuvant despre corectarea Procesului Verbal de la sedinta trecuta unde era consemnat faptul ca liberalii au votat impotriva salariilor medicilor de sarbatori, pentru ca gazeta condusă de finul primarului Kovacs să emită ştiri eronate. corectura odată efectuată, se poate reveni cu o erată la falsa ştire publicată fără ca cineva din redacţie să fie prezent la şedinţă. Nu apare în articolul de astăzi nici situaţia cu iz penal de la SC pieţe parcări SRL de primăria Carei, dezbătută pe larg , şedinţa durând 2 ore.

de Silviu la 29 aprilie 2015 - 21:57

jena datornica a Careiului le plateste tv judetene ca sa nu vina la sedinte nu ca sa vina!
de ce nu scrieti cati jurnalisti satmareni si udemeristi sunt platiti ca PFA din banii careien ilor???
cu firmele personala a dat faliment jenica prostu si acum distruge si bugetul orasului…parca cu onetoiu din ianculesti era asociat jenikul si ala alt bandit mare iubitor de bani furati! se plimba cu masina toata ziua in carei si are pensie de 980 de lei de handicapat de vedere si a fost in stare sa isi schimbe domiciliul de ianculesti ca sa primeasca ajutoare alimentare ca ultimul asistat social de la blocul ghetou!

de Horia Mărieș la 30 aprilie 2015 - 09:41

Haoăleu, mâncați-aș gurița ta!
Aștia de la DNA, ca să ajungă la Careii Marii, au luat-o prin Miercurea Ciuc și prin Iași!

http://m.adevarul.ro/locale/iasi/perchezitii-dna-primaria-iasi-domiciliul-primarului-gheorghe-nichita-1_5541bd82cfbe376e35b2ff53/index.html

de denis la 30 aprilie 2015 - 17:04

sper sa vina dna si la carei

de alexandru la 1 mai 2015 - 07:57

fuge de adevar primaru ca scaraotchi de tamaie si crede ca daca interzice filmar;ile nu sr afla oin oras de mi8nciunile lui!!!!
primarul a fugit dsin sala de sedinte cand au venit ianculestenii acum 2 ani ca sa isi apere dreptul la pasune si voi vreti sa fie de acord cu filmrile unde se vede cum le curge ura fata de romani pe gura?

de CJ Satu Mare la 1 mai 2015 - 12:54

https://vimeo.com/126585486

Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, a propus, într-o conferinţă de presă, ca numele judeţului Satu Mare să revină la cea din perioada interbelică şi anume de Sătmar. Ştef a anunţat că va face demersuri în acest sens fiind de părere că astfel se restabileşte o denumire istorică şi se renunţă la interpretarea de „sat mai mare”.

“Nu este corect să porţi denumirea de Satu Mare. Ce suntem noi, sat mai mare? Municipiul poate să fie Satu Mare, nu avem nimic împotrivă, dar judeţul şi în perioada interbelică a fost Sătmar, Szatmar, Sathmar. M-au acuzat unii că maghiarizez judeţul, dar nu e aşa, în română e Sătmar, în maghiară e Szatmar, şi în germană era Sathmar. În Maramureş trăiesc maramureşeni, în Bihor bihoreni, numai în Satu Mare trăiesc sătmăreni dar numele judeţului e altul, noi atunci ar trebui să fim satumăreni. Dacă noi suntem sătmăreni judeţul ar trebui să se numească Sătmar. E o regulă simplă. Trebuie să mergem înapoi să vedem, numele judeţului e corect? Nu. Nu ar încurca pe nimeni. Ar trebui organizat un referendum. Se poate organiza în aceeaşi perioadă cu alegerile locale, eu la asta m-am gândit. Schimbarea de nume mie mi se pare de bun simţ. Voi face demersuri pentru schimbarea denumirii“, a afirmat Adrian Ştef.

(sursa adevarul.ro/locale/satu-mare)

Primarul Dorel Coica, despre schimbarea denumirii judeţului: Adrian Ştef a copiat ideea de undeva. Mereu îi place să-i imite pe alţii.

Dorel Coica, primarul municipiului Satu Mare se declară amuzat de ideea preşedintelui Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, privind schimbarea denumirii judeţului în Sătmar. Edilul şef a declarat că ideea nu este originală, dar acest lucru nu îl suprinde, deoarece preşedintelui Adrian Ştef îi place foarte mult să-i imite pe alţii.

„Este o iniţiativă proprie pe care n-o comentez. Spun doar că e un proiect copiat de pe undeva. De fapt, lui Adrian Ştef mereu îi place să copieze pe cineva sau ceva, şi are mai multe modele. Unul dintre acestea. după cum s-a putut observa. este chiar primarul municipiului, Deocamdată nu am văzut concret ce-i ideea asta a domnului Ştef, preluată de undeva, eu am de făcut lucruri cu adevărat serioase” – a declarat Dorel Coica.

(sursa voceatransilvaniei.ro)

de rdms la 1 mai 2015 - 13:50

bine horika

de Horia Mărieș la 1 mai 2015 - 14:30

@rdms

V-a placut? Mă bucur.
Maine ies pe piață cu un alt video.
Cel cu arestarea primașului de către D.N.A.
Mai am unul si cu arestarea lui Govor.
Ca să aibă primașul companie aleasă la pârnaie.

de gigi la 3 mai 2015 - 09:42

daca vrea referendum pentru schimbarea numelui judetului,STEF sa-l faca din banii sai si a lui Silaghi nu din banii nostri!

Lasati un comentariu