Noi lucrări la noua Primărie inaugurată

• publicat la: 24 octombrie 2015
Noi lucrări la noua Primărie inaugurată

La noul sediu al  Primăriei  Carei lucrările de construcţii sunt în toi. Inaugurată cu surle şi trâmbiţe în data de 25 octombrie 2014, în prezenţa a numeroase oficialităţi, Primăria Carei a pus din nou schelele de construcţii.

Partea de la parter unde vor funcţiona birourile Serviciului de Taxe şi Impozite Locale a fost finalizată şi va fi deschisă pentru careienii contribuabili, din data de 26 octombrie.

Au mai rămas la Centrul Social Starea Civilă şi Sala de Căsătorii, Biroul Agricol precum şi serviciul Spaţiul locativ .

Pentru birouri se amenajează o sală generoasă de şedinţe, amplasată în imediata apropierea   sălii de şedinţe  a CL. Aceasta a fost compartimentată cu pereţi din zidărie uşoară şi vor rezulta 5 birouri.

În Sala Festivă au fost montate schele pentru lucrări de finisare de către o firmă sătmăreană.

Pentru o corectă informare, vă reamintim că noul sediu al primăriei Carei a beneficiat de un contract de execuţie de lucrări cu numeroase acte adiţionale. Termenele de dare  în folosintă au fost mereu amânate deşi  pentru  fostul sediu se plăteau chirii de peste 12.000 lei lunar.

Până la această dată, au fost deja investiţi 2 milioane de euro pentru renovare dar imobilul nu este încă finalizat.

Prin comparaţie, Primăria oraşului Zlatna a reabilitat un fost palat princiar, timp de 3 ani,  printr-o investiţie de  2,2 milioane de lei asiguraţi de la bugetul local.

La Carei, pentru renovarea unei clădiri cu destinaţia  Primărie, Contractul de lucrări 1679  a fost semnat la data de 9 februarie 2010 si avea ca termen de finalizare luna noiembrie anul  2011.  Contractul este întocmit net în favoarea executantului şi defavorizează instituţia Primăriei.

Astfel, este stipulat că dacă beneficiarul, Primăria Carei nu plăteşte lucrările conform graficului, penalizările să fie de 0,2%/zi în timp ce penalizările pentru executant în caz de nepredare la termen să fie de doar 0,1%/zi  dar  nu mai mult de 10% din valoarea lucrării.

Primăria Carei  nu a avut până în prezent nici o tentativă de punere în aplicare a condiţiilor din contractul 1679/9.02.2010.

Clădirea trebuia  predată la cheie în noiembrie 2011 iar eşalonarea plăţilor  era până in 2015.(aici)

Administraţia locală a tipărit chiar şi un pliant  cu ocazia bilanţului anual,din 2013,  unde a menţionat că gradul de realizare al lucrărilor este de 80% dar …”se lucrează în prezent la consolidarea structurii de rezistenţă” ! ,  la doi ani de la expirarea termenului de finalizare.

La un an de la tăierea panglicii inaugurale, au fost montate schelele în sala Festivă, se amenajează birouri noi iar  pereţii exteriori ai clădirii, care nu sunt la stradă, sunt încă netencuiţi.

La locul de fumat din curtea primăriei, tencuiala  cedează, şi nu din cauza fumătorilor.

Important este că s-au încasat banii pentru lucrări ce totalizează 2 milioane de euro. Pe parcurs, se vor termina şi lucrările.

redacţia

comentarii

de Lica la 24 octombrie 2015 - 23:14

toata lucrarea noua primarie a fost o afacere de zile mari!!!
cu acesti bani se putea construi de la zero orice sediu de primarie si mai si ramana de mobila vreo 2 lei.
jos mafia din primaria carei!!!

de zoli la 26 octombrie 2015 - 13:56

Filtrele de apa cine va furniza?

