Corul din Finteuşul Mare vine la Carei prin finanţare de la Ministerul Culturii

• publicat la: 1 noiembrie 2018
Corul din Finteuşul Mare vine la Carei prin finanţare de la Ministerul Culturii

Manifestările dedicate Zilei  Naţionale  din Anul Centenar nu sunt finanţate de Primăria Carei din bugetul local ci de Ministerul Culturii din România. Corul din Finteuşul Mare va concerta în data de 29 noiembrie 2018 la Carei, la 96 de ani de la trecerea la cele veşnice a preotului patriot Vasile Lucaciu.

Cu ocazia Zilei Naționale a României și a sărbătoririi Centenarului, Centrul Cultural al Municipiului Carei, în colaborare cu Direcția de Cultură Carei și Centrul de Promovare a Turismului Cultural, pregătește o serie de evenimente culturale de excepție, în Sala Cavalerilor a Castelului Károlyi, și în aer liber, la Monumentul Ostașului Român și în Parcul Dendrologic.

Proiectul ”La Mulți Ani, România!”, finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale, cuprinde expoziții, dezbateri, momente de poezie, concerte și recitaluri de muzică simfonică, corală, folk, populară, ușoară și dansuri moderne și populare.

Astfel, în perioada 29 noiembrie – 1 decembrie 2018, vor fi prezenți la Carei, printre alții, Corul bărbătesc din Finteușul Mare, Ana Holdiș Pop, Petrică Mureșan, Ducu Bertzi, Narcisa Suciu, DJ Project, Marius Ciprian Pop, alături de alți artiști, formații și ansambluri din Carei, Satu Mare și Baia Mare.

Proiectul depus în luna aprilie, a fost propus spre finanțare luna trecută și constituie o premieră locală în organizarea de evenimente dedicate Zilei Naționale a  României. Primăria Carei nu alocă în Anul Centenar bani pentru manifestări dar nici nu participă la evenimentele organizate de asociaţiile româneşti din oraş.

La Mulţi Ani România!

Buletin de Carei

Lasati un comentariu