Discriminare în Transilvania. Primarul care oferă unele informații doar în limba maghiară

• publicat la: 10 iulie 2020
Discriminare  în Transilvania. Primarul care oferă unele informații doar în limba maghiară

Continuă în municipiul Carei seria discriminărilor la care sunt supuși românii. O atitudine mizerabilă și dezonorantă pentru un primar al unei localități în care trăiesc în bună pace români și maghiari deopotrivă! Primarul Kovacs  a fost deja  sancționat de către CNCD în 2018  pentru discriminare dar nu se poate abține nici acum de la practica discriminării.

Joi, 9 iulie 2020, a avut loc în incinta UAT Municipiul Carei o întâlnire a fermierilor din cadrul asociației agricultorilor din Partium la care au participat 2 parlamentari ai UDMR din Parlamentul României și în care s-a sărbătorit sprijinul de care vor beneficia din partea Guvernului Ungariei.

Primarul ,,nu provocați maghiarii,, oferă unele informații doar pentru cititorii de limbă maghiară și  uneori în timpul orelor de program prin intermediul consilierului său plătit din banii tuturor careienilor. Kovacs este consemnat în toate materialele ca fiind primar nu cetățean de rând care  își exprimă opinia.

Mai mult, folosește chiar datele de contact ale UAT Municipiul Carei pentru pagina unde se prezintă regiunea de tristă amintire Partium.

….

Despre activitățile la care participă în calitate de primar în incinta Primăriei Carei nu se scrie când este vorba de întâlniri cu asociații constituite pe criterii secesoniste. La adunarea fermierilor din așa numita regiune Partium  au participat alături de primarul Kovacs fără eșarfă de primar  și doi parlamentari cetățeni români, Szabó Ödön și  Magyar Lóránd.

Informări pe bani publici , pe banii careienilor dar adresate doar cititorilor de limbă maghiară.

Sunt chiar așa de rușinoase aceste activități din incinta Primăriei Carei moment ce nu pot fi postate pe pagina Primăriei și în limba română?

L-am învățat pe Megyeri Tamas Robert care este ținuta vestimentară potrivită la manifestările culturale, chiar trebuie să ne ocupăm și cu școlirea lui în ce privește sarcinile sale de serviciu, cele ce fac parte din Fișa postului?

Aceștia sunt prietenii consilierului personal al primarului Kovacs….candidat la primăria Căpleni.

Buletin de Carei

 

comentarii

Raspunsuri

Lasati un comentariu