de iouji la 26 octombrie 2015 - 15:21

fotbalistul fost soptitor la seku

de filtre la 26 octombrie 2015 - 17:17

Filtrele de apa le va furniza Kovacs din spaga pe care a luat-o ca sa taca din 2011 si pana acuma, ca doar nu ne crede atat de prosti sa-l credem ca aceste filtre s-au achizitionat fara acordul lui.Mai ales ca Primaria le-a platit.
Sa mori de ras nu alta SAS Lorant pune in aceeasi balanta furturile lui nasu-sau cu niste filtre de pa urma carora toti copiii orasului au baut o apa curata potabila la scoli si gradinite si nu apa furnizata de Apaserv de culoare dubioasa. De ce nu a achizitionat Primaria din alte locuri aceste filtre? Pentru ca nici nu le-a trecut prin cap. Iar acest Bucurestean le-a vandut dar si el le -a achizitionat de undeva iar profitul lui nu o fi fost mai mare de cateva mii de euro ,iar acestia repartizati pe parcursul a 5 ani?
Vai ce stire! Ce conflict de interese,dar primarul nu era in conflict de intertese cu Apaservul si de acolo cat e spaga ? Se poate deduce usor cat e spaga, daca ne uitam la calitatea lucrarilor din oras si mai ales la pretentiile Primariei vizavi de acestia.
Trebuia sa aduca Bucuresteanu pentru oras niste filtre sa bem toti apa curata in toti acesti ani la asta trebuia sa se gandeasca si el . Ca si orasul avea nevoie de filtre macar la intrarea in fiecare bloc si in fiecare strada si am fi avut apa curata in Carei.Dar la asta nu s-a gandit nici el Nu? Asa ceva trebuia sa achizitioneze Primaria! Sa avem apa potabila peste tot si la serviciu si acasa.

de Horia Mărieș la 13 octombrie 2016 - 04:42

Anunț pentru vânzarea fostului sediu al Primăriei Carei apărut pe OLX.

Proprietarii (bănuiesc că sunt cei din familia Tóth) cer un milion de €uroi.
Mă intreb dacă Kovács a făcut sau nu o afacere bună pentru oraș prin renovarea fostului han Aranyszarvas Fogadó, investiție care trebuia terminată conform proiectului încă în anul 2011 dar care nu este nici pe departe finalizată (vezi de exemplu sala de bal, aia cu Peröfi Sándor) și pentru care – bag mâna în foc – s-a cheltuit aproape dublu. Până acum. Mai mult ca sigur însă că a fost o investie „deșteaptă”, decisă de „bunul gospodar” care este primásul Kovács Jenö.
https://youtu.be/SMxFPJxat0I
Numai primásul cunoaște răspunsul la întrebare. Pentru primás a fost mai mult ca sigur o afacere foarte bună fiindcă s-a lucrat cu o firmă prietenă, (aia care a lucra și la Castelul Károlyi), cu cea tradițional „de casă”, cu SC Dominium SRL Satu Mare societate aflată acum în insolvență, în insolvency, en procedure collective, lichidator judiciar: EURO INSOLV SPRL numită prin sentința nr. 419 din 28.05.2015 pronunțată de Tribunalul Satu Mare în dosar nr. 11866/83/2012, în temeiul art. 59 din Legea nr. 85/2006 privind procedura insolvenței. De unde nu curge, pică. Doar că firmei SC Dominium SRL nu i-a priit de loc colaborarea cu Kovács Jenö.

Despre scoaterea la vânzare a cladirii ne informează presasm în articolul „FABULOS! Ce VÂND sătmărenii pe OLX: sabie masonică, loc de veci, mistreți și…fostul sediu al Primăriei Carei”. Dacă țin eu bine minte, acum câtva timp, poate acum un an de zile și ceva, pe clădire era un anunt prin care proprietarii cereau 2 milioane de €. Probabil că nu s-au găsit amatori la acest preț. Citez din „presasm”:

„Potrivit anunţului postat pe site-ul OLX de către actualul proprietar, imobilul este evaluat la un milion de euro. “De vânzare clădire construită în 1909, cu 2 nivele, 65 de încăperi + 2 curţi interioare de 50 mp + subsol. Este categorizată ca şi monument istoric. Suprafaţa este de 1.944 metri pătraţi”, se arăta în anunţul postat pe site-ul OLX.

Sediul în care a funcţionat Primăria Carei a fost retrocedat înainte de anul 2000 urmaşilor fostului proprietar. Administraţia locală a intenţionat să cumpere imobilul, însă negocierile cu urmaşii fostului proprietar au eşuat din cauza preţului foarte mare rezultat în urma unui studiu, clădirea fiind estimată la o valoare de circa două milioane de euro. Primăria Carei a plătit proprietarilor pentru fostul sediu o chirie lunară de 14.000 de lei.”

de contabil la 13 octombrie 2016 - 08:43

afacerea a fost clar pentru altcineva decat orasul Carei. Pe cladirea fostei primarii se putea da 1,5 milioane de euro si se mai colora pe ici pe colo si tot era mai ieftin si erau toate serviciile adunate laolalta. Acum sunt imprastiate prin oras, sala de casatorii nu este in primarie si banii dati pana acum sar de 2 milioane de euro dar nu este nimic finalizat. Din 4 parti laterale doar fatada este zugravita, sala festiva a inghitit miliarde de lei pentru o festeala gretoasa iar scarile din spate sunt din 1900 toamna si acum. Penibil de grotesc.

Lasati un comentariu