Ziua României pe Broadway

• publicat la: 5 May 2015
Ziua României pe Broadway

Cea de-a XVI-a editie a Festivalului Ziua României pe Broadway va avea loc duminică, 10 mai 2015, in New York, pe Broadway, între Liberty Street si Bowling Green Plaza.

Festivalul România Broadway este un eveniment istoric, unic si valoros, recunoscut de autoritatile statului si al orasului New York.

In anul 2010, guvernatorul David Paterson a proclamat luna mai, “Luna Traditiilor si Istoriei Româneşti” la New York si ziua de 1 mai, Ziua Românilor la New York.

Tara noastră este singura din lume care isi serbeaza ziua pe celebrul bulevard Broadway si ca in fiecare an isi promoveaza valorile culturale.

Organziat de catre Fundatia “Fratii Minovici”, in colaborare cu Institutul Cultural Roman, Camera de Comert Romano-Americana si Fundatia Culturala ZIUA USA, evenimentul gazduieste in acest an regiuna Botosani, Moldova si regiunea Banat.

Artisti, dansatori, muzicieni si mestesugari din Romania vor fi prezenti in fata unui public din peste o suta de tari, o buna parte turisti care pe langa participarea la festival vor vizita si perimetrul acestuia, care include Bursa New York (NYSE), Statuia Libertatii, 9/11 Memorial si World Trade Center.

Mai bine de 25.000 persoane sunt asteptate la eveniment, intr-un cadru autentic romanesc, in inima orasului New York.

Invitatul de de onoare si keynote speaker in acest an va fi Mike Turner, membru al Congresului American si Co-Presedinte al caucus-ul Romanei din Congresul Statelor Unite, Chairman al Delegatiei SUA si Presedinte al Ansamblului Parlamentar NATO pentru Europa.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu