Un sătmărean la Amintiri din vatra satului

• publicat la: 27 mai 2015
Un sătmărean la Amintiri din vatra satului

Binecunoscutul moţ de câmpie Răzvan Roşu, de la Asociatia Nepoţii lui Iancu din Marna Nouă, a fost solicitat  în cursul săptămânii trecute de postul radiofonic Radio Renaşterea   pentru a-şi spune povestea.

Deşi a trăit o parte importantă a vieţii sale la oraş, Răzvan Roşu nu s-a putut desprinde de lumea satului, acolo unde își are rădăcinile, și anume la Mărișel, județul Cluj. Atât în ţară, cât şi în străinătate Răzvan poate fi foarte uşor recunoscut, deoarece zilnic se îmbracă în haine specifice zonei Munţilor Apuseni. Totodată are permanent la el, după curea, câteva fluiere.
Este tânăr, a studiat Etnologia din cadrul Facultăţii de Istorie şi Filosofie a Universității “Babeș-Bolyai” și dorește ca lumea satului să nu devină o amintire. În acest scop, după terminarea facultăţii, s-a înscris la masterat, la secţia „Istoria și socio-antropologia epocii moderne” a Universitătăţii Babeș-Bolyai și la departamentul de Studii Sud – Est Europene „Südosteuropastudien” Friedrich Schiller Universität din Jena, Germania.

Lasati un comentariu