Schimburi economice România – Italia de peste 12 miliarde de euro

• publicat la: 8 mai 2015
Schimburi economice România – Italia de peste 12 miliarde de euro

Schimburile comerciale dintre Italia şi România au atins un nivel record anul  trecut, de 12,5 miliarde de euro, a anunţat Ambasadorul Italiei la Bucureşti, ES  Diego Brasioli. În acelaşi timp numărul firmelor italiene nou înfiinţate în România  a crescut cu zece la sută în 2014.

„Anul trecut nu a fost un an foarte uşor, dar în ciuda acestui fapt am observat o creştere cu 10 la sută a numărului firmelor italiene care s-au înfiinţat în România şi acest lucru a fost foarte important şi a demonstrat încă o dată, în ciuda   aparenţelor, că italienii au încredere în România. Am atins un nivel record de  schimburi comerciale de aproximativ 12,5 miliarde euro. Perspectivele sunt foarte  bune, avem date şi informaţii încurajatoare asupra acestei evoluţii”, a afirmat   Diego Brasioli, potrivit Mediafax.

România este un loc foarte apreciat şi de încredere pentru investitorii italieni, iar nivelul schimburilor comerciale între Italia şi România este unul foarte bun,  „dar se poate face mai mult”, a mai spus Ambasadorul italian.

Aceste cifre confirmă previziunile făcute de Camera de Comerţ şi Industrie a  României în Italia (CCIRO Italia), în legătură cu potenţialul de creştere economică  pe relaţia România – Italia. „Principalul motiv pentru care am înfiinţat CCIRO  Italia în 2013 a fost tocmai convingerea că aceste schimburi economice au un mare  potenţial de creştere. Activitatea intensă a CCIRO Italia de la înfiinţare până  acum, formurile economice şi misiunile economice organizate în România cu  investitori din Italia au reprezentat contribuţia noastră la acest rezultat record.
Parteneriatul între Guvernul României prin Ministerul Energiei, Întreprinderilor  Mici și Mijlocii și Mediului de Afaceri și CCIRO Italia dar şi excelenta colaborare  dintre CCIRO Italia şi Camera de Comerț Națională a României vor contribui şi mai  mult la dezvoltarea schimburilor economice România-Italia prin programul ”Redăm  încrederea investitorilor români și italieni în economia românească” lansat la Roma
pe 28 februarie 2015 de către cele 3 instituții”, a afirmat preşedintele CCIRO  Italia, Eugen Terteleac.

Preocupările pentru sprijinirea schimburilor economice şi atragerea investitorilor  români din Italia ale Camerei Naționale denotă și din faptul că CCIRO Italia  reprezintă interesele sistemului cameral românesc în Italia, preşedintele CCIRO  Italia, Eugen Terteleac fiind consilier onorific personal al preşedintelui Camerei   de Comerţ şi Industrie a României, Mihai Daraban.

Lasati un comentariu