Banii careienilor merg pentru busturile conaţionalilor primarului Kovacs. Discriminare în formă continuă

• publicat la: 17 noiembrie 2015
Banii careienilor merg pentru busturile conaţionalilor primarului Kovacs. Discriminare în formă continuă

In numai 7 ani de mandat primarul Kovacs a reuşit să instaureze haosul şi degringolada în primăria Carei având în acest sens experienţa falimentării firmelor sale de  mobilă.

Banul public careian ajuns la discretia unui primar cu reţinere pe salar pentru datorii la bugetul de stat a fost directionat clar numai către grupul său de interes si  către comunitatea etnică din care face parte. Toate aceste afirmaţii le putem sustine la ora actuală cu probe!

E de notorietate încrâncenarea primarului Kovacs, preşedinte al UDMR Carei de a refuza punerea în valoare şi reabilitarea Monumentului Ostasului Român din Carei, renumit si recunoscut pe plan national, pentru care a fost nevoie de dezmembrarea sa din Cartea Funciară si trecerea sa pentru 2 ani în proprietatea Consiliului Judetean pentru ca acesta să poată suporta toate costurile aferente reparatiilor.

E de notorietate si refuzul constant de a aproba lucrări de reparatii la clădirea Judecătoriei Carei în fază avansată de degradare. A acceptat mai degrabă trecerea acestei clădiri în proprietatea Ministerului Justitiei pe perioada cât functionează ca si Judecătorie decât să aloce bani pentru reabilitarea ei!

E de aceiaşi notorietate dispreţul pentru tot ce este românesc în municipiul în care este primar, fiind relevantă  în acest sens acceptarea tipăririi unei hărţi care să ignore asezămintele de cult românesc dar nu sunt omise niciuna din cele maghiare,  dar mai ales omiterea menţionării ca si obiectiv istorico-turistic a Monumentului Ostasului Român.

In timp ce românii se chinuie să găsească sponsori pentru monumentele lor, din bugetul local la care contribuie si populatia româneasca din Carei se plătesc sume uriaşe pentru bustul grofului Karolyi.

Asociatia Refugiatilor din Carei trebuie să facă chetă pentru ca să îşi poata ridica  monumentul similar pe care şvabii şi maghiarii îl au demult amplasat în Cimitir.  Ca să nu mai vorbim că abia la un an de la prima solicitare au primit aprobare pentru amplasarea lui în Carei.

Nu numai că pentru români nu se alocă  fonduri dar nici măcar nu se aprobă de consilierii majoritari UDMR amplasarea bustului lui Mihai Eminescu, poet national si a lui Ionel Brătianu, fost prim ministru reprezentativ pentru istoria românilor. Reabilitarea bustului lui Simion Bărnuţiu a fost făcută pe cheltuiala consilierului Ciută.

Aşa se cultivă dezbinarea între etnii într-un oraş multietnic. Aprobând  doar cererile  unei comunităţi, în mod discriminator. Liniştea şi buna înţelegere între etnii a dispărut odată cu preluarea mandatului de primar  de către Kovacs , presedintele UDMR Carei secondat de viceprimarul Keizer Ludovic,  candidat tot pe listele UDMR, în total dispreţ faţă de comunitatea românească din Carei.

În niciunul din parcurile oraşului nu este acceptat bustul regelui Ferdinand al României care a fost amplasat ILEGAL, fără autorizaţii, lângă un sens giratoriu.

Revendind la busturi, vă supunem  atenţiei  sumele alocate pentru realizarea bustului grof Karolyi iar concluziile le poate trage oricine.

1. F354059/2011 in valoare de 15.190 lei plătită la data de 29.09.2011

2. PA F354060/2011 in valoare de 10.493 lei plătită la data de 31.10.2011

3. chitanţa 18193/2011  in valoare de 7.269 lei plătită la data de 12.12.2011 către o persoană fizică.

Total: 32.952 lei din bugetul local, adică din contribuţiile tuturor careienilor.

 

redacţia

 

comentarii

de stela la 17 noiembrie 2015 - 23:42

cat a luat consiliera venig pentru cartea traseul legendelor satmarene o falsitate din bani europeni? sotul lui venig este administrator la fundatia de grofi ,. soti sotii fini si amante la un loc la primaria familia srl carei

de marika la 18 noiembrie 2015 - 20:22

rusine sa fie la kovacs si lajos ca bate joc de intelegere intre romani si maghiarii din orasul nostru!!!
sa va fie rusine ca nu dati voie la romanii din oras sa pune pe mihai eminescu si pe bratianu si nici nu platiti pentru ele daca si romanii dau darile la orasul.
mari magarii sunteti jeno si lajos fotbalist si cu bunbda de la stadion asa cumn este la tine valoarea!

de cornel la 19 noiembrie 2015 - 12:53

si noi romanii din carei cerem egalitate de drepturi cu maghiarii catre primaria din carei.
de ce se aloca numai bani pentru busturile maghiare ?
si noi platim taxe si impozite la oras !

de nu conteaza la 19 noiembrie 2015 - 13:59

@cornel.Aveti posibilitatea de a nu plati taxe si impozite la oras ,in sensul de protest fata de comportamentul nemultumitor a unor ??? acestui oras.

de matei la 19 noiembrie 2015 - 22:21

discriminare si epurate etnica a romanilor din carei!!!!
primarul maghiarizeaza fortat orasul !!!
toate firmele udmriste se tin din banii careienilor!

de csardas la 20 noiembrie 2015 - 12:15

Primaria=bordel de mafioti

de politist corect la 20 noiembrie 2015 - 13:07

Niii maa,ioi prind pe borfasi si judecatoria ii elebereaza,
Am prins 9 toti is liberi,cines borfasii cei prinsi de mine sau cei Carei elibereaza?

de andrei la 8 iunie 2016 - 21:57

marele Eminescu inspira teama pentru udemeristii careieni si sub forma de bust….

Lasati un comentariu