ABUZ în serviciu şi dispreţ total faţă de istoria României din partea primarului Careiului

• publicat la: 7 mai 2015
ABUZ în serviciu şi dispreţ total faţă de istoria României din partea primarului Careiului

Amplasarea bustului regelui Ferdinand la 95 de ani de la vizita sa în Careii Mari a fost blocată în cursul anului 2014, de primarul Kovacs prin consilierii săi majoritari de la UDMR pe motiv că e …campanie electorală.   Proiectul de hotărâre initiat de PNL Carei , prin care se solicita amplasarea bustului Suveranului României pe locurile vizitate de către acesta  în mai 1919, nu a fost bine văzut de coalitia antiromânească din primăria Carei.

Iniţiatorii proiectului au depus inclusiv un plan de situatie în care era marcat exact locul dorit, spre deosebire de locul actual de amplasament care nu dispune de nici un plan de situatie care să fii fost aprobat de Consiliul Local!

In conditiile în care Consiliul Judetean a  achitat bustului realizat de  sculptorul Radu Ciobanu pentru data de 21 mai 2014, dată la care  careienii aniversau 95 de ani de la vizita familiei regale în Careii Mari, consilierii UDMR si primarul Kovacs nu au fost de acord cu amplasarea lui în niciunul din parcurile orasului. Numeroase tratative au fost purtate de către conducerea CJ , preşedintele PNL Carei, consilierul Ilie Ciută si primarul Kovacs. Toate s-au lovit de neputinţa primarului de a decide ca bustul să fie amplasat în parc.

”mă  forţaţi să spun că rugămintea familiei Karolyi este să nu amplasăm pe nimeni  în  curtea castelului  înafară  de familia  lor.  Nu  forţaţi  lucruri ce nu e bine  să  forţaţi!”  sunt afirmaţiile primarului de la şedinţa din 24 iunie 2014, consemnate în Procesul Verbal al şedintei respective.

 

Nu vă miroase a ABUZ in SERVICIU domnilor din institutiile statului , plătiţi să vegheati  la respectarea legilor României?

Cum se poate amplasa un bust pentru care nu au fost înaintate actele de solicitare a aprobărilor legale?  Înainte de şedinţa din data de 6 mai 2015 a Comisiei Zonale Monumentelor, încă nu era înregistrată solicitarea de amplasare a bustului regelui Ferdinad în spaţiul de lângă  sensul giratoriu!

Când sătenii din Ianculesti au venit în număr de 70 la sedinta de CL din primăria Carei  să îşi apere dreptul de folosinţă  al păşunii comunale, au fost  mobilizate forte impresionante de ordine ca să îl apere pe primar, adică  tocmai pe  cel care încerca să le ia dreptul de folosinţă al păşuniii si să o transforme în …pădure de pin negru .

Cum veti proceda acum domnule primar  ca să băgati pumnul în gură comunităţii românesti care îşi cere dreptul de a-si apăra istoria locală  înveninată de domnia voastră cu mentalităţi depăşite?

Am urmărit echipele de agenti de la Politia Locală care supravegheau lucrările de amenajare a soclului pentru bustul regal amplasat în bătaie de joc si total dispret, în cea mai mare intersectie a oraşului . Am luat la cunoştinţă  de presiunile la care sunt supusi cei care au curajul să îşi exprime părerile şi să fie demni  români, fără  a sta cu capul plecat din varii interese finaciare.  Nu puteţi să cumpărati toti românii, nici măcar   „ţăranoii” cum îi numiti   în cercuri restrânse pe cei de la sate!  Unii mai au şi principii.  Ameninţările la adresa colaboratorilor si prietenilor mei nu fac decât să îi călească.

Incercările lamentabile de a  implica biserica în tot acest circ nu vă fac cinste, mai ales că amplasamentul nu este în curtea bisericii cum poate ar fi fost indicat, stiut fiind că suveranul şi-a botezat toti copii în religia ortodoxă a ţării căreia i-a condus destinele cu demnitate si cinste.

