Ministerul Culturii din România iese din nou în evidenţă

• publicat la: 26 aprilie 2015
Ministerul Culturii din România iese din nou în evidenţă

Ministrul Culturii, care a participat la un eveniment dedicat Zilei Internaţionale a Cărţii, l-a confundat pe William Shakespeare cu un celebru personaj al acestuia, Hamlet, potrivit Digi24.

Ministrul Culturii a ţinut să sublinieze importanţa datei de 23 aprilie, ziua în care s-a născut William Shakespeare, creatorul personajului Hamlet.

Ionuţ Vulpescu: „Sigur, este o zi importantă pentru că e legată de unul dintre cei mai mari scriitori pe care i-a dat umanitatea, de Cervantes şi de Hamlet”.

Şi fostul ministru al Educaţiei, Remus Pricopie a făcut o gafă, în direct la Digi24.

Remus Pricopie: Nu ştiu dacă s-au născut într-un oraş anume, pentru că ei au fost găsiţi de cineva în pădure, într-un cuib. Nu cred că vulpea nu era un cetăţean al vreunui… (Elena Vijulie: Nu era vulpe, era lupoaică.) Da, lupoaica nu era cetăţean. Şi era mitul de întemeiere a Romei. Iar Roma a venit după.

Şi tot în emisiunea Kilometrul 0, Călin Popescu Tăriceanu a uitat numele unui roman al lui Mircea Eliade despre care spunea că i-a plăcut foarte mult.

Elena Vijulie: Ce carte v-a marcat în copilărie?

Călin Popescu Tăriceanu: Nu-mi mai aduc aminte, probabil ceva de aventuri.

Elena Vijulie: Atunci ce roman v-a marcat?

Călin Popescu Tăriceanu: Meitrei, al lui Mircea Eliade.

Preşedintele Senatului a mai fost autorul unei gafe îndelung comentate. A mers să viziteze noul pod de la Agigea, dar l-a confundat cu vechiul pod şi nici la insistenţele presei nu s-a lăsat convins că greşeşte, consemneaza cotidianul.ro.

Din pacate, Ministerul Culturii  este considerat o Cenusăreasa a guvernului, unde sunt numite persoane care nu au nimic a face  cu actul cultural, cum a fost si cazul ministrului Kelemen Hunor, medic veterinar si politician. In ultima perioadă în care a deţinut  funcţia de Ministru al Culturii din România, una din institutiile aflate în subordinea acestui minister, Directia Judeteana de Cultură Satu Mare, a emis  adresa  586 din 29.09.2014 , prin care se aduce la cunoştintă că busturile  personalităţilor românesti pot fi amplasate numai intr-un anumit perimetru, trasat pe baza „mentalităţilor si trecutului istoric al  locurilor” .  În lipsa unui arhitect în cadrul primăriei Carei, Serviciul Urbanism a propus locurile vizitate de Maiestatea Sa, regele Ferdinand al României ca posibile locuri de amplasament pentru bustul acestuia, locuri refuzate constant de consilierii UDMR.

Nu se face referire daca  se tine seama de trecutul istoric din perioada ocupati ei hortiste sau din alte perioade. Cert este că adresa ce poarta semnătura si stampila unei institutii aflate in subordinea Ministerului Culturii din România, îngrădeste drepturile unei comunitati românesti dintr-un oras din România de a-si amplasa busturile personalităţilor dorite.

Direcţia Judeţeană de Cultură Satu Mare şi nici alte instituţii ale statului român, nu au  reacţionat în niciun fel când primarul UDMR din Carei, prin consilierii majoritari UDMR,  a interzis amplasarea unui bust al poetului naţional Mihai Eminescu  în municipiul Carei din România.

Cu alte cuvinte,  bustul poetului naţional al României  este interzis  a fi amplasat într-unul din oraşele României!

redactia

comentarii

de Bubu la 27 aprilie 2015 - 12:26

Fiți profesioniști, ce naiba. A greșit omul si in secunda următoare sa corectat.

de ocean la 27 aprilie 2015 - 12:59

asa profesionisti ca bubu care scrie ‘sa’ corectat? agramatu’ ia apararea la alt ignorant da’ cu suficient tupeu sa accepte un post de ministru….asteptam si corectura de la carei si de la directia de cultura udemerista judeteana

Raspunsuri

Lasati un comentariu