Ştampila va dispărea de la 1 iulie şi în România, spun oamenii de afaceri

• publicat la: 12 mai 2015
Ştampila va dispărea de la 1 iulie şi în România, spun oamenii de afaceri

Oamenii de afaceri solicită autorităţilor simplificări suplimentare în zona administrativă, după ce au obţinut promisiunea Ministerului Finanţelor Publice de a se elimina ştampila din data de 1 iulie a acestui an.

”Odată cu acest nou Cod Fiscal, zona de fiscalitate e cumva acoperită. Cred că pasul logic următor ar fi cel al simplificării administrative. Aici vorbim de lucruri extrem de concrete: de ce este nevoie de ştampilă? (…) Nu ştiu dacă ne putem imagina o Românie fără ştampilă, dar e deja o realitate în Republica Moldova. Ne-a luat-o înainte, de trei luni au această reglementare, au scos ştampila. Cred că mai sunt două ţări în Uniunea Europeană în acest caz: România şi Bulgaria”, a declarat marţi Florin Jianu, fost ministru delegat pentru IMM-uri, citat de Agerpres.

La rândul său, omul de afaceri Dragoş Anastasiu a menţionat că eliminarea ştampilei a fost promisă de Ministerul Finanţelor Publice mediului de afaceri. ‘Va dispărea, aşa ne-a promis Ministerul de Finanţe, că de la 1 iulie dispare’, a precizat Anastasiu.

Integral pe capital.ro

Lasati un comentariu