Poliţia ne informează…

• publicat la: 30 iunie 2015
Poliţia ne informează…

         La data de 29 iunie  2015, orele 20.30, poliţiştii rutieri careieni au depistat în trafic pe DN 19, între localităţile Moftinu Mic şi Carei, autoutilitara marca Mercedes, condusă de un maramureşean, în vârstă de 53 de ani.

Oamenii legii l-au testat pe conducătorul auto, cu aparatul etilotest, care a indicat o concentraţie de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat, i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere, de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

                                         Infracţiune de lovire

 

Luni seara poliţiştii din Livada, au fost sesizaţi prin apelul de urgenţă 112 despre faptul că pe raza localităţii o persoană ar fi fost agresată.

Oamenii legii s-au deplasat de urgenţă la faţa locului, iar în urma verificărilor efectuate au stabilit  că între doi bărbaţi a avut loc o altercaţie, în timpul căreia Tiberiu L. l-ar fi înţepat pe Ştefan M. cu un cuţit, în membrul inferior drept.

Victima a fost transportată la Spitalul Judeţean Satu Mare, în vederea acordării îngrijirilor medicale necesare.

Incidentul s-ar fi produs pe fondul consumului de alcool şi a unor neînţelegeri.

S-a întocmit dosar penal şi se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de lovire sau alte violenţe.

         Poliţiştii din cadrul Biroului de Ordine Publică pentru mediul Urban din municipiul  Satu Mare au desfăşurat luni o acţiune pe linia normelor de convieţuire socială fapte prevăzute de Legea 61/1991r şi combaterea infracţiunilor stradale, în zone  intens circulate ale municipiului  respectiv zona  Calea Traian, bulevardul Lucian Blaga, Piaţa Libertăţii şi strada Careiului  ocazie cu care au fost aplicate  contravenţii  în valoare de 3500 lei.

În cadrul acţiunilor desfăşurate luni   pe raza municipiului şi a  judeţului Satu Mare  pentru reducerea riscului rutier  şi pentru prevenirea evenimentelor rutiere au fost reţinute 3 permise de conducere pentru nerespectarea regimului legal de viteză, consum de alcool şi neacordarea priorităţii de trecere pietonilor. De asemenea au fost aplicate 145 contravenţii  în valoare  18000 lei.

Lasati un comentariu