Din suita regală nu a făcut parte numai Iuliu Maniu. A fost prezent si generalul Moşoiu, decorat de Suveran alături de  trupele de ostasi români ce îl însoţeau .

REGELE FERDINAND I PRIMEŞTE RAPORTUL GENERALULUI TRAIAN MOŞOIU LA CAREII MARI

REGELE FERDINAND I DECOREAZĂ PE LOCOTENENTUL GHICA DIN REGIMENTUL 14 ARTILERIE

REGELE FERDINAND I ŞI REGINA MARIA TREC ÎN REVISTĂ TRUPELE DIVIZIEI A 2-A VÂNĂTORI

GENERALUL TRAIAN MOŞOIU ŞI REGELE FERDINAND I TREC ÎN REVISTĂ GARDA DE ONOARE PE PERONUL GĂRII DIN CAREII MARI

REGELE FERDINAND I DECOREAZĂ PE GENERALUL DABIJA, COMANDANTUL DIVIZIEI 2 VÂNĂTORI

REGELE FERDINAND I ŞI REGINA MARIA ÎN VIZITĂ LA CASTELUL KAROLYI

Ne puteti împiedica şi interzice să amplasăm busturile personalităţilor românesti în locurile dorite de noi, în parcurile oraşului,  domnule primar Kovacs dar NU NE PUTETI   interzice să simţim româneşte si să ne respectăm  personalităţile  cu care se mândreşte  poporul  român!  Răutăţile proliferate pe bandă rulantă la adresa comunităţii româneşti din Carei nu vă fac cinste, asta dacă mai aveţi noţiunea cuvântului.

Istoria să vă judece.

Aveti in continuare imagini cu busturile personalitatilor maghiare din oras, modalităţi de amplasare  INTERZISE românilor din municipiul Carei.

 

Daniela Ciută

comentarii

de Horia Mărieș la 10 mai 2015 - 15:38

@sorin florut la 10 May 2015 – 15:08

Mulțumesc. O să caut.

de sorin florut la 10 mai 2015 - 19:10

In poza cu numarul 9, sunt 4 mirese din Oas cele ce discuta cu suveranii României.

de Zsolt Torok la 11 mai 2015 - 21:59

Io spune foarte corect de rege Carol si micutul fiu lor de Hohentzoller care este mare prietenie cu Hitler si este mare fascimul la el, nu merita memoar deioc !

de tokes vasile la 11 mai 2015 - 22:13

io spune la tine foarte corect ca hitler a fost cu radacini magyar si cu horty al nostru a fost mare prieten si te rog sa nu furi la noi prietenii si sa dai pe ei la romanii ca nu merita sa aibe asa prietenii deloc !

de andrei la 11 mai 2015 - 22:36

@tokes vasile
bingo!
nici eu nu cred ca un rege ca si carol sa fi avut prieteni ca si horty neam cu hitler care au gazat pe romani si evrei. puii lui horty au ajuns si pe la carei la strada caplenilor unde sta un tamplar plin de datorii si la fel de multa ura impotriva romanilor.

de zoltan la 19 mai 2015 - 20:42

Cei care au batjocorit bustul regelui ferdinand sa le fie rusine.

de mircea la 19 mai 2015 - 20:58

si eu sunt de acord!
nu poti sa iti bati joc de regele Romaniei si sa il pui la un colt de strada.
daca nu cereau liberalii bust pentru Ferdinand nici nu stia kovacs si stef cine a fost asta….

de bekali la 20 mai 2015 - 15:42

vulturicul plesuv scrie de zor dosarele ca sa le duca la comisie ca nu are aprobare pentru busturi….ati pus un bust fara autorizatie toti PREFECT SI PRIMAR SI PRESEDINTE DE CONSILIU JUDETEAN TOTI ATI CALCAT LEGEA IN PICIOARE MAFIOTILOR!

Lasati un comentariu